Šišti kao ekspres lonac!

Benitez skresao budžet za plate, pa ostao bez pojačanja! I želi da ide!

Fudbal 04.09.2017 | 12:00
Šišti kao ekspres lonac!
Kao na onim Cepterovim loncima. Rafa Benitez je, žargonski rečeno, prokuvao. Ono malo što je ostalo od poverenja u vlasnika Majka Ešlija isparilo je ovog leta. Šef struke Njukasla više ne veruje u dugoročan plan na Sent Džejms Parku. Želi da ide!

Vest donosi ugledni Gardijan, koji tvrdi da je španski strateg sada već ozbiljno zagrejan za ideju da u slučaju smene Slavena Bilića - o čemu se priča već nedeljama - preuzme dirigentsku palicu u Vest Hemu. Otvoren je i za druge ponude. Samo ne za nastavak saradnje sa Ešlijem.

Vest Hem je probao da ga dovede još pre dve godine, ali je dogovor pukao kad se mimo svih očekivanja u priču uključio Real Madrid. Ipak, Beniteza nisu zaboravili u Londonu, dok ih Bilić nije ubedio da je pravi za klupu Čekićara.

Ako na kraju i budu krenuli po 57-godišnjeg trenera moraće da plate za njegovu slobodu. Ne zna se tačno, ali ugovorom je predviđena klauzula od oko 6.000.000 evra.Ešli će, piše Gardijan, pokušati da ga na silu zadrži na klupu, jer veruje da bi Rafino ime moglo da mu pomogne da jednog dana proda klub. Međutim, nije se baš preznojio u nameri da ga održi u stanju sreće, iako mu je Benitez izašao u susret i u poslednjih dana prelaznog roka budžet za plate srezao za oko 200.000 funti nedeljno, odnosno više od 10.000.000 evra na godišnjem nivou.

Zauzvrat nije dobio ništa. Mada je to ništa relativna stvar s obzirom na to da su Svrake potrošile oko 40.000.000 evra što je za većinu klubova misaona imenica. Doduše, otišlo je čak 16 fudbalera, pa je neto trošak maltene duplo manji.

Premijer liga je pritom priča za sebe, a Benitez smatra da mu nedostaju levi bek, rezervni golman, napadač, krilo i centralni vezni! Pola tima maltene.

Bar do sada mislio je i da će jednog dana sa Njukaslom napasti Ligu šampiona. Više ne gaji te iluzije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar