SP: Nastavlja se agonija Argentine...!

Zašto je plakao Kutinjo? Noćas je odigrano kompletno 15. kolo južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal. . .

Fudbal 01.09.2017 | 12:00
SP: Nastavlja se agonija Argentine...!
Brazil gazi nemilice, dok Argentina nastavlja da štuca! Utakmicama 15. kola noćas su nastavljene južnoameričke kvalifiakcije za Mundijal u Rusiji. Manje-više, ista meta, isto odstojanje. Brazilci su overili prvo mesto i više ih niko ne može stići do kraja, dok se u borbu za jedno od preostala četiri mesta u avionu za SP uključiop i Paragvaj. I to iznenađujućim trijumfom na gostovanju u Čileu. 

Izabranici selektora Titea možda se jesu mučili nešto više nego što se očekivalo protiv Ekvadora (2:0), ali na kraju su ipak slomili otpor žilavih gostiju koji i pored poraza mogu i dalje da se nadaju mundijalskoj vizi.



Filipe Kutinjo, zbog sve tarapane koja ga okružuje poslednjih dana - a tiče se po svoj prilici neuspelog transfera u Barselonu - ostao je na klupi. Njega je Tite u vatru bacio u 73. minutu i sjajni dribler samo četiri minuta kasnije uzvratio je golom. Posle divnih poteza Gabrijela Žezusa i idealne asistencije, ofanzivni vezista Liverpula matirao je golmana Ekvadora rutinski sa sedam metara. Sedam minuta ranije Kutinjov nesuđeni saigrač Paulinjo načeo je odbranu gostiju...

Sa ovog susreta beležimo i detalj odmah posle drugog gola, kada je Kutinjo, pišu svi svetski mediji, a slike potvrđuju, u zagrljaju saigrača čak pustio suzu. Očigledno se talentovanom Brazilcu sve skupilo i negde je moralo da izađe...  

Argentina je pobedom protiv Urugvaja mogla da značajno olakša sebi posao u borbi za direktan plasman u Rusiju, ali posle ovog remija ne da samo da to nije učinila nego joj i dalje visi i peto mesto, odnosno plasman u baraž. 

Horhe Sampaoli tako je loše započeo svoj mandat na klupi Gaučosa u zvaničnim utakmicama, a sve posle dva sigurna trijumfa u prijateljskim okršajima. Mesi, Dibala, Ikardi, Di Marija i društvo na visini zadatka bili su svega petnaestak minuta, početkom drugog dela, kada je izgledalo da su rešili da pokrenu uspevani meč, ali taj nalet ubrzo je ugušen. 



Luis Suarez doživeo je lakšu povredu kada je užasno startovao na Nikolasa Otamendija u finišu meča. Napadač Barselone izbegao je crveni karton, no verovatno mu ne gine barem kraća pauza zbog povrede zgloba.  

Argentinci do kraja kvalifiakcija imaju još utakmicu protiv Venecuele (6. septembar), a onda dva finala sa Peruom i Ekvadorom, direktnim konkurentima za jednu od prvih pet pozicija. 

A tim koji se uključio u trku za Rusiju - Paragvaj, pregazio je Čile sa 3:0. Indisponirani domaćin nije mogao nijednog momenta da se nosi sa raspoloženim gostima kojima su tri boda doneli autogol Artura Vidala i pogoci Kaseresa, odnosno Ortiza.  



CONMEBOL - 15. KOLO

Čile - Paragvaj 0:3 (0:1)
/Vidal 24ag, Kaseres 55, Ortiz 90/

Urugvaj - Argentina 0:0

Brazil - Ekvador 2:0 (0:0)
/Paulinjo 70, Kutinjo 77/

Peru - Bolivija 2:1 (0:0)
/Flores 56, Kueva 60 - Alvarez 72/

TABELA: Brazil 36, Kolumbija 25, Urugvaj 24, Čile 23, Argentina 23, Peru 21, Paragvaj 21, Ekvador 20, Bolivija 10, Venecuela 7.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar