ЕП: Шок на старту! Грузија побиједила Литванце!

Репрезентација Грузије припредила је велико изненађење и у првом колу Групе Б победила Литванце резултатом 79:77.  

Кошарка 31.08.2017 | 20:20
ЕП: Шок на старту! Грузија побиједила Литванце!
Велико изненађење у Тел Авиву где је Грузија успела да одоли Литванцима и слави у драматичној завршници.

Већ на самом почетку меча било је јасно да актуелним вицешампионима неће бити лако с Грузинима, који су на припремним мечевима показали да су јаки противници.

Прва четвртина завршена је нерешеним резултатом 18:18, али су Литванци направили разлику у другом кварталу и на одмор отишли с пет поена вишка.
Велики преокрет направили су Грузини у наставку и после тридесет минута имали два поена вишка.

Прави "трилер" виђен је у последњем кварталу, прво је Маркоишвили у последњем минут донео предност Грузији од два поена, на четири их је 20 секунди пре краја одвео Диксон.

Репрезентација Грузије успела је да савлада фаворизовану Литванију, актуелног вицепрвака Европе, у драматичној завршници коју је одлучио одлични Диксон, док је шут за победу имао и Мачијулис, али је он промашио упркос томе што је био сам након пада свог чувара.

Претходно су Литванци имали шансу да изједначе на 76:76 након промашаја Маркуишвилија за три поена, међутим одмах је на другој страни лопту изгубио Калнијетис, да би Диксон преузео одговорност и "заврнуо" лопту након продора за 78:74 на 20 секунди до краја. Потом су Грузијанци направили лош фаул, но Кузминскас је погодио само једно од три слободна бацања, да би потом Мачијулис донео нову неизвесност поенима из одбојке, мада се чини да није досуђен фаул над Шенгелијом.

Брзи фаул значио је слободна бацања за Диксона, а иако је погодио само једно:

Литванија - Грузија 77:79 (18:18, 21:16, 18:25, 20:20)

Феноменалну "ролу" пружио је Шенгелија који је био прва нападачка опција Грузијанаца пошто је убацио чак 29 поена, док је Санадзе додао 13, а Диксон 12 уз још седам асистенција и три скока.

Код Литванца је предњачио Кузминскас са 18 поена и 7 скокова, али је још само Калнијетис са 15 био двоцифрен. Јонас Валанчијунас постигао је 9 поена и имао још толико скокова, а на поен до десет зауставио се и Манчијулис.

У другој утакмици у тог групи Немачка је победила Украјину са 75:63 (9:16, 30:17, 19:14, 17:16), док вечерас играју Израел и Италија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар