Шљиве јачају имунитет

Ови миришљави плодови садрже јединствени фитонутријент, као и неохлорогенску и хлорогенску киселину, који припадају породици фенола. Шљиве су богате витамином Ц и Е, бетакаротеном, калијумом. . .

Здравље 01.09.2017 | 07:27
Шљиве јачају имунитет
Србија је земља шљива, а баш оне се налазе на врху листе најјачих антиоксиданаса, барем када је реч о воћу. Најздравије су када се једу свеже, али ни у сувом или куваном облику не губе много на лековитости.

Чак и сушене имају два пута више антиоксидативних својстава од осталог сувог воћа, па се препоручују у свакодневној исхрани. Стручњаци саветују да се дан започне комбинацијом исецканих шљива, житарица, јогурта и меда.

Ови миришљави плодови садрже јединствени фитонутријент, као и неохлорогенску и хлорогенску киселину, који припадају породици фенола. Шљиве су богате витамином Ц и Е, бетакаротеном, калијумом, магнезијумом, фосфором, гвожђем и дијететским влакнима која помажу код снижавања холестерола у крви и регулишу опстипацију. Ако имате дилему при куповини, треба да знате да су чврсте, са петељком и мало замагљеном површином најбољи избор.
 
Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар