Чека се тужилачка одлука

-Лозничанин Зоран Нинић (41), који је још 30. априла 2014. године, преко свог адвоката Слободана Бобана Миловановића, поднео кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Лозници, „против непознатих извршилаца-слушбених лица ПС Мали Зворник због кривичног дела злостављање и мучење, још чека одлуку тужиоца.

Србија 01.09.2017 | 09:45
Чека  се тужилачка одлука
Према речима адвоката Миловановића „у току поступка пред Основним јавним тужилаштвом идентификована су службена лица ПС Мали Зворник против којих је поднета пријава“.

-У току поступка они су саслушани као осумњичени, саслушани су сви сведоци, обављено је вештачење медицинске струке којим је дат одговор што се тиче повреда које је Нинић задобио и природе њиховог настанка-прича адвокат Миловановић.

Вештачење је урађено 20. фебруара ове године и то је била последња доказна радња у овом поступку. До данас није одлучено о судбини кривичне пријеве, јер није ни одбачена, нити су пријављени оптужени!?

Нинић и његов правни заступник истичу да су, пре извесног времена, осудили напад на полицајце у Малом Зворнику, које је изазвао један притвореник, успевши да им отме и наоружање, али сматрају да, и кад је супротно, „треба да се поступа професионално, одговорно и савесно“.

У пријави коју је поднео ОЈТ Нинић је навео да су над њим, после хапшења у Малом Зворнику, где је заустављен са текстилном робом, „четворица полицајаца, од тога двојица униформисаних и двојица у цивилу почели да туку и то рукама, ногама и пендреком, чак су му наредили да изује обућу и тукли су га по табанима...“.

Том приликом нанели су му низ повреда констатованих у медицинској документацији, пошто је, ујутру, чим је пуштен, отишао у Хитну службу Дома здравља „Др Миленко Марин“ у Лозници.

-Реч је о нечем за што су одговорни појединци, а никако не полиција у целости у ПС Мали Зворник-каже Нинић, у очекивању тужилачке одлуке.

(БН/В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар