Шишти као експрес лонац!

Бенитез скресао буџет за плате, па остао без појачања! И жели да иде!

Фудбал 04.09.2017 | 12:00
Шишти као експрес лонац!
Као на оним Цептеровим лонцима. Рафа Бенитез је, жаргонски речено, прокувао. Оно мало што је остало од поверења у власника Мајка Ешлија испарило је овог лета. Шеф струке Њукасла више не верује у дугорочан план на Сент Џејмс Парку. Жели да иде!

Вест доноси угледни Гардијан, који тврди да је шпански стратег сада већ озбиљно загрејан за идеју да у случају смене Славена Билића - о чему се прича већ недељама - преузме диригентску палицу у Вест Хему. Отворен је и за друге понуде. Само не за наставак сарадње са Ешлијем.

Вест Хем је пробао да га доведе још пре две године, али је договор пукао кад се мимо свих очекивања у причу укључио Реал Мадрид. Ипак, Бенитеза нису заборавили у Лондону, док их Билић није убедио да је прави за клупу Чекићара.

Ако на крају и буду кренули по 57-годишњег тренера мораће да плате за његову слободу. Не зна се тачно, али уговором је предвиђена клаузула од око 6.000.000 евра.Ешли ће, пише Гардијан, покушати да га на силу задржи на клупу, јер верује да би Рафино име могло да му помогне да једног дана прода клуб. Међутим, није се баш презнојио у намери да га одржи у стању среће, иако му је Бенитез изашао у сусрет и у последњих дана прелазног рока буџет за плате срезао за око 200.000 фунти недељно, односно више од 10.000.000 евра на годишњем нивоу.

Заузврат није добио ништа. Мада је то ништа релативна ствар с обзиром на то да су Свраке потрошиле око 40.000.000 евра што је за већину клубова мисаона именица. Додуше, отишло је чак 16 фудбалера, па је нето трошак малтене дупло мањи.

Премијер лига је притом прича за себе, а Бенитез сматра да му недостају леви бек, резервни голман, нападач, крило и централни везни! Пола тима малтене.

Бар до сада мислио је и да ће једног дана са Њукаслом напасти Лигу шампиона. Више не гаји те илузије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар