Путин упозорава на могућ сукоб

Руски предсједник Владимир Путин упозорио је администрацију америчког предсједника Доналда Трампа да је непрестано непријатељство између САД и Сјеверне Кореје близу погоршања која би могло прећи у велики сукоб, те да се једино кроз разговоре може доћи до деескалације тензија.

Свијет 02.09.2017 | 11:23
Путин упозорава на могућ сукоб
Путин је, такође навео да би било погрешно покушавати увјеравати Пјонгјанг да обустави свој нуклеарни и ракетни програм.

"Од кључне је важности да се проблеми региона рјешавају путем директног дијалога у уз учешће свих страна без икаквих предуслова за сличне разговоре. Провокација, притисак, ратнохушкачка и увредљива реторика је пут који не води ничему", нагласио је Путин.

Руски предсједник је истакао да је ситуација толико погоршана да сада "балансира на ивици великог сукоба".

"Према мишљењу Русије, погрешне су и узалудне калкулације да је могуће зауставити сјевернокорејски нуклеарни програм само путем притиска", закључује Путин.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Браво господин

02.09.2017 12:23

Кад Путин несто казе оно има своју тезину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

03.09.2017 09:45

Путине,спреми се да са Кимом грувата на пљачкасе каубоје.Киму да није бомби одавно би заврсијо као Југославија ,раскомасдана територија и опљачкана од стране америке и њеног сателита Еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.3Септембар.2017

03.09.2017 12:40

Морате знати да каубоји неможу опстати без пљачке туђи држава.Америма је нај већи трн у оку,Русија,Кина и Иран.Јер те три земље кад би освојили бијоби цео свет под чизмом каубојском.Зато те три земље огански не пренашају.Аштосе тиче,нема већи пљачкаша од амера.Зато су на челу,Ната да лакше пљачкају свет.Амери дегод су учествовали у мировним операцијама таје земља опљачкана и разрушена до темеља.И све штосе да икрасти ,покрадеју.Каубојска мафија.

ОДГОВОРИТЕ