Putin upozorava na moguć sukob

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je administraciju američkog predsjednika Donalda Trampa da je neprestano neprijateljstvo između SAD i Sjeverne Koreje blizu pogoršanja koja bi moglo preći u veliki sukob, te da se jedino kroz razgovore može doći do deeskalacije tenzija.

Svijet 02.09.2017 | 11:23
Putin upozorava na moguć sukob
Putin je, takođe naveo da bi bilo pogrešno pokušavati uvjeravati Pjongjang da obustavi svoj nuklearni i raketni program.

"Od ključne je važnosti da se problemi regiona rješavaju putem direktnog dijaloga u uz učešće svih strana bez ikakvih preduslova za slične razgovore. Provokacija, pritisak, ratnohuškačka i uvredljiva retorika je put koji ne vodi ničemu", naglasio je Putin.

Ruski predsjednik je istakao da je situacija toliko pogoršana da sada "balansira na ivici velikog sukoba".

"Prema mišljenju Rusije, pogrešne su i uzaludne kalkulacije da je moguće zaustaviti sjevernokorejski nuklearni program samo putem pritiska", zaključuje Putin.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bravo gospodin

02.09.2017 12:23

Kad Putin nesto kaze ono ima svoju tezinu.

ODGOVORITE
Name

milos

03.09.2017 09:45

Putine,spremi se da sa Kimom gruvata na pljačkase kauboje.Kimu da nije bombi odavno bi zavrsijo kao Jugoslavija ,raskomasdana teritorija i opljačkana od strane amerike i njenog satelita Eu

ODGOVORITE
Name

Neđo.3Septembar.2017

03.09.2017 12:40

Morate znati da kauboji nemožu opstati bez pljačke tuđi država.Amerima je naj veći trn u oku,Rusija,Kina i Iran.Jer te tri zemlje kad bi osvojili bijobi ceo svet pod čizmom kaubojskom.Zato te tri zemlje oganski ne prenašaju.Aštose tiče,nema veći pljačkaša od amera.Zato su na čelu,Nata da lakše pljačkaju svet.Ameri degod su učestvovali u mirovnim operacijama taje zemlja opljačkana i razrušena do temelja.I sve štose da ikrasti ,pokradeju.Kaubojska mafija.

ODGOVORITE