ЕП - Богдан: Опаметили смо се, притисли...!

"Имам доста одговорности, али очекујем да сваку утакмицу неко други искочи".  Богдан? Тај је луд скроз! "Само нека цепа, добиће још десет минута ако треба", каже селектор Ђорђевић.

Кошарка 02.09.2017 | 11:15
ЕП - Богдан: Опаметили смо се, притисли...!
Богдан Богдановић предводио је Србију до скора 1-0 на Еуробаскету!

Сјајни бек убацио је 30 поена и диктирао ритам игре "орлова" у тријумфу над нервозним и на крају ратоборним Летонцима, који су се тешко помирили са поразом.

После утакмице, Богдан је рекао да се пише само тријумф.

"Увек је битно победити прву утакмицу, пре свега због самопоуздања. Лакше се опоравиш после победе", рекао је Богдановић новинарима у Истанбулу.

Анализирајући меч од почетка, рекао је...

"Почели смо веома лоше, мислим да смо пре свега у одбрани играли лоше. Лагано су долазили до поена, али опаметили смо се, притисли, играли опуштеније и победили. Незгодну су екипа, изгубиш једну лопту, они дају две тројке, шест поена за 15, 20 секунди. Жива је игра, изгубиш мало самопоуздање тимско... Можда ћемо научити нешто из тога", рекао је Богдановић.

Упитан за своју игру и преузимање одговорности, рекао је да је за то спреман.

"Имам доста одговорности, али наша екипа има пуно талента, сваку утакмицу очекујем да неко други искочи. Ја као један од оних с највише искуства ћу увек дати максимум", казао је он.

Србија ће се сутра у другом колу Групе Д састати с Русијом.

"Јако незгодан противник, знамо какви су, играли смо током припрема с њима. Треба да гледамо касету од данашње утакмице, да научимо доста тога, јер Руси много паметније играју", рекао је Богдановић.



Пробуди се, одради шутерски тренинг, затрпај противника, одради шутерски тренинг, иди на спавање. И тако опет и опет!

Одавно су познате рутине којим се Богдан Богдановић води како би свакодневно напредовао у свим елементима игре под обручима, али пре свега остао шутер светског калибра и најбољи када је најважније. Летонији је сместио чак 30 поена, што га је засад учинило другим стрелцем прве рунде Евробаскета. Одмах иза немачког плејмејкераДениса Шредера (32), уз исти учинак као Горан Драгић (30). 

А како је успео да преброди улогу која му је силом прилика наметнута и постане српска хаубица? То је открио селектор Александар Ђорђевић током своје опширне анализе.

"Једино што ми се сада не свиђа јесте оволика минутажа Богдана Богдановића. Он је најмлађи, тако да – нека га, нека цепа! Може да добије још десет минута ако треба, не бринем се за њега. Такав је он. Он ће сутра да тражи једно сат и по времена шутерског тренинга бандажиран, па утакмицу, па онда да остане и шутира... Тај је луд скроз", истиче Ђорђевић. 

Цела прича почела је од чињенице да је Србије већ пре одласка на велики одмор на терену имала чак 11 различитих играча. Што је, у доброј мери касније утицало да летонска офанзива ослаби и утакмица буде преломљена у корист Србије.

"Није нам баш ишло у тим тренуцима, а ми увек имамо спреман план А, Б, Ц, па чак и Д. Утакмица се чита на најбољи могући начин од стране тренера. Ја сам је видео тако, а искрено верујем да нам је потребан сваки промил енергије на овом Европском првенству, а ту и тражимо неки наш одмор".

А шта је Богдан Богдановић имао да каже о утакмици, али и чињеници да је већ првог дана пала „сеча“ фаворита?

"Мене то није изненадило. Данас сви играју кошарку. Видели смо из мечева првог дана, а онда смо и ми лично то осетили против Грузије, која нас је победила у Атини. Грузија је, ето, добила и Литванију, а Финска је показала своју снагу победом над Француском. Летонија је много незгодна екипа. Промашиш један зицер, изгубиш једну лопту и две тројке ти уследе. И то за кратак временски период. Кошарка је жива игра и надам се да ћемо научити нешто из овога".

О својих 30 поена?

"Свестан сам ја одговорности која је на мени, али сигуран сам да имамо много талента и да ће сваку утакмицу неко други да искочи. Ја ћу увек дати свој максимум, верујем у себе".

Па онда и о томе колико победа над Литванијом значи, на психолошком плану?

"Много значи. Лакше се опоравиш када победиш", закључио је Богдан, уз констатацију да је свој утицај на његову добру игру имало и то што је годинама тренирао у Улкер Арени.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

П.П.

02.09.2017 11:20

Само шутај Богдане ти и треба да преузмеш одговорност за екипу.

ОДГОВОРИТЕ