СП: Црногорци убједљиви у Астани!

Сан о Мундијалу живи! Репрезентација Црне Горе направила је велики корак ка пласману барем у бараж квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.  Какве асистенције Марка Јанковића: Из слободњака, двапут, за сјај Црне Горе! Екипа Љубише Тумбаковића убедљива против Казахстана - 3:0.

Фудбал 01.09.2017 | 21:10
СП: Црногорци убједљиви у Астани!
'Соколови' су у шестом колу групе Е били убедљиви на гостовању последњепласираном Казахстану – 3:0 (1:0).

Црногорци сада имају 13 бодова, три мање од првопласиране Пољске, која од 20.45 гостује Данској у Копенхагену, а следе Данци са десет.

Госте је у предност довео Марко Вешовић у 31. минуту – некадашњи играч Црвене звезде искористио је сјајно додавање Стевана Јоветића, повукао лопту, ушао у казнени и лако затресао мрежу.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би Фатос Бећирај после само осам минута игре у наставку дуплирао вођство свог тима, ударцем главом са пет метара после центаршута Марка Јанковића.

Коначан резултат поставља Марко Симић десет минута касније, такође на асистенцију крилног нападача Партизана.

Црногорци наредни меч играју у Подгорици у понедељак, када ће дочекати Румунију.

Сјај Црне Горе на граници Евопе и Азије. Селекција на чијој клупи од прошле године седи Љубиша Тумбаковић озарених лица враћа се из Астане, пошто је у Казахтстану освојила значајне бодове на путу ка Мундијалу 2018. године. Соколови су на вештачкој подлози „Астана арене“ демонстрирали разлику у класи и без већих проблема тукли фењераша квалификационе Групе Е - 3:0 (1:0).

Централне фигура уводног меча данашњег програма били су Стеван Јоветић и Марко Јанковић, уз напомену да је веома добар посао обавио и голман Данијел Петковић. Нови фудбалер Монака је капитенски вукао своју селекцију напред, играо паметно и одговорно, голман Лоријена бранио одлично, док је првотимац Партизана можда и заслужнији за убедљив тријумф, с обзиром да је наместио два гола.

Црногорци су повели после пола сата, тако што је Јо-Јо „избацио“ Марка Вешовића, а крилни нападач Ријеке рутински пребацио голмана Лорију. Био је то знак да све иде на воденицу фаворита, који је октобра прошле године у Подогорици истог ривала савладао 5:0, па је после вођства само било питање колико ће гости трошити снагу.

За комотну победа Црне Горе постарао се Марко Јанковић. Крилни везиста је с две минијатуре потпуно убио у појам селекцију Казахстана, која је претила да се врати у игри преко Куата (уздрмао пречку у 37. минуту).

Још кад се на то додају добре интервенције голмана Петковића постало је јасно да су гости добили ињекцију самопоуздања инајвише захваљујући Јанковићу потврдили четврту победу у квалификацијама. Везиста Партизана је у 53. минуту из слободног ударца центрирао пред петерац где је главом лопту у режу закуцао Фатос Бећирај, да би у 63. после још једног прекида омогућио штоперу Марку Симићу да упише првенац за државни тим.

Победа Црне Горе могла је да буде и убедљивије, јер је Мугоша у финишу погодио пречку, а Јанковић није искористио зицер. Са ова три бода Тумбаковићев тим је избио на друго место Групе Е и три кола пре краја има шансе да се домогне макар баража за Мундијал.

Црна Гора је играла у саставу: Петковић - Марушић, Савић, Симић, Томашевић - Вукчевић, Косовић (од 54. Иванић) - Јанковић, Јоветић (од 72. Зверотић), Вешовић - Бећирај (од 84. Мугоша). Селектор: Љубиша Тумбаковић.

СП – група Е – квалификације:

Казахстан – Црна Гора 0:3 (0:1)
Вешовић 31, Бећирај 53, Симић 63

20.45 Данска – Пољска
20.45 Румунија – Јерменија

Табела:
1. Пољска 5 1 0 15:7 16 -- директно
2. Црна Гора 4 1 2 17:7 13 -- бараж
3. Данска 3 1 2 10:6 10
4. Румунија 1 3 2 7:7 6
5. Јерменија 2 0 4 7:14 6
6. Казахстан 0 2 5 4:19 2

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар