Лајпциг промијенио пословну политику!

Кевин Кампл нови рекордер! Словенац стигао на исток Немачке.

Фудбал 01.09.2017 | 10:15
Лајпциг промијенио пословну политику!
До прошлог лета клупска филозофија гласила је: само играчи стари до 23 године! Па и таква политика донела је РБ Лајпцигу суперсоничан успон на табели Бундеслиге и пласман у Лигу шампиона. Свесни су и у Лајпцигу - са децом неће моћи на највеће на Старом континенту, па је клуб под патронатом компаније Ред Бул решио да ипак појача улог. Кевин Кампл има већ 26 година и не уклапа се у првобитну визију клуба са истока Немачке, али је свеједно послао најскупље појачање у историји Лајпцига.

Рекорд је до сада држао Оливер Бурк, који је прошлог лета стигао из Нотингем Фореста за 15.200.000 евра, да би баш недавно отишао у Вест Бромвич Албион за исто толико. У ствари, ситуација је овде помало нејасна, јер се долазак Набија Кеите из Ред Бул Салцбурга књиговодствено водио на чак 29.200.000, али га пословично педантни немачки медији тако не броје јер је стигао из братског клуба, па вероватно верују да ту није било истинских новчаних трансакција, барем не на том нивоу. Сви у глас, истичу да је Бурк био најскупљи. До овог лета.

Прво му се примакао суперталентовани нападач Пари Сен Жермена  Жан Кевин Огустен са ценом од 13.000.000, Португалац Брума из Галатасараја коштао је 12.500.000, али јеКампл надмашио све.

Угледни Кикер наводи да ће Лајпциг на име обештећења Бајеру уплатитити између 17.000.000 и 18.000.000 евра с тим да би са премијама цео трансфер могао да нарасте на округло 20.000.000 евра. Кампл ће потписати уговор на четири сезоне.

Ако буде играо као у Леверкузену нема сумње да ћемо Лајцпиг и следеће сезоне гледати у европској елити. Тим је то који пуца од талента, а задатак Кампла биће да донесе баланс на средини терена.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар