Оставке ревизора ствар Комисије?

Оставке главног ревизора и његовог замјеника разматраће Комисија за избор и именовање, рекао је данас новинарима Чубриловић.  

Република Српска 01.09.2017 | 13:05
Оставке ревизора ствар Комисије?
Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће скупштинска Комисија за избор и именовања разматрати оставке главног ревизора Републике Српске Душка Шњеготе и његовог замјеника Дарка Пејића.

"Комисија ће одлучити о оставци и не знам шта се ту посебно може урадити", рекао је Чубриловић.

Треба подсјетити да су Шњегота и Пејић оставке дали тако што су мандате повјерили Народној скупштини Републике Српске, која их је и именовала.

Ревизорски извјештај и оставке владајући у Републици Српској, СНСД, ДНС и СП, ће очито покушати да заобиђу и да оставке само приме "к знању".

Треба подсјетити да није први пут да НСРС донесе одлуку, а онда је не објави, из њима познатим разлозима.

Постоји законска обавеза да се све одлуке, као и именовања и закони објаве у Службеном гласнику РС, али то највиши законодавни орган заобилази.

Такав је случај био са одлуком о референдуму о суду и тужилаштву, као и недавно именовање замјеника правобраниоца Републике Српске, а ни резултатзи одржаног референдума о дану РС нису објављени у Службеном гласнику Републике Српске.

(БН/Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ој ха

01.09.2017 11:10

Ето сад це вам други главни равизор наци да сте све радили по закону а и у плусу сте 200 милиона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

01.09.2017 11:58

Па ОНИ и јесу у плусу 200 милиона а буџет је у минусу за тај износ.

Name

Овај је веци злотвор од Миле

01.09.2017 11:43

Цубриливиц је једини министар саобрацаја који је за три мандата потросио пара као Миле за десет мандата Миле је бар направио зграду владе а Цубро је направио себи три зграде и пар флека на путевима рс пут ди свог села и ниста висе велики зликовац као Стевандиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

01.09.2017 11:55

ПОРЕД ЉЕКАРСКОГ БАЈНИ ФУНКЦИОНЕРИ БИ ТРЕБАЛИ ПОНЕКАД И ДИПЛОМУ ДА ПРИЛОЖЕ ЗА ФОТЕЉУ НА КОЈОЈ СЈЕДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

01.09.2017 12:27

ЧУБРИЛОВИЋУ НАРОД НИЈЕ БАШ ТОЛИКА ОВЦА КАКО ВИ МИСЛИТЕ ИЗ ВЛАДАЈУЋИХ ФОТЕЉА .НАРОДУ НЕТРЕБА РЕВИЗОР ДА БИ ЗНАЛИ КАКО ЛОШЕ ЖИВИМО.КОЛИКО ДУГОВАЊА ИМАТЕ И ДА ВАМ ЈЕ СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ.МАНИТЕ СЕ ИСТОРИЈСКИХ ГОВОРА И ЛАЖИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ-БД

01.09.2017 16:45

Ко те не зна скупо би те платио. Ти си обични продавач магле и Милокрадов потрчко. Али зна те Бања Лука и Крупа на Врбасу. Зглајзао си добро и брк омастио и сад продајеш маглу и причаш о некој комисији у којој Додиковци коло воде. А ти около мало наводиш. Јадна је скупстина у којиј ти чекићем млатараш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

02.09.2017 06:02

Срам те било. Ко те натјера да оно кажеш да и Шњегота није невин? Ти би да пресуђујеш. Да будес и судија и тузилац истовремено. А први цовјек националног парламента. Бједо у људској кози. То си изгледа морао реци као сто је и Сњегота морао одступити. Али кад народ узме глогов колац у своје руке сви ви криминалци цете морати одступити.

ОДГОВОРИТЕ