ЕП: Нијемци почели слабо, па је Шрудер "додао гас"!

Денис Шрудер показао лидерске способности и водио своју репрезентацију до прве победе на овогодишњем Еуробаскету.  Исланд лак залогај за Грке! Без изненађења у Хелсинкију, у дуелу Грчке и Исланда у првом колу Групе А Европског првенства.

Кошарка 31.08.2017 | 18:00
ЕП: Нијемци почели слабо, па је Шрудер "додао гас"!
У премијерном мечу групе "Б" на овогодишњем Еуробаскету победа Немаца!

Публика у Тел Авиву видела је спор почетак "панцера" који су погодили само два шута од укупно 15 (1/7 за два и 1/8 за три) у првој деоници игре, али је онда "гас додао" Денис Шрудер и водио своју репрезентацију до победе над Украјином 75:63 (9:16, 30:17, 19:14, 17:16).

Одлични кошаркаш Атланте, који је блистао и на претходном Еуробаскету, постигао је чак 32 поена, а осим тога Шрудер је имао и 7 асистенција и 5 скокова.

Показао је лидерске способности, а велику помоћ имао је и у Бензингу који је још једини био двоцифрен са 17 поена, док су солидне роле пружили и Тајс (7 поена и 8 скокова) и Фотјман (8 поена, 6 скокова и 5 асистенција).

Када је у питању Украјина, која је један од аутсајдера ове групе, за њу су добро одиграли Мишула са 12 и Пустовој са поеном мање. Некадашњи кошаркаш Звезде Липовиј допринео је са 2 поена, 6 скокова и 7 асистенција.

У оквиру исте групе касније се састају Литванија и Грузија од 17.30, а од 20.30 један од интересантнијих дуела првог кола Италија и Израел пред публиком у Тел Авиву.

Исланд лак залогај за Грке! Без изненађења у Хелсинкију, у дуелу Грчке и Исланда у првом колу Групе А Европског првенства.

Грчка није имала озбиљних проблема у Хелсинкију против Исланда на отварању Европског првенства.

Хелени су такмичење у Групи А започели победом (26:10, 11:23, 24:12, 29:16).

Пре ове две селекције на паркет велелепне Хелсинки арене изашли су Словенци и Пољаци, а победа је припала "змајчекима". У последњој утакмици првог кола у Групи А састају се Француска и домаћин Финска.

Иако су Грци после првог полувремена имали свега "плус четири" и то пре свега због само 11 датих и 23 примљена поена у другој деоници, ствари су у трећој четвртини дошле на своје.

Грчка је, као и на почетку меча, одиграла јако у одбрани и сигурно у нападу, што им је донело нову двоцифрену предност пред одлучујућих десет минута.

До краја меча гледали смо одрађивање посла изабраника Констандиноса Мисаса.

Грке су до победе предводили Никос Папас са 20 , односно Јоргос Принтезис са 17 поена. Код Исланђана је без премца био Хаукур Палсон - први стрелац меча са 21 поеном.

Грчка ће у недељу у дербију Групе А одмерити снаге са Француском, док ће ривал Исланда бити Пољска.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар