Шта нам донесе задњи дан прелазног рока? Биланс је...

Венгер није успео да доведе Лемара, Санчес остао! Фудбалер Арсенала Алексис Санчес остаће у том клубу, упркос понуди Манчестер ситија од 60 милиона фунти, јављају британски медији.  Баркли "испалио", ОВО су сви завршени трансфери! Било је веома узбудљиво последњег дана августа, а ово су сви договорени трансфери. И они који то нису. . .

Фудбал 01.09.2017 | 09:30
Шта нам донесе задњи дан прелазног рока? Биланс је...
Санчес је ушао у последњу годину уговора са Арсеналом и следећег лета би као слободан играч могао да напусти клуб. Сити је за њега понудио 55 милиона фунти, уз додатних пет милиона бонуса.

Како је пренео Скај, Санчес ће остати у Лондону, пошто клуб последњег дана прелазног рока није успео да одведе Томаса Лемара из Монака. 

Арсенал је наводно понудио Монаку 92 милиона фунти. 

Санчес је на лето 2014. године из Барселоне прешао у Арсенал са којим је освојио два ФА купа, али не и Премијер лигу.

Крај лудог прелазног рока!

Последњег дана августа закључен је велики број трансфера, а такође и "закључан" летњи прелазни рок који се данас окончао у Немачкој, Италији, Русији, Грчкој, Белгији, Енглеској, Француској, Холандији и Србији, док нас још сутра очекују и активности у Шпанији.

Током дана видели смо прелазак Окслејда-Чембрлена у Ливерпул, и званичну потврду да "редси" неће ангажовати Вирџила ван Дајка који остаје фудбалер Саутемптона.

Ливерпул се доводио и у везу са Томасом Лемаром, мада је главни у причи био Арсенал, који на крају није успео да се договори са Монаком, упркос томе што неки извори наводе да су нудили и 100 милиона евра, но овај офанзивни фудбалер остаје "кнез", а "тобџија" остаје Алексис Санчез који не мрда са "Емирејтса" и најмање још годину дана ће бити члан овог клуба.

Највећи трансфер дана свакако је позајмица Килијана Мбапеа у Пари сен Жермен, уз обавезу откупа за 180 милиона евра. Видећемо како ће УЕФА реаговати...

Челси је био у фокусу овог дана, бар када је реч о Премијер лиги.

"Плавци" су довели само четири фудбалера у току прелазног рока, а према свему судећи данас су реализовали трансфер Давидеа Запакосте из Торина.

Овај десни бек ће доћи за суму око 22 милиона фунти, без бонуса, док су у касним вечерњим часовима енглески медији јавили и да је нови "плавац" Дани Дринквотер који долази из Лестера за 40 милиона фунти, а да ће тај трансфер бити објављен данас.

Неће бити објављено да је Рос Баркли нови играч Челсија јер је он, према неким информацијама, био на медицинским прегледима у Лондону, али је на пола пута, а клубови су се договорили око обештећења од 40 милиона фунти, одлучио да одустане и да бар наредних шест месеци носи дрес Евертона, па је тако читав трансфер отказан.

Друге информације кажу да је "пао" медицинске прегледе због повреде...

Ријад Махрез је остао у Лестеру, мада се још увек сутра чека "напад" Барселоне, која ће "ловити" и Филипеа Кутиња, док је одлучила да задржи Андреа Гомеша који је био на прагу Спурса.

Тотенхем је ипак данас ангажовао нападача, дошао је Фернандо Љоренте из Свонсија, док су и "лабудови" фино прошли пошто су довели бившег играча Вилфрида Бонија из Ситија, и то за три пута мање новца него што су га продали пре три године.

Од играча са ових простора издвајамо Александра Драговића који иде у Лестер на позајмицу, Никола Нинковић ће бити позајмљен Емполију, а Ненад Томовић Кјеву, док и у Примери има активности па је тако Дарко Брашанац прослеђен Леганесу на годину дана.

НЕРЕАЛНО, АЛИ ИСТИНИТО! Рос Баркли побегао са лекарских у Лондону?! Шта се све неће догодити Челсију овог лета... Хоће ли Конте преживети...?!

Ово већ превазилази границе реалности! Шта се све неће догодити Челсију у овом прелазном року... Ромелуа Лукакуа отео им је Манчестер Јунајтед; Окслејд Чемберлен није желео код Контеа, одлучио се за Ливерпул; Фернандо Љоренте завршио је у Тотенхему јер је Роман Абрамович закерао око 3.000.000 евра...

Антонију Контеу постало је вечерас јасно да нападача неће довести, јер је премало времена остало и одлучио се за Роса Барклија, дечка који барем има изражене офанзивне карактеристике и може да игра одмах иза шпицева, али онда се на волшебан начин и везиста Евертона измигољио из руку италијанског стручњака. 

А како се све одиграло? Е то већ може у ону рубрику веровали или не. 

Како Скај спортс ексклузивно јавља, пред најездом недаћа које су га спопале Антонио Конте је вечерас експресно успео да са Евертоном договори трансфер Роса Барклија. Како талентованом репрезентазивцу уговор са Карамелама истиче наредног лета и он већ од јануара може да се обећа новом клубу без обештећења, челници Евертона пристали су на понуду тешку 32.500.000 евра плус бонуси.

Баркли се истог момента упутио за Лондон, на Стамфорд Бриџу је чак започео лекарске прегледе, а онда се из чиста мира, како бисмо ми то по нашки рекли - попишманио! Скај чак тврди да је фудбалер прекинуо прегледе "јер се током њих предомислио".   
Звучи невероватно, зар не? Али ето, и тако нешто је могуће. Баркли је дакле одустао, запутио се одмах назад у Ливерпул, а како је реаговао Конте можемо само да замислимо. И све то "у пет до 12". 

Је л' то неко проклео Плавце?

ЗВАНИЧНО: Интер се отарасио Габигола! Бразилац наставља каријеру у Португалији!

Интер се после само годину дана растао од Габријела Барбосе (21), популарног Габигола, који ће каријеру наставити у португалској Примеири.

Његов нови тим биће "вечити шампион" Португалије Бенфика, која га је довела на једногодишњу позајмицу с правом откупа за 25.000.000 евра следећег лета, а миланском тиму ће припасти и проценат од будуће продаје. Тиме је окончана обострана агонија, пошто некадашњи нападач Сантоса није прошле сезоне оправдао уложена средства (29.500.000 евра).

Бразилац се није прилагодио животу у Италији, па је у дебитантској углавном седео на клупи, а на девет наступа постигао је само један првенствени гол.

Занимљиво, док Габигол буде наступао на позајмици у Лисабону Интер ће му плаћати 60 одсто зараде од 2.500.000 евра колико му је уговором потписано.

Свуда пођи у Свонси поново дођи: Бони је на свом Либертију! “Узбуђен сам што се враћам назад у своју кућу”, поручио искусни нападач.

Обрни, окрени – Вилфриду Бонију је дрес Свонсија суђен! Снажни нападач, који је са Либертија отишао у Мамчестер Сити на зиму 2015. године за 32.300.000 евра, вратио се назад у дрес популарних Лабудова.

Иако је тада стигао као велико појачање, нападач из Обале Слоноваче био је велико разочарање Грађана, постигао је свега 10 голова на 46 утакмица у свим такмичењима, а није се прославио ни прошле сезоне на позајмици у Стоуку.

Вечерас је све завршено нешто више од пола сата пре затварања фудбалске пијаце, верује се да је трансфер износио око 13.000.000 евра, а Бони је фотографију са потписивања уговора са великим одушевљењем окачио на друштвене мреже.
“Хвала навијачима Манчестер Ситија и Стоука за подршку. Много сте ми помогли у последњих неколико година. Узбуђен сам што се враћам назад у Свонси, своју кућу”, рекао је Бони.

Искусном голгетеру је први тим у Европи била Спарта из Прага, потом га је купио Витесе за 4.000.000 евра, да би на Либерти у јулу 2013. године стигао за 16.000.000. Та цифра је годину и по дана касније удвостручена.

ЗВАНИЧНО: Интер довео новог Дембелеа! Млади Француз девето појачање Неразура у летњем прелазном року.

Много се у Интеру очекивало од летњег прелазног рока, много су и обећавали кинески власници. Помињале су се вртоглаве цифре од 200.000.000 евра, али се испоставило да су Валтер Сабатини и Пјеро Аузилио имали ограничени маневар због финансијског фер-плеја и блокаде иностраних инвестиција од стране кинеске владе. Очекује се да ова забрана траје до јесени или зиме, а до тада Неразури морају да се сналазе како знају и умеју.

За разлику од градског ривала Милана који се узајмио од америчке офшор компаније Елиот, Интер је био приморан да мање троши, да се веже за сада већ чувене позајмице уз обавезне или опционалне откупе уговора, па је уместо Анхела Ди Марије, Патрика Шика, Алексиса Санчеза, Балдеа Кеите и Дивока Оригија црно-плави дрес задужио релативно анонимни офанзивац Каена Јан Карамо.

Брзоного десно крило преселило се у редове Неразура на двогодишњу позајмицу уз обавезу откупа уговора од 5.500.000 евра укључујући бонусе од 2.000.000 европских новчаница, након што је данас успешно прошло лекарске прегледе. Карамо је пре тога морао да продужи тренутни уговор са Каеном до 2020. године јер му је текући истицао на крају ове сезоне.

Интерови навијачи су са неповерењем одмахивали главом чим је њихов клуб озбиљније загризао за Карамоа, али чињеница је да је фудбалер искључиво хтео Интер и Интер њега, упркос интересовању Арсенала, Саутемптона и још неких клубова, као и синоћној блокади преговора два клуба. Реч је о офанзивцу који је рођен у Обали Слоноваче, али се већ веома млад преселио у Француску и поседује пасош ове земље тако да неће заузимати место играча ван Европске уније. Прошле сезоне је у дресу Каена уписао 35 наступа, од чега је на 25 био стартер, притом постигавши пет голова и уписавши четири асистенције. Краси га брзина, солидан дриблинг и одличан центаршут. Прошао је све млађе селекције француске репрезентације, а поред десног, може да игра и на позицији левог крила, класичног нападача и треквартисте. Многи га у домовини пореде са Усманом Дембелеом, Мбајеом Нијангоми Килијаном Мбапеом.

Видећемо колико ће моћи да помогне Неразурима. Можда га управо анонимност, те сића за коју је доведен растерети притиска и великих очекивања, што може да буде само позитивно по његов развој, сасвим супротно од Габријела Барбосе, популарног Габигола. Кратко је тињала нада Бразилца да би могао да остане у клубу, након краткотрајног колапса преговора Интера и Каена око Карамоа, али сада је извесно да каријеру наставља у Бенфики.

Занимљива је ситуација и око Антонија Кандреве. Он скоро сигурно остаје у Интеру, пошто је пропао и последњи покушај Антонија Контеа да га доведе, па је морао да посегне за Давидеом Запакостом из Торина. Лучано Спалети најозбиљније рачуна на Кандреву, али постоји могућност да му због повреде Жоаа Кансела (очекује се да ће бити одсутан 30-40 дана) додели нешто дефанзивнију улогу с обзиром на то да ће Данило Д'Амброзио бити бек-ап варијанта на позицији штопера који никако да стигне. А по свему судећи неће ни стићи.

Чекали су се Елијаким Мангала или Шкодран Мустафи, отац немачког репрезентативца, уједно и његов агент, рекао је данас да његов син неће напустити Арсенал овог лета и то се бар засад испоставља тачним. У последњи час је искочио у први план и дефанзивац Марсеља Роландо који је пре три године носио Интеров дрес, додуше као позајмљен играч. Чак и ако стигне Португалац, остаће горак укус у устима управе са Ђузепе Меаце, пошто није то велико име које се очекивало.

Карамо је девето појачање Неразура у овом летњем прелазном року после Данијелеа Паделија, Милана Шкринијара, Борхе Валера, Матијаса Весина, Далберта, Жоаа Кансела, те суперталентованих Алесандра Бастонија и Факунда Колидија који су инвестиције за будућност.

ПРЕЛАЗНИ РОК

Немачка - 31. август у 18.00

Италија - 31. август у 23.00

Русија - 31. август у 23.00

Грчка - 31. август у 23.00

Белгија - 31. август у 23.00

Енглеска - 31. август у 23.59

Француска - 31. август у 23.59

Холандија - 31. август у 23.59

Србија - 31. август у 23.59

Португал - 1. август у 12.59

Шпанија - 1. септембар у 23.59

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар