EP: Nijemci počeli slabo, pa je Šruder "dodao gas"!

Denis Šruder pokazao liderske sposobnosti i vodio svoju reprezentaciju do prve pobede na ovogodišnjem Eurobasketu.  Island lak zalogaj za Grke! Bez iznenađenja u Helsinkiju, u duelu Grčke i Islanda u prvom kolu Grupe A Evropskog prvenstva.

Košarka 31.08.2017 | 18:00
EP: Nijemci počeli slabo, pa je Šruder "dodao gas"!
U premijernom meču grupe "B" na ovogodišnjem Eurobasketu pobeda Nemaca!

Publika u Tel Avivu videla je spor početak "pancera" koji su pogodili samo dva šuta od ukupno 15 (1/7 za dva i 1/8 za tri) u prvoj deonici igre, ali je onda "gas dodao" Denis Šruder i vodio svoju reprezentaciju do pobede nad Ukrajinom 75:63 (9:16, 30:17, 19:14, 17:16).

Odlični košarkaš Atlante, koji je blistao i na prethodnom Eurobasketu, postigao je čak 32 poena, a osim toga Šruder je imao i 7 asistencija i 5 skokova.

Pokazao je liderske sposobnosti, a veliku pomoć imao je i u Benzingu koji je još jedini bio dvocifren sa 17 poena, dok su solidne role pružili i Tajs (7 poena i 8 skokova) i Fotjman (8 poena, 6 skokova i 5 asistencija).

Kada je u pitanju Ukrajina, koja je jedan od autsajdera ove grupe, za nju su dobro odigrali Mišula sa 12 i Pustovoj sa poenom manje. Nekadašnji košarkaš Zvezde Lipovij doprineo je sa 2 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

U okviru iste grupe kasnije se sastaju Litvanija i Gruzija od 17.30, a od 20.30 jedan od interesantnijih duela prvog kola Italija i Izrael pred publikom u Tel Avivu.

Island lak zalogaj za Grke! Bez iznenađenja u Helsinkiju, u duelu Grčke i Islanda u prvom kolu Grupe A Evropskog prvenstva.

Grčka nije imala ozbiljnih problema u Helsinkiju protiv Islanda na otvaranju Evropskog prvenstva.

Heleni su takmičenje u Grupi A započeli pobedom (26:10, 11:23, 24:12, 29:16).

Pre ove dve selekcije na parket velelepne Helsinki arene izašli su Slovenci i Poljaci, a pobeda je pripala "zmajčekima". U poslednjoj utakmici prvog kola u Grupi A sastaju se Francuska i domaćin Finska.

Iako su Grci posle prvog poluvremena imali svega "plus četiri" i to pre svega zbog samo 11 datih i 23 primljena poena u drugoj deonici, stvari su u trećoj četvrtini došle na svoje.

Grčka je, kao i na početku meča, odigrala jako u odbrani i sigurno u napadu, što im je donelo novu dvocifrenu prednost pred odlučujućih deset minuta.

Do kraja meča gledali smo odrađivanje posla izabranika Konstandinosa Misasa.

Grke su do pobede predvodili Nikos Papas sa 20 , odnosno Jorgos Printezis sa 17 poena. Kod Islanđana je bez premca bio Haukur Palson - prvi strelac meča sa 21 poenom.

Grčka će u nedelju u derbiju Grupe A odmeriti snage sa Francuskom, dok će rival Islanda biti Poljska.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar