Ostavke revizora stvar Komisije?

Ostavke glavnog revizora i njegovog zamjenika razmatraće Komisija za izbor i imenovanje, rekao je danas novinarima Čubrilović.  

Republika Srpska 01.09.2017 | 13:05
Ostavke revizora stvar Komisije?
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da će skupštinska Komisija za izbor i imenovanja razmatrati ostavke glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegote i njegovog zamjenika Darka Pejića.

"Komisija će odlučiti o ostavci i ne znam šta se tu posebno može uraditi", rekao je Čubrilović.

Treba podsjetiti da su Šnjegota i Pejić ostavke dali tako što su mandate povjerili Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja ih je i imenovala.

Revizorski izvještaj i ostavke vladajući u Republici Srpskoj, SNSD, DNS i SP, će očito pokušati da zaobiđu i da ostavke samo prime "k znanju".

Treba podsjetiti da nije prvi put da NSRS donese odluku, a onda je ne objavi, iz njima poznatim razlozima.

Postoji zakonska obaveza da se sve odluke, kao i imenovanja i zakoni objave u Službenom glasniku RS, ali to najviši zakonodavni organ zaobilazi.

Takav je slučaj bio sa odlukom o referendumu o sudu i tužilaštvu, kao i nedavno imenovanje zamjenika pravobranioca Republike Srpske, a ni rezultatzi održanog referenduma o danu RS nisu objavljeni u Službenom glasniku Republike Srpske.

(BN/Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Oj ha

01.09.2017 11:10

Eto sad ce vam drugi glavni ravizor naci da ste sve radili po zakonu a i u plusu ste 200 miliona.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

01.09.2017 11:58

Pa ONI i jesu u plusu 200 miliona a budžet je u minusu za taj iznos.

Name

Ovaj je veci zlotvor od Mile

01.09.2017 11:43

Cubrilivic je jedini ministar saobracaja koji je za tri mandata potrosio para kao Mile za deset mandata Mile je bar napravio zgradu vlade a Cubro je napravio sebi tri zgrade i par fleka na putevima rs put di svog sela i nista vise veliki zlikovac kao Stevandic

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

01.09.2017 11:55

PORED LJEKARSKOG BAJNI FUNKCIONERI BI TREBALI PONEKAD I DIPLOMU DA PRILOŽE ZA FOTELJU NA KOJOJ SJEDE.

ODGOVORITE
Name

MK

01.09.2017 12:27

ČUBRILOVIĆU NAROD NIJE BAŠ TOLIKA OVCA KAKO VI MISLITE IZ VLADAJUĆIH FOTELJA .NARODU NETREBA REVIZOR DA BI ZNALI KAKO LOŠE ŽIVIMO.KOLIKO DUGOVANJA IMATE I DA VAM JE SVE OTIŠLO U NEPOVRAT.MANITE SE ISTORIJSKIH GOVORA I LAŽI!

ODGOVORITE
Name

BL-BD

01.09.2017 16:45

Ko te ne zna skupo bi te platio. Ti si obični prodavač magle i Milokradov potrčko. Ali zna te Banja Luka i Krupa na Vrbasu. Zglajzao si dobro i brk omastio i sad prodaješ maglu i pričaš o nekoj komisiji u kojoj Dodikovci kolo vode. A ti okolo malo navodiš. Jadna je skupstina u kojij ti čekićem mlataraš.

ODGOVORITE
Name

Mira

02.09.2017 06:02

Sram te bilo. Ko te natjera da ono kažeš da i Šnjegota nije nevin? Ti bi da presuđuješ. Da budes i sudija i tuzilac istovremeno. A prvi covjek nacionalnog parlamenta. Bjedo u ljudskoj kozi. To si izgleda morao reci kao sto je i Snjegota morao odstupiti. Ali kad narod uzme glogov kolac u svoje ruke svi vi kriminalci cete morati odstupiti.

ODGOVORITE