СП: Хумелс за 7/7 Њемачке, Енглези лако на Малти!

Репрезентација Немачке задржала је стопроцентан учинак у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.  Сан Црне Горе живи - дебакл Пољака! Ноћ квалификационих мечева широм Европе обележиле су победе Енглеске, Немачке и убедљив пораз Пољске у Данској.  Како Немци играју фудбал? Дају на почетку, дају на крају. . . А ви између радите шта хоћете! Зар је неко сумњао да првак света неће победити у Прагу? Ссјајно вече Кристијана Ериксена, Ирци се мучили у Сан Марину 70 минута, а Румуни до надокнаде.

Фудбал 01.09.2017 | 23:30
СП: Хумелс за 7/7 Њемачке, Енглези лако на Малти!
Квалификације за Мундијал 2018 улазе у одлучујућу фазу, а простор за грешке је све мањи.

У таквој ситуацији, репрезентација Црне Горе била је опрезна и веома успешна на гостовању Казахстану, са кога се враћа са важним тријумфом, са три освојена бода и на деоби другог места табеле, са три бода мање од лидера, Пољске, која је неколико сати касније доживела бродолом.

Коначан резултат у Казахстану био је 3:0 са изабранике Љубише Тумбаковића, а извештај те утакмице можете прочитати на порталу мондо.ме.

На путу у Подгорицу, Црногорци су чули одличне вести из Копенхагена, где је Данска разбила Пољску 4:0, нанела јој први пораз у овом циклусу и потпуно оживела трку за директан пласман у Русију у групи. Три кола пре краја, Роберт Левандовски и другови су први али само са три бода више у односу на вечерашњег противника и "соколове".

Ко ће играти с ким до краја?

понедељак: Јерменија - Данска, Црна Гора - Румунија, Пољска - Казахстан
5. октобар: Јерменија - Пољска, Црна Гора - Данска, Румунија - Казахстан
8. октобар: Данска - Румунија, Казахстан - Јерменија, Пољска - Црна Гора

'Елф' је у седмој рунди групе Ц био бољи од Чешке Републике као гост у драматичној завршници – 2:1 (1:0).

Тимо Вернер довео је прваке света до вођства већ у четвртом минуту, да бисмо на наредно узбуђење морали да чекамо све до последњих петанестак минута меча.

Најпре је у 78. минуту Владимир Дарида постигао спектакуларан погодак са 25 метара, погодивши сам рогаљ гола Марк Андреа Тер Штегена, али то није било довољно да се прекине низ Немаца.

Десет минута после изједначења, Тони Крос иделано је центрирао из прекида, а Матс Хумелс главом донео нови тријумф свом тиму.

У преостала два сусрета ове групе, Норвежани су као домаћини били бољи од Азербејџана 2:0 (2.0), док се Северна Ирска учврстила на другом месту сигурним тријумфом у Сан Марину – 3:0 (0:0).

Како Немци играју фудбал? Дају на почетку, дају на крају... А ви између радите шта хоћете! Зар је неко сумњао да првак света неће победити у Прагу? Ссјајно вече Кристијана Ериксена, Ирци се мучили у Сан Марину 70 минута, а Румуни до надокнаде.

Незаустављиви. Ко год, с ким год, кад год... Немци су непобедиви, Немци мељу све, Немци делују застрашујуће. Чак и кад не играју најбоље.

Да су свет за себе, Панцери су доказали на Еден арени у Прагу, где су савладали Чешку и наставили да газе ка Мундијалу у Русији. Неко ће рећи да се селекција Јоакима Лева извукла, мада је суштина у тиме да недавни победник Купа конфедерација и актуелни првак света у сваком тренутку зна шта ради. И не паничи. Отуда правовремена реакција Матса Хумелса, трзај главом на набачену лопту Тонија Кроса и оно што је увежбавано на тренинзима испоставило се кључним да се два минута пре краја сломи отпор упорног домаћина - 2:1.

За максималан учинак на табели квалификационе Групе Ц (седам утакмица, седам победа, уз гол-разлику 29:2).

Немци су постигли гол на време и касније рутински одрађивали посао. Тај најважњи део на почетку одрадио је Тимо Вернер. Нападч РБ Лајпцига је већ у четвртом минуту после паса Месута Озила пробио по средини и постигао најбржи гол за немачку репрезентацију још од маја 2013. Чинило се да ће то бити довољно за мирну завршницу, међутим, везиста Херте Владимир Дарида је бомбом са 20-ак метара у 78. минуту запретио да укочи Немце.

Само их је наљутио...

Панцер дивизија математички још није осигурала пласман на Мундијал, јер је четврту узастопну победу у квалификацијама забележила Северна Ирска. Чак 70 минута требало је изабраницима Мајкла О’Нила да откључају браву Сан Марина и тек у завршници су успели да славе, на крају убедљиво, 3:0.

Гости су повели поготком Џоша Магениса, 27-годишњи нападач Чарлтона је у 75. минуту дуплирао вођство, да би Стивен Дејвис пред крај из једанестерца зачинио тријумф Острвљана.

Само неколико сати пошто је славила у Казахстану, Црна Гора је сазнала да има верног пратиоца у трци за друго место на табели Групе Е. Данска, непредвидива селекција великог потенцијала и не баш похвалних резултата у досадашњем току квалификација, вечерас се „откачила“ и на ситне делове разбуцала лидера Пољску - 4:0.

На Телија паркен стадиону у Копенхагену блистао је Кристијан Ериксен. Везиста Тотенхема је дословце „везао“ тереном, наместио голове Дилејнију центаршутом из корнера, потом је једном одбрамбеном фудбалеру гостујућег тима украо лопту, имао све време овог света да је пошаље Корнелијусу за 2:0, у међувремену је Николај Јоргенсен искористио велику грешку Фабијанског.

Ериксен је десетак минута пре краја бомбом са 25 метара неодбрањиво пуцао у угао и вратио Пољацима дуг с каматом, после октобарског пораза у Варшави (2:3).

Данци за три дана гостују Јерменији, али ће морати да буду изузетно опрезни, јер је та селекције вечерас све до надокнаде издржала нападе Румуније. Чинило се да ће одолети на Националној арени у Букурешту, али је погодак Мајнцовог везњака Александруа Максима, који је десетак минута раније ушао уигру, оставио наше источне суседе у трци за друго место - 1:0.

А чинило се да ће домаћин да се оклизне. Нарочито због тога што му није вредео ни једанаестерац почетком другог полувремена. Није га искористио Богдан Станчу, нападачу Бурсе ударац са 11 метара одбранио је голман Меликсетијан, али је наду (какву-такву) Румунима сачувао Максим. Ако овако натсаве, тешко да могу нешто у судару са Црном Гором.

СП – група Ц – квалификације:

Чешка – Немачка 1:2 (0:1)
Дерида 78.Вернер 4, Хумелс 88

Норвешка – Азербејџан 2:0 (2:0)
Кинг 32(п), Садигов 59(аг)

Сан Марино – Северна Ирска 0:3 (0:0)
Магинис 70, 75, Дејвис 78(п)

Табела:
1. Немачка 7 7 0 0 29:2 21
2. Северна Ирска 7 5 1 1 14:2 16
3. Чешка 7 2 3 2 10:7 9
4. Норвешка 7 2 1 4 8:10 7
5. Азербејџан 7 2 1 4 3:11 7
6. Сан Марино 7 0 0 7 1:33 0

У групи Ф такође није изненађења, а свој пут ка још једном Мундијалу наставила је Енглеска лаганом победом на Малти

За пету победу 'Гордог албиона' и останак на челу табеле погађали су Хари Кејн у 53. и 92, Рајан Бертранд у 86. и Дани Велбек у 86. минуту.

Словаци су пред својим навијачима минималним резултатом, поготком Адама Немеца у 81. минуту, поразили Словенију и уписали нова веома важна три бода.

Словачка је сада друга са 15 бодова, два мање од Енглеске, али четири више од Шкотске и управо Словеније.

У последњем мечу ове групе, Шкотска је лако дошла до победе у Литванији – 3:0 (2:0).

Како знамо да је септембар? Дао га Хари Кејн! Енглеска на крилима пробуђеног голгетера поразила Малту - 4:0.

Како знамо да је стигао септембар? Лепо, Хари Кејн је постигао првенац у новој сезони.

Откако је почео с професионалном каријером голгетер Тотенхема има мали проблем - не може да постигне гол у августу месецу. И ове године у прва три кола Премијер лиге ни гол, али зато вечерас на Малти првенац у сезони 2017/18. довољан за нову победу Гордог Албиона (4:0) на путу ка Русији.

Играо се 53. минут, Деле Али је дуго муљао лопту окружен фудбалерима Малте, али ју је на крају дотурио некако до саиграча који је из близине био неумољив пред мрежом Малтежана. 

Водећи погодак Енглеза стигао је само неколико минута након што је најбољи фудбалер Малте Андре Шембри пропустио сјајну шансу да доведе свој тим у вођство па се може рећи да су Енглези имали и мало среће. Нису пулени Гарета Саутгејта одушевили, створили су само две изгледне шансе у уводних десет минута, али су на крају уписали тријумф који им је учврстио лидерску позицију у групи Ф.

Тачку је најпре ставио хитроноги Рајан Бертранд у 86. минуту сјајним ударцем са преко 25 метара, а после њега у надокнади и Дени Велбек и Хари Кејн су дотукли грогиране Малтежане и погодили још по једном за великих 4:0 и убедљив тријумф на крају.

Крупан корак ка Русији направили су вечерас и Словаци који су у директном обрачуну са Словенијом славили у Трнави са 1:0 поготком Адама Немеца у 80. минуту, чиме су се одлепили на четири бода разлике у односу на Словенце и Шкоте на деоби трећег места.

СП – група Ф – квалификације:

Малта – Енглеска 0:4 (0:0)
Кејн 53, 90+2, Бертранд 86, Велбек 90+1

Словачка – Словенија 1:0 (0:0)
Немец 81

Литванија – Шкотска 0:3 (0:2)
Армстронг 25, Робертсон 30, Мекартур 72

Табела:
1. Енглеска 7 5 2 0 14:2 17
2. Словачка 7 5 0 2 13:4 15
3. Шкотска 7 3 2 2 12:10 11
4. Словенија 7 3 2 2 6:4 11
5. Литванија 7 1 2 4 6:14 5
6. Малта 7 0 0 7 2:19 0

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар