Čeka se tužilačka odluka

-Lozničanin Zoran Ninić (41), koji je još 30. aprila 2014. godine, preko svog advokata Slobodana Bobana Milovanovića, podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici, „protiv nepoznatih izvršilaca-slušbenih lica PS Mali Zvornik zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, još čeka odluku tužioca.

Srbija 01.09.2017 | 09:45
Čeka  se tužilačka odluka
Prema rečima advokata Milovanovića „u toku postupka pred Osnovnim javnim tužilaštvom identifikovana su službena lica PS Mali Zvornik protiv kojih je podneta prijava“.

-U toku postupka oni su saslušani kao osumnjičeni, saslušani su svi svedoci, obavljeno je veštačenje medicinske struke kojim je dat odgovor što se tiče povreda koje je Ninić zadobio i prirode njihovog nastanka-priča advokat Milovanović.

Veštačenje je urađeno 20. februara ove godine i to je bila poslednja dokazna radnja u ovom postupku. Do danas nije odlučeno o sudbini krivične prijeve, jer nije ni odbačena, niti su prijavljeni optuženi!?

Ninić i njegov pravni zastupnik ističu da su, pre izvesnog vremena, osudili napad na policajce u Malom Zvorniku, koje je izazvao jedan pritvorenik, uspevši da im otme i naoružanje, ali smatraju da, i kad je suprotno, „treba da se postupa profesionalno, odgovorno i savesno“.

U prijavi koju je podneo OJT Ninić je naveo da su nad njim, posle hapšenja u Malom Zvorniku, gde je zaustavljen sa tekstilnom robom, „četvorica policajaca, od toga dvojica uniformisanih i dvojica u civilu počeli da tuku i to rukama, nogama i pendrekom, čak su mu naredili da izuje obuću i tukli su ga po tabanima...“.

Tom prilikom naneli su mu niz povreda konstatovanih u medicinskoj dokumentaciji, pošto je, ujutru, čim je pušten, otišao u Hitnu službu Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ u Loznici.

-Reč je o nečem za što su odgovorni pojedinci, a nikako ne policija u celosti u PS Mali Zvornik-kaže Ninić, u očekivanju tužilačke odluke.

(BN/V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar