Šta nam donese zadnji dan prelaznog roka? Bilans je...

Venger nije uspeo da dovede Lemara, Sančes ostao! Fudbaler Arsenala Aleksis Sančes ostaće u tom klubu, uprkos ponudi Mančester sitija od 60 miliona funti, javljaju britanski mediji.  Barkli "ispalio", OVO su svi završeni transferi! Bilo je veoma uzbudljivo poslednjeg dana avgusta, a ovo su svi dogovoreni transferi. I oni koji to nisu. . .

Fudbal 01.09.2017 | 09:30
Šta nam donese zadnji dan prelaznog roka? Bilans je...
Sančes je ušao u poslednju godinu ugovora sa Arsenalom i sledećeg leta bi kao slobodan igrač mogao da napusti klub. Siti je za njega ponudio 55 miliona funti, uz dodatnih pet miliona bonusa.

Kako je preneo Skaj, Sančes će ostati u Londonu, pošto klub poslednjeg dana prelaznog roka nije uspeo da odvede Tomasa Lemara iz Monaka. 

Arsenal je navodno ponudio Monaku 92 miliona funti. 

Sančes je na leto 2014. godine iz Barselone prešao u Arsenal sa kojim je osvojio dva FA kupa, ali ne i Premijer ligu.

Kraj ludog prelaznog roka!

Poslednjeg dana avgusta zaključen je veliki broj transfera, a takođe i "zaključan" letnji prelazni rok koji se danas okončao u Nemačkoj, Italiji, Rusiji, Grčkoj, Belgiji, Engleskoj, Francuskoj, Holandiji i Srbiji, dok nas još sutra očekuju i aktivnosti u Španiji.

Tokom dana videli smo prelazak Okslejda-Čembrlena u Liverpul, i zvaničnu potvrdu da "redsi" neće angažovati Virdžila van Dajka koji ostaje fudbaler Sautemptona.

Liverpul se dovodio i u vezu sa Tomasom Lemarom, mada je glavni u priči bio Arsenal, koji na kraju nije uspeo da se dogovori sa Monakom, uprkos tome što neki izvori navode da su nudili i 100 miliona evra, no ovaj ofanzivni fudbaler ostaje "knez", a "tobdžija" ostaje Aleksis Sančez koji ne mrda sa "Emirejtsa" i najmanje još godinu dana će biti član ovog kluba.

Najveći transfer dana svakako je pozajmica Kilijana Mbapea u Pari sen Žermen, uz obavezu otkupa za 180 miliona evra. Videćemo kako će UEFA reagovati...

Čelsi je bio u fokusu ovog dana, bar kada je reč o Premijer ligi.

"Plavci" su doveli samo četiri fudbalera u toku prelaznog roka, a prema svemu sudeći danas su realizovali transfer Davidea Zapakoste iz Torina.

Ovaj desni bek će doći za sumu oko 22 miliona funti, bez bonusa, dok su u kasnim večernjim časovima engleski mediji javili i da je novi "plavac" Dani Drinkvoter koji dolazi iz Lestera za 40 miliona funti, a da će taj transfer biti objavljen danas.

Neće biti objavljeno da je Ros Barkli novi igrač Čelsija jer je on, prema nekim informacijama, bio na medicinskim pregledima u Londonu, ali je na pola puta, a klubovi su se dogovorili oko obeštećenja od 40 miliona funti, odlučio da odustane i da bar narednih šest meseci nosi dres Evertona, pa je tako čitav transfer otkazan.

Druge informacije kažu da je "pao" medicinske preglede zbog povrede...

Rijad Mahrez je ostao u Lesteru, mada se još uvek sutra čeka "napad" Barselone, koja će "loviti" i Filipea Kutinja, dok je odlučila da zadrži Andrea Gomeša koji je bio na pragu Spursa.

Totenhem je ipak danas angažovao napadača, došao je Fernando Ljorente iz Svonsija, dok su i "labudovi" fino prošli pošto su doveli bivšeg igrača Vilfrida Bonija iz Sitija, i to za tri puta manje novca nego što su ga prodali pre tri godine.

Od igrača sa ovih prostora izdvajamo Aleksandra Dragovića koji ide u Lester na pozajmicu, Nikola Ninković će biti pozajmljen Empoliju, a Nenad Tomović Kjevu, dok i u Primeri ima aktivnosti pa je tako Darko Brašanac prosleđen Leganesu na godinu dana.

NEREALNO, ALI ISTINITO! Ros Barkli pobegao sa lekarskih u Londonu?! Šta se sve neće dogoditi Čelsiju ovog leta... Hoće li Konte preživeti...?!

Ovo već prevazilazi granice realnosti! Šta se sve neće dogoditi Čelsiju u ovom prelaznom roku... Romelua Lukakua oteo im je Mančester Junajted; Okslejd Čemberlen nije želeo kod Kontea, odlučio se za Liverpul; Fernando Ljorente završio je u Totenhemu jer je Roman Abramovič zakerao oko 3.000.000 evra...

Antoniju Konteu postalo je večeras jasno da napadača neće dovesti, jer je premalo vremena ostalo i odlučio se za Rosa Barklija, dečka koji barem ima izražene ofanzivne karakteristike i može da igra odmah iza špiceva, ali onda se na volšeban način i vezista Evertona izmigoljio iz ruku italijanskog stručnjaka. 

A kako se sve odigralo? E to već može u onu rubriku verovali ili ne. 

Kako Skaj sports ekskluzivno javlja, pred najezdom nedaća koje su ga spopale Antonio Konte je večeras ekspresno uspeo da sa Evertonom dogovori transfer Rosa Barklija. Kako talentovanom reprezentazivcu ugovor sa Karamelama ističe narednog leta i on već od januara može da se obeća novom klubu bez obeštećenja, čelnici Evertona pristali su na ponudu tešku 32.500.000 evra plus bonusi.

Barkli se istog momenta uputio za London, na Stamford Bridžu je čak započeo lekarske preglede, a onda se iz čista mira, kako bismo mi to po naški rekli - popišmanio! Skaj čak tvrdi da je fudbaler prekinuo preglede "jer se tokom njih predomislio".   
Zvuči neverovatno, zar ne? Ali eto, i tako nešto je moguće. Barkli je dakle odustao, zaputio se odmah nazad u Liverpul, a kako je reagovao Konte možemo samo da zamislimo. I sve to "u pet do 12". 

Je l' to neko prokleo Plavce?

ZVANIČNO: Inter se otarasio Gabigola! Brazilac nastavlja karijeru u Portugaliji!

Inter se posle samo godinu dana rastao od Gabrijela Barbose (21), popularnog Gabigola, koji će karijeru nastaviti u portugalskoj Primeiri.

Njegov novi tim biće "večiti šampion" Portugalije Benfika, koja ga je dovela na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa za 25.000.000 evra sledećeg leta, a milanskom timu će pripasti i procenat od buduće prodaje. Time je okončana obostrana agonija, pošto nekadašnji napadač Santosa nije prošle sezone opravdao uložena sredstva (29.500.000 evra).

Brazilac se nije prilagodio životu u Italiji, pa je u debitantskoj uglavnom sedeo na klupi, a na devet nastupa postigao je samo jedan prvenstveni gol.

Zanimljivo, dok Gabigol bude nastupao na pozajmici u Lisabonu Inter će mu plaćati 60 odsto zarade od 2.500.000 evra koliko mu je ugovorom potpisano.

Svuda pođi u Svonsi ponovo dođi: Boni je na svom Libertiju! “Uzbuđen sam što se vraćam nazad u svoju kuću”, poručio iskusni napadač.

Obrni, okreni – Vilfridu Boniju je dres Svonsija suđen! Snažni napadač, koji je sa Libertija otišao u Mamčester Siti na zimu 2015. godine za 32.300.000 evra, vratio se nazad u dres popularnih Labudova.

Iako je tada stigao kao veliko pojačanje, napadač iz Obale Slonovače bio je veliko razočaranje Građana, postigao je svega 10 golova na 46 utakmica u svim takmičenjima, a nije se proslavio ni prošle sezone na pozajmici u Stouku.

Večeras je sve završeno nešto više od pola sata pre zatvaranja fudbalske pijace, veruje se da je transfer iznosio oko 13.000.000 evra, a Boni je fotografiju sa potpisivanja ugovora sa velikim oduševljenjem okačio na društvene mreže.
“Hvala navijačima Mančester Sitija i Stouka za podršku. Mnogo ste mi pomogli u poslednjih nekoliko godina. Uzbuđen sam što se vraćam nazad u Svonsi, svoju kuću”, rekao je Boni.

Iskusnom golgeteru je prvi tim u Evropi bila Sparta iz Praga, potom ga je kupio Vitese za 4.000.000 evra, da bi na Liberti u julu 2013. godine stigao za 16.000.000. Ta cifra je godinu i po dana kasnije udvostručena.

ZVANIČNO: Inter doveo novog Dembelea! Mladi Francuz deveto pojačanje Nerazura u letnjem prelaznom roku.

Mnogo se u Interu očekivalo od letnjeg prelaznog roka, mnogo su i obećavali kineski vlasnici. Pominjale su se vrtoglave cifre od 200.000.000 evra, ali se ispostavilo da su Valter Sabatini i Pjero Auzilio imali ograničeni manevar zbog finansijskog fer-pleja i blokade inostranih investicija od strane kineske vlade. Očekuje se da ova zabrana traje do jeseni ili zime, a do tada Nerazuri moraju da se snalaze kako znaju i umeju.

Za razliku od gradskog rivala Milana koji se uzajmio od američke ofšor kompanije Eliot, Inter je bio primoran da manje troši, da se veže za sada već čuvene pozajmice uz obavezne ili opcionalne otkupe ugovora, pa je umesto Anhela Di Marije, Patrika Šika, Aleksisa Sančeza, Baldea Keite i Divoka Origija crno-plavi dres zadužio relativno anonimni ofanzivac Kaena Jan Karamo.

Brzonogo desno krilo preselilo se u redove Nerazura na dvogodišnju pozajmicu uz obavezu otkupa ugovora od 5.500.000 evra uključujući bonuse od 2.000.000 evropskih novčanica, nakon što je danas uspešno prošlo lekarske preglede. Karamo je pre toga morao da produži trenutni ugovor sa Kaenom do 2020. godine jer mu je tekući isticao na kraju ove sezone.

Interovi navijači su sa nepoverenjem odmahivali glavom čim je njihov klub ozbiljnije zagrizao za Karamoa, ali činjenica je da je fudbaler isključivo hteo Inter i Inter njega, uprkos interesovanju Arsenala, Sautemptona i još nekih klubova, kao i sinoćnoj blokadi pregovora dva kluba. Reč je o ofanzivcu koji je rođen u Obali Slonovače, ali se već veoma mlad preselio u Francusku i poseduje pasoš ove zemlje tako da neće zauzimati mesto igrača van Evropske unije. Prošle sezone je u dresu Kaena upisao 35 nastupa, od čega je na 25 bio starter, pritom postigavši pet golova i upisavši četiri asistencije. Krasi ga brzina, solidan dribling i odličan centaršut. Prošao je sve mlađe selekcije francuske reprezentacije, a pored desnog, može da igra i na poziciji levog krila, klasičnog napadača i trekvartiste. Mnogi ga u domovini porede sa Usmanom Dembeleom, Mbajeom Nijangomi Kilijanom Mbapeom.

Videćemo koliko će moći da pomogne Nerazurima. Možda ga upravo anonimnost, te sića za koju je doveden rastereti pritiska i velikih očekivanja, što može da bude samo pozitivno po njegov razvoj, sasvim suprotno od Gabrijela Barbose, popularnog Gabigola. Kratko je tinjala nada Brazilca da bi mogao da ostane u klubu, nakon kratkotrajnog kolapsa pregovora Intera i Kaena oko Karamoa, ali sada je izvesno da karijeru nastavlja u Benfiki.

Zanimljiva je situacija i oko Antonija Kandreve. On skoro sigurno ostaje u Interu, pošto je propao i poslednji pokušaj Antonija Kontea da ga dovede, pa je morao da posegne za Davideom Zapakostom iz Torina. Lučano Spaleti najozbiljnije računa na Kandrevu, ali postoji mogućnost da mu zbog povrede Žoaa Kansela (očekuje se da će biti odsutan 30-40 dana) dodeli nešto defanzivniju ulogu s obzirom na to da će Danilo D'Ambrozio biti bek-ap varijanta na poziciji štopera koji nikako da stigne. A po svemu sudeći neće ni stići.

Čekali su se Elijakim Mangala ili Škodran Mustafi, otac nemačkog reprezentativca, ujedno i njegov agent, rekao je danas da njegov sin neće napustiti Arsenal ovog leta i to se bar zasad ispostavlja tačnim. U poslednji čas je iskočio u prvi plan i defanzivac Marselja Rolando koji je pre tri godine nosio Interov dres, doduše kao pozajmljen igrač. Čak i ako stigne Portugalac, ostaće gorak ukus u ustima uprave sa Đuzepe Meace, pošto nije to veliko ime koje se očekivalo.

Karamo je deveto pojačanje Nerazura u ovom letnjem prelaznom roku posle Danijelea Padelija, Milana Škrinijara, Borhe Valera, Matijasa Vesina, Dalberta, Žoaa Kansela, te supertalentovanih Alesandra Bastonija i Fakunda Kolidija koji su investicije za budućnost.

PRELAZNI ROK

Nemačka - 31. avgust u 18.00

Italija - 31. avgust u 23.00

Rusija - 31. avgust u 23.00

Grčka - 31. avgust u 23.00

Belgija - 31. avgust u 23.00

Engleska - 31. avgust u 23.59

Francuska - 31. avgust u 23.59

Holandija - 31. avgust u 23.59

Srbija - 31. avgust u 23.59

Portugal - 1. avgust u 12.59

Španija - 1. septembar u 23.59

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar