PSŽ odgovorio UEFA: Ništa vi ne brinite!

Bogati pariski klub uveren da će do kraja sezone prodati dovoljno igrača da ispuni uslove finansijskog fer-pleja.

Fudbal 03.09.2017 | 00:00
PSŽ odgovorio UEFA: Ništa vi ne brinite!
Pari Sen Žermen ekspresno je odgovorio na potez UEFA koja je otvorila istragu poslovanju tog kluba u letnjem prelaznom roku. Na tapetu su dolasci Nejmara, Kilijana Mbapea, Danija Alvesa i Jurija Berćićea. Iz bogatog pariskog kluba poručuju da nemaju razloga za zabrinutost i izražavaju čuđenje jer tvrde da su ljudi iz UEFA detaljno bili upoznati sa svim koracima u prelaznom roku.

“Začuđeni smo ovom odlukom jer se konstantno nalazimo pod monitoringom finansijskih organa UEFA koji su bili obavešteni o svemu što radimo. Klub je uveren da će u potpunosti ispuniti sve zahteve finansijskog fer pleja“, navodi se, pored ostalog, u saopštenju PSŽ-a.

Dodaje se i da je tokom prethodnih šest godina klub poslovao transparentno i u skladu sa svim fudbalskim propisima. Parižani tvrde i da je izvršni direktor kluba Žan Klod Blan na tročasovnom sastanku 23. avgusta sa nadležnima iz UEFA govorio o dovođenjuKilijana Mbapea iz Monaka, ali o detaljima Nejmarovog transfera iz Barselone. To nije sve. PSŽ tvrdi i da je poslednjeg dana prelaznog roka, dakle 31. avgusta, ponovo dostavio UEFA podatke o načinu na koji je doveden Mbape.

PSŽ se brani i argumentom da je tokom leta prodao četvoricu igrača (Serža Orijea, Bleza Matuidija, Žana Kevina Ogastina i Jusufa Sabalija), kao i da u svom sastavu ima još igrača velike tržišne vrednosti koje može da proda tokom ove sezone i tako generiše još veće prihode.

“Sa dvojicom igrača kao što su Nejmar i Mbape, klub ulazi u novu fazu zacrtanog projekta - a to je da PSŽ postane najveći svetski sportski brend. Klub je prethodnih godina pokazao da ima kapacitet da povećava zaradu na ime marketinga, TV prava, prodaje ulaznica i ona je porasla za 20 do 40 posto u odnosu na raniji period“, dodaje se u saopštenju Parižana uz opasku da će nastaviti da sarađuju sa UEFA.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar