ЕП - ''Орлови'': Сви се боре, свима је стало!

Поруке српских кошаркаша после победе над Летонијом. . .

Кошарка 02.09.2017 | 10:15
ЕП - ''Орлови'': Сви се боре, свима је стало!
Србија је почела Еуробаскет победом над Летонијом.

Капитен репрезентације Милан Мачван рекао је да је задовољан првом утакмицом и истакао да му је част што предводи тим који се бори и не одустаје.

"Прва утакмица је увек најтежа да се одигра. На почетку смо имали мало проблема да бранимо њихов шут јер су нас напали са практично пет 'спољних', сви могу да рашире и много је тешко да се адаптираш на одбрану 'један на један'. Мислим да смо одиграли тврдо, имали смо неке грешке у одбрани које треба да исправимо, превасходно ја у другом полувремену, али момци су то надокнадили, играли мушки и у последња два минута преломили утакмицу", рекао је Мачван новинарима после утакмице.

Коначан резултат био је 92:82, а Мачван је навео да ће данашња победа донети самопоуздање, уз обавезан рад.

"Играмо добро, боримо се, нисмо одустајили и после лошијег старта и кад су нас стизали. Имамо карактер, сви се боре, свима је стало и ја сам задовољан. Част је бити капитен овим момцима", рекао је капитен репрезентације.

Изабраници Александра Ђорђевића већ данас играју нови меч, а противник у другом колу ће им бити Русија.

"Они имају јако квалитетан ростер. Одиграли смо једну добру утакмицу против њих у Немачкој. Предводи их Алексеј Швед, он је страшан играч 'један на један', вероватно ће наш фокус бити да њега зауставимо јер нам је правио доста проблема у Немачкој", рекао је Мачван.

И Марко Гудурић се сложио са оценом да ће данашња победа доста значити његовој екипи.

"Задовољан сам, победили смо, то је најважније, свако је дао свој максимум и то је било довољно за победу. Значи доста победа за наставак турнира. Стварно је била тешка утакмица, мушки смо се борили, поготово друго полувреме кад смо стисли у одбрани. Идемо даље... Русија је сјајна екипа, али на нама је да се што боље спремимо и максимално уђемо у утакмицу", рекао је Гудурић.

Центар Бобан Марјановић навео је да његову екипу сутра чека тежак меч против Русије.

"Тешка утакмица, нервоза на почетку, доста промашених шутева... На срећу, завршило се победом за нас, тако да можемо да будемо срећни. Сутра нас чека тежак противник, Русија игра јако снажно, улазе у сваки контакт, нешто слично као ми", рекао је српски горостас, који је завршио меч са 13 поена и шест скокова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зуx

02.09.2017 09:16

15 година плацам ртв таксу да бих свакодневно гледао режимску телевизију, Милорада и Жељку...европско првенство у косарци нису у стању преносити...ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ