ПСЖ одговорио УЕФА: Ништа ви не брините!

Богати париски клуб уверен да ће до краја сезоне продати довољно играча да испуни услове финансијског фер-плеја.

Фудбал 03.09.2017 | 00:00
ПСЖ одговорио УЕФА: Ништа ви не брините!
Пари Сен Жермен експресно је одговорио на потез УЕФА која је отворила истрагу пословању тог клуба у летњем прелазном року. На тапету су доласци Нејмара, Килијана Мбапеа, Данија Алвеса и Јурија Берћићеа. Из богатог париског клуба поручују да немају разлога за забринутост и изражавају чуђење јер тврде да су људи из УЕФА детаљно били упознати са свим корацима у прелазном року.

“Зачуђени смо овом одлуком јер се константно налазимо под мониторингом финансијских органа УЕФА који су били обавештени о свему што радимо. Клуб је уверен да ће у потпуности испунити све захтеве финансијског фер плеја“, наводи се, поред осталог, у саопштењу ПСЖ-а.

Додаје се и да је током претходних шест година клуб пословао транспарентно и у складу са свим фудбалским прописима. Парижани тврде и да је извршни директор клуба Жан Клод Блан на трочасовном састанку 23. августа са надлежнима из УЕФА говорио о довођењуКилијана Мбапеа из Монака, али о детаљима Нејмаровог трансфера из Барселоне. То није све. ПСЖ тврди и да је последњег дана прелазног рока, дакле 31. августа, поново доставио УЕФА податке о начину на који је доведен Мбапе.

ПСЖ се брани и аргументом да је током лета продао четворицу играча (Сержа Оријеа, Блеза Матуидија, Жана Кевина Огастина и Јусуфа Сабалија), као и да у свом саставу има још играча велике тржишне вредности које може да прода током ове сезоне и тако генерише још веће приходе.

“Са двојицом играча као што су Нејмар и Мбапе, клуб улази у нову фазу зацртаног пројекта - а то је да ПСЖ постане највећи светски спортски бренд. Клуб је претходних година показао да има капацитет да повећава зараду на име маркетинга, ТВ права, продаје улазница и она је порасла за 20 до 40 посто у односу на ранији период“, додаје се у саопштењу Парижана уз опаску да ће наставити да сарађују са УЕФА.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар