SP: Humels za 7/7 Njemačke, Englezi lako na Malti!

Reprezentacija Nemačke zadržala je stoprocentan učinak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.  San Crne Gore živi - debakl Poljaka! Noć kvalifikacionih mečeva širom Evrope obeležile su pobede Engleske, Nemačke i ubedljiv poraz Poljske u Danskoj.  Kako Nemci igraju fudbal? Daju na početku, daju na kraju. . . A vi između radite šta hoćete! Zar je neko sumnjao da prvak sveta neće pobediti u Pragu? Ssjajno veče Kristijana Eriksena, Irci se mučili u San Marinu 70 minuta, a Rumuni do nadoknade.

Fudbal 01.09.2017 | 23:30
SP: Humels za 7/7 Njemačke, Englezi lako na Malti!
Kvalifikacije za Mundijal 2018 ulaze u odlučujuću fazu, a prostor za greške je sve manji.

U takvoj situaciji, reprezentacija Crne Gore bila je oprezna i veoma uspešna na gostovanju Kazahstanu, sa koga se vraća sa važnim trijumfom, sa tri osvojena boda i na deobi drugog mesta tabele, sa tri boda manje od lidera, Poljske, koja je nekoliko sati kasnije doživela brodolom.

Konačan rezultat u Kazahstanu bio je 3:0 sa izabranike Ljubiše Tumbakovića, a izveštaj te utakmice možete pročitati na portalu mondo.me.

Na putu u Podgoricu, Crnogorci su čuli odlične vesti iz Kopenhagena, gde je Danska razbila Poljsku 4:0, nanela joj prvi poraz u ovom ciklusu i potpuno oživela trku za direktan plasman u Rusiju u grupi. Tri kola pre kraja, Robert Levandovski i drugovi su prvi ali samo sa tri boda više u odnosu na večerašnjeg protivnika i "sokolove".

Ko će igrati s kim do kraja?

ponedeljak: Jermenija - Danska, Crna Gora - Rumunija, Poljska - Kazahstan
5. oktobar: Jermenija - Poljska, Crna Gora - Danska, Rumunija - Kazahstan
8. oktobar: Danska - Rumunija, Kazahstan - Jermenija, Poljska - Crna Gora

'Elf' je u sedmoj rundi grupe C bio bolji od Češke Republike kao gost u dramatičnoj završnici – 2:1 (1:0).

Timo Verner doveo je prvake sveta do vođstva već u četvrtom minutu, da bismo na naredno uzbuđenje morali da čekamo sve do poslednjih petanestak minuta meča.

Najpre je u 78. minutu Vladimir Darida postigao spektakularan pogodak sa 25 metara, pogodivši sam rogalj gola Mark Andrea Ter Štegena, ali to nije bilo dovoljno da se prekine niz Nemaca.

Deset minuta posle izjednačenja, Toni Kros idelano je centrirao iz prekida, a Mats Humels glavom doneo novi trijumf svom timu.

U preostala dva susreta ove grupe, Norvežani su kao domaćini bili bolji od Azerbejdžana 2:0 (2.0), dok se Severna Irska učvrstila na drugom mestu sigurnim trijumfom u San Marinu – 3:0 (0:0).

Kako Nemci igraju fudbal? Daju na početku, daju na kraju... A vi između radite šta hoćete! Zar je neko sumnjao da prvak sveta neće pobediti u Pragu? Ssjajno veče Kristijana Eriksena, Irci se mučili u San Marinu 70 minuta, a Rumuni do nadoknade.

Nezaustavljivi. Ko god, s kim god, kad god... Nemci su nepobedivi, Nemci melju sve, Nemci deluju zastrašujuće. Čak i kad ne igraju najbolje.

Da su svet za sebe, Panceri su dokazali na Eden areni u Pragu, gde su savladali Češku i nastavili da gaze ka Mundijalu u Rusiji. Neko će reći da se selekcija Joakima Leva izvukla, mada je suština u time da nedavni pobednik Kupa konfederacija i aktuelni prvak sveta u svakom trenutku zna šta radi. I ne paniči. Otuda pravovremena reakcija Matsa Humelsa, trzaj glavom na nabačenu loptu Tonija Krosa i ono što je uvežbavano na treninzima ispostavilo se ključnim da se dva minuta pre kraja slomi otpor upornog domaćina - 2:1.

Za maksimalan učinak na tabeli kvalifikacione Grupe C (sedam utakmica, sedam pobeda, uz gol-razliku 29:2).

Nemci su postigli gol na vreme i kasnije rutinski odrađivali posao. Taj najvažnji deo na početku odradio je Timo Verner. Napadč RB Lajpciga je već u četvrtom minutu posle pasa Mesuta Ozila probio po sredini i postigao najbrži gol za nemačku reprezentaciju još od maja 2013. Činilo se da će to biti dovoljno za mirnu završnicu, međutim, vezista Herte Vladimir Darida je bombom sa 20-ak metara u 78. minutu zapretio da ukoči Nemce.

Samo ih je naljutio...

Pancer divizija matematički još nije osigurala plasman na Mundijal, jer je četvrtu uzastopnu pobedu u kvalifikacijama zabeležila Severna Irska. Čak 70 minuta trebalo je izabranicima Majkla O’Nila da otključaju bravu San Marina i tek u završnici su uspeli da slave, na kraju ubedljivo, 3:0.

Gosti su poveli pogotkom Džoša Magenisa, 27-godišnji napadač Čarltona je u 75. minutu duplirao vođstvo, da bi Stiven Dejvis pred kraj iz jedanesterca začinio trijumf Ostrvljana.

Samo nekoliko sati pošto je slavila u Kazahstanu, Crna Gora je saznala da ima vernog pratioca u trci za drugo mesto na tabeli Grupe E. Danska, nepredvidiva selekcija velikog potencijala i ne baš pohvalnih rezultata u dosadašnjem toku kvalifikacija, večeras se „otkačila“ i na sitne delove razbucala lidera Poljsku - 4:0.

Na Telija parken stadionu u Kopenhagenu blistao je Kristijan Eriksen. Vezista Totenhema je doslovce „vezao“ terenom, namestio golove Dilejniju centaršutom iz kornera, potom je jednom odbrambenom fudbaleru gostujućeg tima ukrao loptu, imao sve vreme ovog sveta da je pošalje Kornelijusu za 2:0, u međuvremenu je Nikolaj Jorgensen iskoristio veliku grešku Fabijanskog.

Eriksen je desetak minuta pre kraja bombom sa 25 metara neodbranjivo pucao u ugao i vratio Poljacima dug s kamatom, posle oktobarskog poraza u Varšavi (2:3).

Danci za tri dana gostuju Jermeniji, ali će morati da budu izuzetno oprezni, jer je ta selekcije večeras sve do nadoknade izdržala napade Rumunije. Činilo se da će odoleti na Nacionalnoj areni u Bukureštu, ali je pogodak Majncovog veznjaka Aleksandrua Maksima, koji je desetak minuta ranije ušao uigru, ostavio naše istočne susede u trci za drugo mesto - 1:0.

A činilo se da će domaćin da se oklizne. Naročito zbog toga što mu nije vredeo ni jedanaesterac početkom drugog poluvremena. Nije ga iskoristio Bogdan Stanču, napadaču Burse udarac sa 11 metara odbranio je golman Meliksetijan, ali je nadu (kakvu-takvu) Rumunima sačuvao Maksim. Ako ovako natsave, teško da mogu nešto u sudaru sa Crnom Gorom.

SP – grupa C – kvalifikacije:

Češka – Nemačka 1:2 (0:1)
Derida 78.Verner 4, Humels 88

Norveška – Azerbejdžan 2:0 (2:0)
King 32(p), Sadigov 59(ag)

San Marino – Severna Irska 0:3 (0:0)
Maginis 70, 75, Dejvis 78(p)

Tabela:
1. Nemačka 7 7 0 0 29:2 21
2. Severna Irska 7 5 1 1 14:2 16
3. Češka 7 2 3 2 10:7 9
4. Norveška 7 2 1 4 8:10 7
5. Azerbejdžan 7 2 1 4 3:11 7
6. San Marino 7 0 0 7 1:33 0

U grupi F takođe nije iznenađenja, a svoj put ka još jednom Mundijalu nastavila je Engleska laganom pobedom na Malti

Za petu pobedu 'Gordog albiona' i ostanak na čelu tabele pogađali su Hari Kejn u 53. i 92, Rajan Bertrand u 86. i Dani Velbek u 86. minutu.

Slovaci su pred svojim navijačima minimalnim rezultatom, pogotkom Adama Nemeca u 81. minutu, porazili Sloveniju i upisali nova veoma važna tri boda.

Slovačka je sada druga sa 15 bodova, dva manje od Engleske, ali četiri više od Škotske i upravo Slovenije.

U poslednjem meču ove grupe, Škotska je lako došla do pobede u Litvaniji – 3:0 (2:0).

Kako znamo da je septembar? Dao ga Hari Kejn! Engleska na krilima probuđenog golgetera porazila Maltu - 4:0.

Kako znamo da je stigao septembar? Lepo, Hari Kejn je postigao prvenac u novoj sezoni.

Otkako je počeo s profesionalnom karijerom golgeter Totenhema ima mali problem - ne može da postigne gol u avgustu mesecu. I ove godine u prva tri kola Premijer lige ni gol, ali zato večeras na Malti prvenac u sezoni 2017/18. dovoljan za novu pobedu Gordog Albiona (4:0) na putu ka Rusiji.

Igrao se 53. minut, Dele Ali je dugo muljao loptu okružen fudbalerima Malte, ali ju je na kraju doturio nekako do saigrača koji je iz blizine bio neumoljiv pred mrežom Maltežana. 

Vodeći pogodak Engleza stigao je samo nekoliko minuta nakon što je najbolji fudbaler Malte Andre Šembri propustio sjajnu šansu da dovede svoj tim u vođstvo pa se može reći da su Englezi imali i malo sreće. Nisu puleni Gareta Sautgejta oduševili, stvorili su samo dve izgledne šanse u uvodnih deset minuta, ali su na kraju upisali trijumf koji im je učvrstio lidersku poziciju u grupi F.

Tačku je najpre stavio hitronogi Rajan Bertrand u 86. minutu sjajnim udarcem sa preko 25 metara, a posle njega u nadoknadi i Deni Velbek i Hari Kejn su dotukli grogirane Maltežane i pogodili još po jednom za velikih 4:0 i ubedljiv trijumf na kraju.

Krupan korak ka Rusiji napravili su večeras i Slovaci koji su u direktnom obračunu sa Slovenijom slavili u Trnavi sa 1:0 pogotkom Adama Nemeca u 80. minutu, čime su se odlepili na četiri boda razlike u odnosu na Slovence i Škote na deobi trećeg mesta.

SP – grupa F – kvalifikacije:

Malta – Engleska 0:4 (0:0)
Kejn 53, 90+2, Bertrand 86, Velbek 90+1

Slovačka – Slovenija 1:0 (0:0)
Nemec 81

Litvanija – Škotska 0:3 (0:2)
Armstrong 25, Robertson 30, Mekartur 72

Tabela:
1. Engleska 7 5 2 0 14:2 17
2. Slovačka 7 5 0 2 13:4 15
3. Škotska 7 3 2 2 12:10 11
4. Slovenija 7 3 2 2 6:4 11
5. Litvanija 7 1 2 4 6:14 5
6. Malta 7 0 0 7 2:19 0

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar