ДЛ: Ивана додала још један дијамант својој колекцији!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је Дијамантску лигу, пошто је у Бриселу победила скоком од 6,70 метара.  Дијамантски крај сезоне - Ивана опет најбоља! Најбоља српска атлетичарка одбранила трофеј и опет се враћа кући са главном наградом.

Остали спортови 01.09.2017 | 20:40
ДЛ: Ивана додала још један дијамант својој колекцији!
Ово је била Иванина 12 победа на митинзима Дијамантске лиге.

Друго место заузела је Британка Лорен Уген са скоком од 6, 65, док је Американка Сандерс Шакила скочила 6, 64 што јој је било довољно за треће место.

Ивана у Дијамансткој лиги није пуно скакала ове године, али је због промене правила била у прилици да се окити главном наградом.

Шпановићева је у другим скоком од 6, 62 дошла до прве позиције, али је у наредном кругу Тијана Бартолета заузела то место. Ивана је у петом кругу направила преступ, па је пала на четврто место, да би када је најпотребније заблистала.

У последњем скоку направила је резултат од 6, 70 што је био најбољи резултат и довољан за освајање још једног дијаманта.

На крају сезоне прожете пеховима, Ивана Шпановић враћа се у Србију са дијамантом!

Српска државна рекордерка у Бриселу је бранила и одбранила трофеј Дијамантске лиге, тријумфом у великом финалу. Највише место на подијуму, трофеј и новчану награду Ивани је донео скок у последњој, шестој серији, од 6,70 метара!

Друго место припало је Британки Лорејн Југен (6,65), а треће Американки Шакили Сандерс (6,64). Тијана Бартолета била је четврта са скоком од 6,63, а светска првакиња Бритни Рис завршила је такмичење на петој позицији, скоком од 6,61 метар.

Ивана је овим успехом поновила прошлосезонски резултат и на најлепши начин заокружила сезону у којој је имала низ проблема.

Прошле зиме Шпановићева је у Београду скочила историјских 7,24 и освојила титулу првакиње Европе, али је пре почетка летњих такмичења доживела повреду листа леве ноге, који је два месеца удаљио од борби за трофеје.

Након повратка турнирима и освајања митинга Дијаманатске лиге у Лозани поново је доживела повреду (стопало) и опоравила се довољно да на Светском првенству у Лондону скочи најдаље, али је већ добро познато како је због папира на леђима остала без злата...

Ипак, сада се све ружно брише, а Ивана насмејана одлази на одмор, а потом и припрему за наредну сезону, када је очекује дворанско Светско првенство у Бирмингему (2-4. март).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

куки

01.09.2017 18:53

Свака част, честитам

ОДГОВОРИТЕ