Lajpcig promijenio poslovnu politiku!

Kevin Kampl novi rekorder! Slovenac stigao na istok Nemačke.

Fudbal 01.09.2017 | 10:15
Lajpcig promijenio poslovnu politiku!
Do prošlog leta klupska filozofija glasila je: samo igrači stari do 23 godine! Pa i takva politika donela je RB Lajpcigu supersoničan uspon na tabeli Bundeslige i plasman u Ligu šampiona. Svesni su i u Lajpcigu - sa decom neće moći na najveće na Starom kontinentu, pa je klub pod patronatom kompanije Red Bul rešio da ipak pojača ulog. Kevin Kampl ima već 26 godina i ne uklapa se u prvobitnu viziju kluba sa istoka Nemačke, ali je svejedno poslao najskuplje pojačanje u istoriji Lajpciga.

Rekord je do sada držao Oliver Burk, koji je prošlog leta stigao iz Notingem Foresta za 15.200.000 evra, da bi baš nedavno otišao u Vest Bromvič Albion za isto toliko. U stvari, situacija je ovde pomalo nejasna, jer se dolazak Nabija Keite iz Red Bul Salcburga knjigovodstveno vodio na čak 29.200.000, ali ga poslovično pedantni nemački mediji tako ne broje jer je stigao iz bratskog kluba, pa verovatno veruju da tu nije bilo istinskih novčanih transakcija, barem ne na tom nivou. Svi u glas, ističu da je Burk bio najskuplji. Do ovog leta.

Prvo mu se primakao supertalentovani napadač Pari Sen Žermena  Žan Kevin Ogusten sa cenom od 13.000.000, Portugalac Bruma iz Galatasaraja koštao je 12.500.000, ali jeKampl nadmašio sve.

Ugledni Kiker navodi da će Lajpcig na ime obeštećenja Bajeru uplatititi između 17.000.000 i 18.000.000 evra s tim da bi sa premijama ceo transfer mogao da naraste na okruglo 20.000.000 evra. Kampl će potpisati ugovor na četiri sezone.

Ako bude igrao kao u Leverkuzenu nema sumnje da ćemo Lajcpig i sledeće sezone gledati u evropskoj eliti. Tim je to koji puca od talenta, a zadatak Kampla biće da donese balans na sredini terena.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar