СП: Наставља се агонија Аргентине...!

Зашто је плакао Кутињо? Ноћас је одиграно комплетно 15. коло јужноамеричких квалификација за Мундијал. . .

Фудбал 01.09.2017 | 12:00
СП: Наставља се агонија Аргентине...!
Бразил гази немилице, док Аргентина наставља да штуца! Утакмицама 15. кола ноћас су настављене јужноамеричке квалифиакције за Мундијал у Русији. Мање-више, иста мета, исто одстојање. Бразилци су оверили прво место и више их нико не може стићи до краја, док се у борбу за једно од преостала четири места у авиону за СП укључиоп и Парагвај. И то изненађујућим тријумфом на гостовању у Чилеу. 

Изабраници селектора Титеа можда се јесу мучили нешто више него што се очекивало против Еквадора (2:0), али на крају су ипак сломили отпор жилавих гостију који и поред пораза могу и даље да се надају мундијалској визи.



Филипе Кутињо, због све тарапане која га окружује последњих дана - а тиче се по свој прилици неуспелог трансфера у Барселону - остао је на клупи. Њега је Тите у ватру бацио у 73. минуту и сјајни дриблер само четири минута касније узвратио је голом. После дивних потеза Габријела Жезуса и идеалне асистенције, офанзивни везиста Ливерпула матирао је голмана Еквадора рутински са седам метара. Седам минута раније Кутињов несуђени саиграч Паулињо начео је одбрану гостију...

Са овог сусрета бележимо и детаљ одмах после другог гола, када је Кутињо, пишу сви светски медији, а слике потврђују, у загрљају саиграча чак пустио сузу. Очигледно се талентованом Бразилцу све скупило и негде је морало да изађе...  

Аргентина је победом против Уругваја могла да значајно олакша себи посао у борби за директан пласман у Русију, али после овог ремија не да само да то није учинила него јој и даље виси и пето место, односно пласман у бараж. 

Хорхе Сампаоли тако је лоше започео свој мандат на клупи Гаучоса у званичним утакмицама, а све после два сигурна тријумфа у пријатељским окршајима. Меси, Дибала, Икарди, Ди Марија и друштво на висини задатка били су свега петнаестак минута, почетком другог дела, када је изгледало да су решили да покрену успевани меч, али тај налет убрзо је угушен. 



Луис Суарез доживео је лакшу повреду када је ужасно стартовао на Николаса Отамендија у финишу меча. Нападач Барселоне избегао је црвени картон, но вероватно му не гине барем краћа пауза због повреде зглоба.  

Аргентинци до краја квалифиакција имају још утакмицу против Венецуеле (6. септембар), а онда два финала са Перуом и Еквадором, директним конкурентима за једну од првих пет позиција. 

А тим који се укључио у трку за Русију - Парагвај, прегазио је Чиле са 3:0. Индиспонирани домаћин није могао ниједног момента да се носи са расположеним гостима којима су три бода донели аутогол Артура Видала и погоци Касереса, односно Ортиза.  



ЦОНМЕБОЛ - 15. КОЛО

Чиле - Парагвај 0:3 (0:1)
/Видал 24аг, Касерес 55, Ортиз 90/

Уругвај - Аргентина 0:0

Бразил - Еквадор 2:0 (0:0)
/Паулињо 70, Кутињо 77/

Перу - Боливија 2:1 (0:0)
/Флорес 56, Куева 60 - Алварез 72/

ТАБЕЛА: Бразил 36, Колумбија 25, Уругвај 24, Чиле 23, Аргентина 23, Перу 21, Парагвај 21, Еквадор 20, Боливија 10, Венецуела 7.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар