Лавров: Спреман одговор Америци

Москва ће спремити "оштар одговор" на одлуку САД да затвори конзулат Русије у Сан Франциску, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Свијет 01.09.2017 | 20:52
Лавров: Спреман одговор Америци
"Спремићемо оштар одговор на ствари које се појаве потпуно изненада како би нам нанеле штету и које су искључиво вођене жељом да угрозе наше односе са САД", рекао је Сергеј Лавров у обраћању студентима на једној високој дипломатској школи у Москви, преноси агенција АП.

САД су наложиле јуче Русији да затвори свој конзулат у Сан Франциску, као и два објекта у Вашингтону и Њујорку, као одговор на то што је Москва смањила америчко дипломатско особље у Русији.

Стејт департмент је саопштио да је та одлука донета "у духу реципроцитета", додајући да је рок за затварање објеката до суботе 2. септембра, пренео је АФП.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ста Да Цовек Казе,

01.09.2017 20:00

на све ово, све добро изпланирано; ето изјаловило имсе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

02.09.2017 02:28

Ста ли си ти хтио рећи???

Name

САРМАТ

01.09.2017 21:09

Доћи ће до прекида дипломатских односа између Русије и САД,прије или касније.Другачије не може бити.И то је изванредно.Тиме ће у Русији заувјек бити неутралисане пета и шеста колона.Са америчким нацистима разуман дијалог није могућ.

ОДГОВОРИТЕ