Шешић: Извјештај ревизора ублажен

Посланик СДС-а у Народној скупштини РС Давор Шешић убијеђен је да је посљедњи ревизорски извјештај о извршењу буџета РС, ма колико негативан био, заправо ублажен.

Република Српска 01.09.2017 | 22:50
Шешић: Извјештај ревизора ублажен
''Ублажен је из два разлога. Прво, ревизорски стандарди неке ствари једноставно не обухватају и ревизори се тиме не баве. Друго, за претпоставити је да је и раније било одређених притисака, па се гледало да се сам извјештај прикаже на што прихватљивији начин прикаже. То показује да је РС у тежој ситуацији у односу на оно што приказује сам ревизорски извјештај.

Но, не очекујем да ће се у овом случају десити нешто специјално. Опозиција ће наставити са борбом и указивањем на то куда оваквом праксом иду институције РС'', истиче Шешић у разговору за Вијести.ба.

Шешић је истакао да је више него јасно да су вршени притисци на главног ревизора, што је претпоставка која се може доказати самом Шњеготином оставком.

''Он је само дан раније позвао на смиривање страсти, потврдио да је ревизорски извјештај тачан и да нема никаквих пропуста, да би након тога поднио оставку. Мислим да то, у најмању руку, није уобичајено понашање, уколико није било притисака на главног ревизора.

Ми знамо да је то урађено под политичким притиском. Став СДС-а ће бити да се не уважи та оставка, али понављам да је ријеч о техничкој комисији, проточном бојлеру, те да већину имају СНСД, ДНС, СП и дио посланика који је изашао из опозиције'', јасан је Шешић.

Шешић наводи да је ово директни удар на Службу за ревизију јавног сектора.

''Зато, као опозиција, покушавамо грађанима указати на то да институције полако почињу затварати само за одређени круг људи. У свакој нормалној држави било би логично и нормално да министар финансија чак и за мањи дефицит поднесе оставку, а код нас се дешава да онај ко је открио тај минус и одређене незаконитости подноси оставку''.

На питање да ли се очекује реакција полицијских и правосудних институција РС, истиче да је реакција могућа, уколико би Шњегота и његов замјеник званично потврдили да су постојали одређени притисци и пријетње.

СДС је претходних, као и ове године, поднио неколико кривичних пријава због малверзација које су се дешавале. Нажалост, као што је прије неколико година изјавио главни тужилац, не постоји политичка воља да се нешто у мијења у том контексту.

Извор: БН/Вијести.ба

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Зоки

01.09.2017 21:02

Само отици одавде сто прије.Цовијеку нормалном није ни криво ако те неко у тудјој земљи ко није твој понизава,пљацка и омаловазава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

02.09.2017 05:37

Не окреци се сине! Нема друге, али куда???????

Name

ГРД

02.09.2017 05:59

Ма за дзаба је вама прицати све прице, ми смо то цули вец висе пута!!! Али без радилални мјера ово се зауставити немозе. Ово је висе него смјесно, цовјек који указује на дефицит подниси иставку а та иста коалиција га предлозила и изабрала!!! Ко је овдје ЛУД??!

Name

Ко је овдје луд?

02.09.2017 07:41

@ГТД, народ.

Name

кики

01.09.2017 21:17

Тужилаштво и полиција у РС никад неће реаговати, таман да и Шњегота поднесе пријаву! Љукач реагује и даје изјаве на Ћеранићеве спинове. Мектић само напада Тужилаштво БиХ које и поред свих проблема нешто и ради и које је поред Кантоналног тужилаштва СА најбоље у БиХ а нико не спомиње Тужилаштва у РС нарочито ОТ БЛ које апсолутно ништа не ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

02.09.2017 06:27

КИКИ, ПОДРЗАВАМ КОНСТАТАЦИЈУ ДА САРАЈЕВСКО ТУЗИЛАСТВО НА ЦИЈЕМ ЈЕ ЦЕЛУ ДАЛИДА БУРЗИЦ НАЈБОЉЕ РАДИ. ДАЛИДУ БУРЗИЦ НИТИ ЗНАМ, НИТИ ПОЗНАЈЕМ, ИЗ БАЊА ЛУКЕ САМ, МИСЉЕЊА САМ РАДИ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА ДА ДАЛИДУ БУРЗИЦ ТРЕБА ХИТНО ИМЕНОВАТИ ЗА ГКАВНОГ ТУЗИОЦА ТУЗИЛАСТВА БИХ. ПОСТЕНИ ГРАДЈАНИ БИ ДОБИЛИ, А КРИМИНАЛЦИМА БИ СЕ ТРЕСЛЕ ГАЦЕ.

Name

Бањалуцанин

02.09.2017 07:44

@кондор, слазем се, Далида Бурзиц за главног тузиоца тузиладтва БиХ. А ста са судијама?

Name

БОБА

01.09.2017 21:18

КОЈА ПОЛИТИЧКА ВОЉА АКО ЈЕ ПРАВОСУЂЕ НЕ ЗАВИСНО. ТО МИ ПАРА УШИ. ОНДА НИЈЕ ДОБРО РЕЧЕНО.БОЉЕ РЕЦИТЕ ТОЛИКО СУ МОЋНИ ДА ИМ НИКО НИШТА НЕ МОЖЕ.,ТО СЕ И ПЈЕВА САМО ВИ НЕ СЛУШАТЕ.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.09.2017 21:28

О каквом ви то политицком притидку говорите. Сто то не назовете правим именом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уоцено

01.09.2017 21:29

Занимљиво да се високи представник у вези ових ствари уопсте не огласава. Цему он и ОХР уопсте слузе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош нејаки

01.09.2017 21:45

Премлако Даворе, шећерна водица прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.09.2017 07:12

А какве то везе има у контексту оставке Шњеготе????Какве везе има како се сликао и шта је обукао?Па ви бајини обожаваоци би пристали да Миле уведе.

Name

Ратко

01.09.2017 21:49

Овај Сесиц је прави индијанац,похледајте како се сликао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мустафа

01.09.2017 22:09

Миле најјаци само га дајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

02.09.2017 09:39

Ево ти га мустафа носи га куци.

Name

сустина

01.09.2017 22:34

У сустини ми градјани сви то знамо , да је тако и да су паре нестале али нико нема времена ни воље ни исплативости да губи вријеме русеци политицаре . јер зивот пролази и мора се радити и зивјети . зато полако губимо патриотизам и није нам висе битно цији смо , битно је само да нам дјеца имају будцност... ти ЕУ моцници којима ови насти политицари сметају они це их временом уклонити на безброј нацина и са безброј нама непознатих механизама... тако да они имају стрпљења и висе новаца за ту борбу од насих палитицара. сто знаци да це кад тад настрадати . а за то вријеме ми одосмо из дрзаве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

%%%%

01.09.2017 23:22

Појео вук магарца, и ником ниста..само једно је сигурно, боље бити не мозе на овај нацин, нема реакције,бунта, ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

01.09.2017 23:31

Питам се само која би цифра била када би ревизију урадила ПОТПУНО независна ревизорска куца,а не ови који су сво вријеме излозени притиску. Само сто ови бандити банкари, ММФ све то израцунају. Тако да у конацници ниста се сакрити не мозе, само тренутно обмањивање народа, али дугороцно дјаво додје по своје неминовно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање: сто ће нам и чему служити та Служба?

02.09.2017 07:44

Овим дешавањима показује се да је непотребна! Ревизори као и судије имају огромне плаче. Ако је све идеално у РС, како Власт тврди, Укините ту Институцију. Дајте новце болесној дјеци, а не да отимате од биједних плата радника.

Name

Збуњен

02.09.2017 01:10

Једну ствар не разумијем,и прије су били негативни ревизорски извјестаји,и ником ниста.Засто је баја дигао толику буку око овог извјестаја,требао је само игнорисати као и досад и ником ниста. Једино ако није хтјео да свима показе колику моц има?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иоо

02.09.2017 01:45

Нико ниста не писе цудноо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисцхо

02.09.2017 04:32

Кази тацно које " ствари једноставно не обухватају и ревизори се тиме не баве". Овако се утапас у типицно бла, бла вецине насих политицара. Опозиција због угрозавања независних институција треба да изведе цланство и градјане на улицу и присилно скину власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

02.09.2017 04:54

Ко је Шњегота? Тихопевац који је Баји љубио скуте прије устоличења, а сад покушао да буде Гласнопевац , па да не би заглавио у Бајин лонац , утекао. Његова фаца све каже, он се води политиком ИМТ ( има ли мене ту) ако мене нема , нема ме. Такви су сви тренутно у власти. Мене више плаши онај манекен који обнаша функцију Министра финансија и прича ко да је сад из Илице 36, Загреб, човјек је сав мондиш, мало је претјерао, на конферценију за штампу се појављује са још врућом фарбом на коси и глуми заводника. Боже ми опрости, а карјеру је почео са каубојским шеширом и џипом са којим је свако јутро јахао у Мркоњић Град , гдје је обнашао функцију начелника, неке давне 2008.године .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас је заводник

02.09.2017 07:50

Прве Снасе од Мркоњић Града. Мизда је у медјувремену еволуирао и еманципирао се. БЛ пуна спонзоруса!

Name

СТРИЈЕЛА

02.09.2017 06:35

Овдје царује сирова сила, , према томе ко то може да трпи и толерише нека и даље иде под шаторе, да му Дудук пјева. Остали нек се спашавају, како то већ и чине. Пут под ноге , па бјежи одавде. Обећане земље нема, ал нормалније од ове свакако има. Ово је невиђена жабокречина, у којој су најлошији људи на власти, од најнижих до највиших структура, нема разлике. Рај за криминалце , тајкуне, квази стручњаке / експерте. Дно дна. Куну се у Републику Српску, а растачу је гдје год стигну. Позиција дубоко болесна, опозиција никад дорасла. Народ анестезиран, види, ћути и блеји ко болесна овца. Бавити се политиком постао је најуноснији посао, готово хит, па се свака шуша настоји да се кандидовати за одборника на локалном нивоу , јер тако обезбјеђује себи сигуран приход. А како? Па жуљањем гузице у одборничкој клупи само један дан у мјесецу, тј. јаловим сједењем, јер не знају да склепају ни једну просто проширену реченицу, а камоли да се баве политиком. Шта онда рећи за оне горе на вишем нивоу власти. Необразовано, бахато, полуписмено. Етика срушена по вертикали и хоризонтали. Глас разума потпуно изумро. Интелигенција нестала, удавила се негативном селекцијом кадрова, а један дио се приклонио криминално политичким круговима, јер лична корист је изнад свега, нације, имена и презимена. Криза друштва у свим сегментима, моралном, економском, социјалном. Ако искачеш из овако установљеног оквира Републике Српске у којој се , цитирам, "живи боље него у Швајцарској" како рече Дудук или у којој је живот становништва продужен, како рече премијер Жељко Цвијановић, онда си непријатељ Републике Српске, јер СНСД и његов велики вођа је неприкосновени чувар Српске. Ако покушаш било шта што није у складу са вољом владајућих појешће те мрак, јер на све су спремни. Једноумље у пуној снази. И тако годинам у зениту своје моћи кроји се судбина стаовништва по мјери лоше изабраних. Изгледа да је ипа по оној народној , како сијали тако и пожели. Лаку ноћ Српска !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гист

02.09.2017 08:04

На Балкану, успјесно бављенке политиком знации успјесно бављене организованим криминалом. Радити у МУПу на високој позицији, бити туxилац или судија или стецајни управник, знаци подрзавати тај организовани криминал. Ста је награда за то? Непримјерено висока плата. Цаст изузецима, али мало их је. Ста је највеци проблем? Ако ниси криминалац, а покусавас се бавити политиком, не мозес проци на изборима, јер народ неце гласати за тебе таквог. Народ те сматра неспособним. Дакле, све је до народа.

Name

Стана Стријела

02.09.2017 11:26

Све си рекао, свака цаст!Ко не разумије, благо њему!!!

Name

Лала

02.09.2017 06:54

Све це то Србија надокнадити кад се свезе цамац за брод. Србија це добити нових 8 милијарди дуга, милион не запослених и гласаца који не знају ста це од све. Око 50. 000 будјетлија који це да "зиве" на рацун Србије.Такодје око 2 милијарди друственог дуга и економију од које нема ниста само тросак. У којој це морат са својом "јаком" економијом 40 година да пумпа новац да би само досли до позитивне нуле.Срби , ово вам обецавају васи политицари у БиХ.. П.С. Мозда је Вуциц будала али није глуп као ви у РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре урос нејаки

02.09.2017 07:15

Какве везе има ста је обукао и како се.сликао?Ви бајини обозаваоци би пристали да баја уведе правило прве брачне ноћи колико волите бају!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукоје

02.09.2017 08:17

Подрска за овог младог цовјека, право освјезење на политицкој сцени. Стета сто га властита странка није препознала јос увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политички затвореник

02.09.2017 10:41

Свака час за СТРИЈЕЛУ и његов коментар.

ОДГОВОРИТЕ