Илиев беснео због питања Ожеговићу о Звезди!

Ивица Илиев, револтиран питањем о навијачког припадности Огњена Ожеговића каже да су многи играчи играли за два највећа српска клуба.  Илиев бесан: НЕЋУ ВИШЕ ДА ЧУЈЕМ ТО ПИТАЊЕ!!! Досадашњи фудбалер Чукаричког Огњен Ожеговић представљен је данас као нови играч Партизана. "Чим ме је Партизан позвао нисам се двоумио, једва чекам да играм на стадиону Партизана, осећао сам се невероватно кад су ми дали дрес".

Фудбал 31.08.2017 | 16:45
Илиев беснео због питања Ожеговићу о Звезди!
Новинари су на промоцији питали Ожеговића да прокоментарише то што су поједини навијачи изразили незадовољство његовим доласком због постављања слика и порука на друштвеним мрежама, али је Илиев одговорио уместо младог нападача.

"Престаните са тим причама сви, нећу да чујем таква питања... Ми смо спортисти, овде правим Партизан који ће да прође групну фазу Лиге Европе", повишеним тоном је причао Илиев, а потом се питањем обратио Ожеговићу где је почео каријеру.

"У Партизану", одговорио је Ожеговић, који је био у омладинској школи Црвене звезде и наступао за први тим.

Илиев је додао да лично стоји изнад одлуке да Ожеговић дође у Партизан.

"Имамо Стојковића као легенду, као и Ђурђевића... Ја гарантујем за овог дечка, ја сам спортски директор и ја стојим иза њега. Постоји много играча који су играли за оба клуба, не желим више да слушам такве приче. Нећу полемику, знам да ће Огњен изгинути за свети дрес".

Како је нагласио, Партизан је направио најјачи тим у последње две деценије.

"Почели смо од бомбе над бомбама доласком Тошића, комплетирали одбрану, а сада ставили јагоду на торту, више волим јагоду од вишње. Пре три месеца сам означио Ожеговића као заменика за Дјурдјевића, он је сличних карактеристика и логично решење. Огњен је имао завршен уговор са Амкаром, практично скоро потписан, под дупло бољим условима, али је изабрао Партизан", додао је Илиев.

Илиев је потврдио да је Партизан доласком Ожеговића завршио са прелазним роком овог лета.

Ожеговић је рекао да се није двоумио ни секунд кад га је Партизан позвао:

"Кад су ми малопре дали овај дрес (Партизанов са бројем 51), осећао сам се невероватно. Ја сам се већ био спаковао, кренуо за Русију, али кад су ме јуче позвали из Партизана, одмах сам се распаковао, дошао овде и договорио се све. Нисам се двоумио између било какве понуде Партизана и из иностранства. Надам се да ћу оправдати оно што директор и навијачи очекују од мене. Једва чекам да заиграм на стадиону Партизана".

Илиев је Огњена Ожеговића назвао "јагодом на торти", што се тиче прелазног рока:

"Почели смо од бомбе над бомбама, па смо попуњавали задњу линију, па смо дошли до јагоде на торти - Огњена Ожеговића. Члан наше младе репрезентације, момак који је обележио прошлу сезону с много погодака. Достојан је играч за Партизан. Пре три месеца сам га апострофирао као првог играча који треба да дође. Одласком Ђурђевића остало је упражњено место нападача, једино логично решење био је играч сличних карактеристика. Играч којег сам запазио од старта мог мандата. Имао сам лапсус када сам похвалио Ђурђевића, а то је био Ожеговић. Зато што су сличних карактеристика и стаса. Имао је већ уговор са Амкаром завршен, под дупло већим условима, и хвала Огњену и Чукаричком. Имамо великог потенцијала да направимо много у Европи. Направили смо фантастичан тим, најбољи у претходних двадесетак година. Хоћемо највећи успех српског фудбала".

Ожеговић је поновио да је пресрећан због доласка у Партизан и похвалио је рад управе на летошњој пијаци:

"Свака част што је Партизан довео оволико добрих играча, и што се много очекује од Партизана. Биће штета и неуспех ако се не презими у Европи. Надам се да ћу допринети нападима на дуплу круну и успехе", додао је нови нападач црно-белих.

О другару Урошу Ђурђевићу:

"Похвалио бих Ђурђевића и желим му све најбоље у Олимпијакосу. Не бих дда причам да ли ћу да га престигнем. Имаћу више шанси за гол, очекују сви да постигнем више голова него у Чукаричком. Али, не желим да гледам појединачни учинак, битан је успех тима".

Упркос противљењу многих навијача Партизана, који нису желели да виде бившег нападача Црвене звезде и Војводине у црно-белом дресу због тога што је у више наврата исказивао своје навијачко опредељење усмерено против Партизана, управа српског шампиона је проценила да је он решење за позицију у навалном реду, након одласка Уроша Ђурђевића у Олимпијакос.

Најпре је Ожеговићу било постављено питање о навијачком опредељењу:

"Без обзира на те незгодне поруке, све што желим својој породици и најближима, желим и навијачима Партизана, људима у управи а и новинарима".

А онда и Илиеву, који је побеснео:

"Ја сам спортски директор и ја правим тим!!! И тачка. Нећу полемику ни са ким више. Ово питање се више неће постављати! Јуче, кад је чуо да га Партизан хоће, он је одбио дупло бољи уговор. Ја знам да ће он да изгине за овај свети дрес. Он је знао шта га чека, али је ризиковао! Ја стојим иза њега, ја!".

Наставио је Илиев са истим, прилично повишеним тоном:

"Је л' знате да је почео да игра у Партизану?! Реци им где си почео, реци (Ожеговић је одговорио: У Партизану). Нећу више да чујем та питања! Имали смо Стојковића, Ђурђевића, обојица су сада легенде Партизана. Нећу више да чујем те приче док сам ја директор у Партизану! Ми играмо фудбал, ми смо спортисти, ми овде правимо Партизан који ће да прође групну фазу Лиге Европе. Откад постоје Партизан и Звезда много је играча који су играли за један или други клуб и зато то више нећу да слушам".

Илиев је додао да је за Партизан прелазни рок завршен:

"Имамо и зимски прелазни рок, и наредне. Подигли смо лествицу. Нећемо се зауставити, наша жеља је нешто што се надам се остварити и да ћемо се сви радовати. Доласком Огњена затворили смо прелазни рок што се тиче долазака".

Прва информација о Ожеговићу је била да је обештећење за њега 300.000 евра, да би спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић за МОНДО рекао да свако ко жели Ожеговића треба да плати 500.000 евра, али и да клуб са Бановог брда очекује и проценте од наредне продаје.

Данас је саопштено да га је Партизан платио 300.000 евра и даће проценат од наредне продаје.

Ожеговић (23) је ДЕВЕТИ нови играч Партизана овог лета. Ожеговић је у каријери играо за Црвену звезду, Рад, Банат, Јагодину, Вождовац, чачански Борац, Војводину, Чукарички, а једно кратко време је био у Кини. Играо је и за млађе селекције Србије, а био је члан младе репрезентације на минулом Европском првенству.

Занимљиво, иако има тек 23 године већ је променио ОСАМ клубова у Србији, а Партизан ће му бити ПЕТИ клуб из Београда.

ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА (лето 2017.):

ДОШЛИ: везиста Данило Пантић, штопер Немања Р. Милетић, везиста Сејдуба Сума, нападач Теофилус Соломон, голман Владимир Стојковић, везиста Зоран Тошић, штопер Милан Митровић, бек Немања Антонов и нападач Огњен Ожеговић.

ОТИШЛИ: Никола Миленковић (5,1 милион евра - Фиорентина), Леонардо (4 милиона евра - Ал Ахли), Немања Михајловић (1,7 милион евра - Херенвен), Урош Ђурђевић (2,5 милиона евра + 15% од наредне продаје).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар