Лопаре: Пријем за старатеље дјеце

Начелник општине Лопаре Радо Савић организовао је данас пријем за Милана Цвјетковића и Зорана Стевића из Пељава, који су прихватили старатељство над троје дјецом трагично настрадалог Милорада Ћетковића из овог мјеста.

Република Српска 01.09.2017 | 19:58
Лопаре: Пријем за старатеље дјеце
Савић је захвалио породицама Цвјетковић и Стевић на хуманој и несебичној одлуци да преузму старатељство над овом дјецом која ће остати на подручју ове мајевичке општине.

“Веома је важно што ће дјеца остати у мјесту становања да живе и похађају школу. Кад постану пунољетни да преузму очево имање и остану становници општине Лопаре”, рекао је Савић новинарима.

Он је напоменуо да ће руководство ове општине и у наредном периоду помагати све угрожене категорије друштва а посебно дјецу којима је потребна помоћ.  

Четворо дјеце узраста од осам до 16 година остала су сама након што је у њихов самохрани отац погинуо у саобраћајној несрећи. 

Породица Милана Цвјетковића прихватила је старатељство над двоје дјеце, а породица Зорана Стевића над једним дјететом, док шеснаестогодишња Гина Ћетковић има обезбијеђен смјештај у Дому у Лопарама. 

У наредних неколико дана биће потписани уговори са породицама-старатељима и Центром за социјални рад Лопаре, а општина ће обезбиједити превоз за двоје дјеце који путују у школу. 

Милорад Ћетковић, који је живио сам са четворо дјеце, погинуо је 19. августа у саобраћајној несрећи у Прибоју.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Оља

02.09.2017 07:11

Тузно. Самохрани отац па и њега изгубисе. Е, кад потјера невоља! Али, ето, на срецу, има добрих људи који це им колико толико надомјестити оно сто су изгубили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

02.09.2017 10:00

Срамота,раздвајати дјецу засто нису узели сви 3 дјеце....срамота узас..цццц

ОДГОВОРИТЕ