Готово је! Мбапе потписао за ПСЖ!

ПСЖ купио и Мбапеа, 402 милиона за два играча! Талентовани нападач Монака прелази у Пари Сен Жермен који последњег дана прелазног рока гарантује Монаку 145 милиона евра без бонуса.  Крај најдуже и најбизарније трансфер саге овог лета која је у потпуности обесмислила сва правила финансијског фер-плеја.

Фудбал 31.08.2017 | 20:40
Готово је! Мбапе потписао за ПСЖ!
ПУКЛА БОМБА - Килијан Мбапе! Званично потврђен други највећи трансфер у историји фудбала!

Парижани су тако у истом прелазном року комплетирали два најскупља трансфера у историји фудбала претходно купивши Нејмара из Барселоне за 222 милиона евра.

Мбапе је читавог пролећа и већи део лета повезиван с Реал Мадридом коме се диви још од када је био 'клинац', али до преласка у 'Краљевски клуб' није дошло.

Нападач који је уз Радамела Фалкаа био кључни играч који је Монаку вратио титулу са само 18 година добија годишњу плату од 15 милиона евра, а Монако ће на име бонуса инкасирати још 35 милиона евра чиме цео посао вреди укупно 180 милиона европских новчаница!

Мбапе је рођен у Паризу, 'Свецима' се обавезује до 2022. године, а у наредној сезони ће уз Нејмара и Каванија чинити ударни трио пакленог напада Пари Сен Жермена у нападу на Лигу шампиона.

За 400 милиона евра колико ће Парижани потрошио само на два играча, може се направити читав тим озбиљних играча, али прелазни рок који се завршава за непуна четири сата је показао да су цене играча отишле у небо, када се упореде са оним од пре десетак, петнаест година. Оправдано или не, клубови настављају да купују.

Крај!

Килијан Мбапе (18), суперталентовани нападач Монака, "истерао је своје" и биће позајмљен Пари сен Жермену до краја ове сезоне, док су "свеци" у обавези да наредног лета за њега плате 166 милиона фунти.

Парижани су и саопштили да ће, по завршетку позајмице, уговор са њим бити потписан до 2022.

"Пресрећан сам што сам се придружио ПСЖ-у. За сваког младог момка из Париза је сад да обуче дрес овог клуба и ужива на атмосфери на 'Парку принчева'. Желео сам да будем део овог амбициозног пројекта и надам се да ћу заједно са саиграчима остварити циљеве који су стављени пред нас", казао је овај млади фудбалер за званични сајт вицешампиона Француске.

Подсетимо да је ПСЖ овог лета довео и Нејмара из Барселоне, тако што је овом фудбалеру дао 222 милиона евра како би самом себи активирао откупну клаузулу, а право је питање како ће се УЕФА носити са овим "ругањем" и обесмишљавањем финансијског фер-плеја.

Овај младић, који у децембру пуни 19 година, је прошле сезоне "експлодирао" и постигао 26 голова и забележио 14 асистенција у 44 утакмице за Монако.

Међутим, ни шампионска година са "кнежевима", а ни године, нису га задржале у Монаку...

После неколико недеља напорних преговора, ПСЖ и Монако су постигли данас коначан договор око формуле за трансфер. ПСЖ доводи Мбапеа на позајмицу с опцијом да откупи уговор на крају сезоне за 145.000.000 евра. После откупа уговора ће бити потписан уговор до лета 2022. године између Светаца и Мбапеа. 

То Мбапеов трансфер чини другим највећим у историји фудбала. Одмах иза његовог новог саиграча Нејмара који је плаћен 222.000.000 евра. Али ни то није све, ПСЖ се обавезао да ће Монаку исплатити још 35.000.000 евра кроз бонусе што трансфер подиже на укупних 180.000.000 европских новчаница! 

Мбапе је без према најскупљи тинејџер у историји фудбала. Дошао је после фантастичне сезоне у којој је експлодирао у дресу Монака и био откриће у европском фудбалу. Тражили су га Реал Мадрид, Манчестер Сити, Барселона, Ливерул, Арсенал, Челси, Бајерм, али је на крају ПСЖ бруталном понудом одувао конкуренцију. 

Иако Монако није желео да појачава директног конкурента у првенству, није могао да одоли лукративној понуди Светаца јер нико други није био ни близу да понуди нешто слично. Трансфер је убрзала и жеља самог играча да заигра баш у Пари Сен Жермену. Рођен је у околини Париза, враћа се у родни град и биће љубимац домаћих навијача. А не треба заборваити ни да му је ПСЖ понудио монструозан уговор вредан 15.000.000 евра по сезони. 

Чекало се само да ПСЖ и Монако пронађу модел због проблема које Свеци имају са финансијским фер-плејом због великих куповина и поготово после бомбастичног трансфераНејмара. Ипак, успели су да са варијантом позајмице заобиђу законе и још једном преваре УЕФА мониторинг. Макар до следећег лета када ће морати да откупе Мбапев уговор и када ће морати да испегаљу финансије.

До тада ПСЖ има довољно времена да се реши неких од скупоцених играча попутДракслера, Ди Марије, Лукаса Моуре или Пастореа. Може неког од њих прода и до краја вечери. Али није под притиском да то уради после оваквог модела Мбапеовог трансфера. 

Мбапе би требало да чини ударни трилинг у нападу Пари Сен Жермена са Каванијем иНејмаром. Спектакл може да почне! ПСЖ са нападачаким терцетом плаћеним 465.000.000 евра креће у напад на Лигу шампиона! 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар