SP: Crnogorci ubjedljivi u Astani!

San o Mundijalu živi! Reprezentacija Crne Gore napravila je veliki korak ka plasmanu barem u baraž kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.  Kakve asistencije Marka Jankovića: Iz slobodnjaka, dvaput, za sjaj Crne Gore! Ekipa Ljubiše Tumbakovića ubedljiva protiv Kazahstana - 3:0.

Fudbal 01.09.2017 | 21:10
SP: Crnogorci ubjedljivi u Astani!
'Sokolovi' su u šestom kolu grupe E bili ubedljivi na gostovanju poslednjeplasiranom Kazahstanu – 3:0 (1:0).

Crnogorci sada imaju 13 bodova, tri manje od prvoplasirane Poljske, koja od 20.45 gostuje Danskoj u Kopenhagenu, a slede Danci sa deset.

Goste je u prednost doveo Marko Vešović u 31. minutu – nekadašnji igrač Crvene zvezde iskoristio je sjajno dodavanje Stevana Jovetića, povukao loptu, ušao u kazneni i lako zatresao mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi Fatos Bećiraj posle samo osam minuta igre u nastavku duplirao vođstvo svog tima, udarcem glavom sa pet metara posle centaršuta Marka Jankovića.

Konačan rezultat postavlja Marko Simić deset minuta kasnije, takođe na asistenciju krilnog napadača Partizana.

Crnogorci naredni meč igraju u Podgorici u ponedeljak, kada će dočekati Rumuniju.

Sjaj Crne Gore na granici Evope i Azije. Selekcija na čijoj klupi od prošle godine sedi Ljubiša Tumbaković ozarenih lica vraća se iz Astane, pošto je u Kazahtstanu osvojila značajne bodove na putu ka Mundijalu 2018. godine. Sokolovi su na veštačkoj podlozi „Astana arene“ demonstrirali razliku u klasi i bez većih problema tukli fenjeraša kvalifikacione Grupe E - 3:0 (1:0).

Centralne figura uvodnog meča današnjeg programa bili su Stevan Jovetić i Marko Janković, uz napomenu da je veoma dobar posao obavio i golman Danijel Petković. Novi fudbaler Monaka je kapitenski vukao svoju selekciju napred, igrao pametno i odgovorno, golman Lorijena branio odlično, dok je prvotimac Partizana možda i zaslužniji za ubedljiv trijumf, s obzirom da je namestio dva gola.

Crnogorci su poveli posle pola sata, tako što je Jo-Jo „izbacio“ Marka Vešovića, a krilni napadač Rijeke rutinski prebacio golmana Loriju. Bio je to znak da sve ide na vodenicu favorita, koji je oktobra prošle godine u Podogorici istog rivala savladao 5:0, pa je posle vođstva samo bilo pitanje koliko će gosti trošiti snagu.

Za komotnu pobeda Crne Gore postarao se Marko Janković. Krilni vezista je s dve minijature potpuno ubio u pojam selekciju Kazahstana, koja je pretila da se vrati u igri preko Kuata (uzdrmao prečku u 37. minutu).

Još kad se na to dodaju dobre intervencije golmana Petkovića postalo je jasno da su gosti dobili injekciju samopouzdanja inajviše zahvaljujući Jankoviću potvrdili četvrtu pobedu u kvalifikacijama. Vezista Partizana je u 53. minutu iz slobodnog udarca centrirao pred peterac gde je glavom loptu u režu zakucao Fatos Bećiraj, da bi u 63. posle još jednog prekida omogućio štoperu Marku Simiću da upiše prvenac za državni tim.

Pobeda Crne Gore mogla je da bude i ubedljivije, jer je Mugoša u finišu pogodio prečku, a Janković nije iskoristio zicer. Sa ova tri boda Tumbakovićev tim je izbio na drugo mesto Grupe E i tri kola pre kraja ima šanse da se domogne makar baraža za Mundijal.

Crna Gora je igrala u sastavu: Petković - Marušić, Savić, Simić, Tomašević - Vukčević, Kosović (od 54. Ivanić) - Janković, Jovetić (od 72. Zverotić), Vešović - Bećiraj (od 84. Mugoša). Selektor: Ljubiša Tumbaković.

SP – grupa E – kvalifikacije:

Kazahstan – Crna Gora 0:3 (0:1)
Vešović 31, Bećiraj 53, Simić 63

20.45 Danska – Poljska
20.45 Rumunija – Jermenija

Tabela:
1. Poljska 5 1 0 15:7 16 -- direktno
2. Crna Gora 4 1 2 17:7 13 -- baraž
3. Danska 3 1 2 10:6 10
4. Rumunija 1 3 2 7:7 6
5. Jermenija 2 0 4 7:14 6
6. Kazahstan 0 2 5 4:19 2

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar