Lavrov: Spreman odgovor Americi

Moskva će spremiti "oštar odgovor" na odluku SAD da zatvori konzulat Rusije u San Francisku, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 01.09.2017 | 20:52
Lavrov: Spreman odgovor Americi
"Spremićemo oštar odgovor na stvari koje se pojave potpuno iznenada kako bi nam nanele štetu i koje su isključivo vođene željom da ugroze naše odnose sa SAD", rekao je Sergej Lavrov u obraćanju studentima na jednoj visokoj diplomatskoj školi u Moskvi, prenosi agencija AP.

SAD su naložile juče Rusiji da zatvori svoj konzulat u San Francisku, kao i dva objekta u Vašingtonu i Njujorku, kao odgovor na to što je Moskva smanjila američko diplomatsko osoblje u Rusiji.

Stejt department je saopštio da je ta odluka doneta "u duhu reciprociteta", dodajući da je rok za zatvaranje objekata do subote 2. septembra, preneo je AFP.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sta Da Covek Kaze,

01.09.2017 20:00

na sve ovo, sve dobro izplanirano; eto izjalovilo imse.

ODGOVORITE
Name

Hm

02.09.2017 02:28

Sta li si ti htio reći???

Name

САРМАТ

01.09.2017 21:09

Доћи ће до прекида дипломатских односа између Русије и САД,прије или касније.Другачије не може бити.И то је изванредно.Тиме ће у Русији заувјек бити неутралисане пета и шеста колона.Са америчким нацистима разуман дијалог није могућ.

ODGOVORITE