Lopare: Prijem za staratelje djece

Načelnik opštine Lopare Rado Savić organizovao je danas prijem za Milana Cvjetkovića i Zorana Stevića iz Peljava, koji su prihvatili starateljstvo nad troje djecom tragično nastradalog Milorada Ćetkovića iz ovog mjesta.

Republika Srpska 01.09.2017 | 19:58
Lopare: Prijem za staratelje djece
Savić je zahvalio porodicama Cvjetković i Stević na humanoj i nesebičnoj odluci da preuzmu starateljstvo nad ovom djecom koja će ostati na području ove majevičke opštine.

“Veoma je važno što će djeca ostati u mjestu stanovanja da žive i pohađaju školu. Kad postanu punoljetni da preuzmu očevo imanje i ostanu stanovnici opštine Lopare”, rekao je Savić novinarima.

On je napomenuo da će rukovodstvo ove opštine i u narednom periodu pomagati sve ugrožene kategorije društva a posebno djecu kojima je potrebna pomoć.  

Četvoro djece uzrasta od osam do 16 godina ostala su sama nakon što je u njihov samohrani otac poginuo u saobraćajnoj nesreći. 

Porodica Milana Cvjetkovića prihvatila je starateljstvo nad dvoje djece, a porodica Zorana Stevića nad jednim djetetom, dok šesnaestogodišnja Gina Ćetković ima obezbijeđen smještaj u Domu u Loparama. 

U narednih nekoliko dana biće potpisani ugovori sa porodicama-starateljima i Centrom za socijalni rad Lopare, a opština će obezbijediti prevoz za dvoje djece koji putuju u školu. 

Milorad Ćetković, koji je živio sam sa četvoro djece, poginuo je 19. avgusta u saobraćajnoj nesreći u Priboju.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Olja

02.09.2017 07:11

Tuzno. Samohrani otac pa i njega izgubise. E, kad potjera nevolja! Ali, eto, na srecu, ima dobrih ljudi koji ce im koliko toliko nadomjestiti ono sto su izgubili.

ODGOVORITE
Name

Maki

02.09.2017 10:00

Sramota,razdvajati djecu zasto nisu uzeli svi 3 djece....sramota uzas..cccc

ODGOVORITE