Iliev besneo zbog pitanja Ožegoviću o Zvezdi!

Ivica Iliev, revoltiran pitanjem o navijačkog pripadnosti Ognjena Ožegovića kaže da su mnogi igrači igrali za dva najveća srpska kluba.  Iliev besan: NEĆU VIŠE DA ČUJEM TO PITANJE!!! Dosadašnji fudbaler Čukaričkog Ognjen Ožegović predstavljen je danas kao novi igrač Partizana. "Čim me je Partizan pozvao nisam se dvoumio, jedva čekam da igram na stadionu Partizana, osećao sam se neverovatno kad su mi dali dres".

Fudbal 31.08.2017 | 16:45
Iliev besneo zbog pitanja Ožegoviću o Zvezdi!
Novinari su na promociji pitali Ožegovića da prokomentariše to što su pojedini navijači izrazili nezadovoljstvo njegovim dolaskom zbog postavljanja slika i poruka na društvenim mrežama, ali je Iliev odgovorio umesto mladog napadača.

"Prestanite sa tim pričama svi, neću da čujem takva pitanja... Mi smo sportisti, ovde pravim Partizan koji će da prođe grupnu fazu Lige Evrope", povišenim tonom je pričao Iliev, a potom se pitanjem obratio Ožegoviću gde je počeo karijeru.

"U Partizanu", odgovorio je Ožegović, koji je bio u omladinskoj školi Crvene zvezde i nastupao za prvi tim.

Iliev je dodao da lično stoji iznad odluke da Ožegović dođe u Partizan.

"Imamo Stojkovića kao legendu, kao i Đurđevića... Ja garantujem za ovog dečka, ja sam sportski direktor i ja stojim iza njega. Postoji mnogo igrača koji su igrali za oba kluba, ne želim više da slušam takve priče. Neću polemiku, znam da će Ognjen izginuti za sveti dres".

Kako je naglasio, Partizan je napravio najjači tim u poslednje dve decenije.

"Počeli smo od bombe nad bombama dolaskom Tošića, kompletirali odbranu, a sada stavili jagodu na tortu, više volim jagodu od višnje. Pre tri meseca sam označio Ožegovića kao zamenika za Djurdjevića, on je sličnih karakteristika i logično rešenje. Ognjen je imao završen ugovor sa Amkarom, praktično skoro potpisan, pod duplo boljim uslovima, ali je izabrao Partizan", dodao je Iliev.

Iliev je potvrdio da je Partizan dolaskom Ožegovića završio sa prelaznim rokom ovog leta.

Ožegović je rekao da se nije dvoumio ni sekund kad ga je Partizan pozvao:

"Kad su mi malopre dali ovaj dres (Partizanov sa brojem 51), osećao sam se neverovatno. Ja sam se već bio spakovao, krenuo za Rusiju, ali kad su me juče pozvali iz Partizana, odmah sam se raspakovao, došao ovde i dogovorio se sve. Nisam se dvoumio između bilo kakve ponude Partizana i iz inostranstva. Nadam se da ću opravdati ono što direktor i navijači očekuju od mene. Jedva čekam da zaigram na stadionu Partizana".

Iliev je Ognjena Ožegovića nazvao "jagodom na torti", što se tiče prelaznog roka:

"Počeli smo od bombe nad bombama, pa smo popunjavali zadnju liniju, pa smo došli do jagode na torti - Ognjena Ožegovića. Član naše mlade reprezentacije, momak koji je obeležio prošlu sezonu s mnogo pogodaka. Dostojan je igrač za Partizan. Pre tri meseca sam ga apostrofirao kao prvog igrača koji treba da dođe. Odlaskom Đurđevića ostalo je upražnjeno mesto napadača, jedino logično rešenje bio je igrač sličnih karakteristika. Igrač kojeg sam zapazio od starta mog mandata. Imao sam lapsus kada sam pohvalio Đurđevića, a to je bio Ožegović. Zato što su sličnih karakteristika i stasa. Imao je već ugovor sa Amkarom završen, pod duplo većim uslovima, i hvala Ognjenu i Čukaričkom. Imamo velikog potencijala da napravimo mnogo u Evropi. Napravili smo fantastičan tim, najbolji u prethodnih dvadesetak godina. Hoćemo najveći uspeh srpskog fudbala".

Ožegović je ponovio da je presrećan zbog dolaska u Partizan i pohvalio je rad uprave na letošnjoj pijaci:

"Svaka čast što je Partizan doveo ovoliko dobrih igrača, i što se mnogo očekuje od Partizana. Biće šteta i neuspeh ako se ne prezimi u Evropi. Nadam se da ću doprineti napadima na duplu krunu i uspehe", dodao je novi napadač crno-belih.

O drugaru Urošu Đurđeviću:

"Pohvalio bih Đurđevića i želim mu sve najbolje u Olimpijakosu. Ne bih dda pričam da li ću da ga prestignem. Imaću više šansi za gol, očekuju svi da postignem više golova nego u Čukaričkom. Ali, ne želim da gledam pojedinačni učinak, bitan je uspeh tima".

Uprkos protivljenju mnogih navijača Partizana, koji nisu želeli da vide bivšeg napadača Crvene zvezde i Vojvodine u crno-belom dresu zbog toga što je u više navrata iskazivao svoje navijačko opredeljenje usmereno protiv Partizana, uprava srpskog šampiona je procenila da je on rešenje za poziciju u navalnom redu, nakon odlaska Uroša Đurđevića u Olimpijakos.

Najpre je Ožegoviću bilo postavljeno pitanje o navijačkom opredeljenju:

"Bez obzira na te nezgodne poruke, sve što želim svojoj porodici i najbližima, želim i navijačima Partizana, ljudima u upravi a i novinarima".

A onda i Ilievu, koji je pobesneo:

"Ja sam sportski direktor i ja pravim tim!!! I tačka. Neću polemiku ni sa kim više. Ovo pitanje se više neće postavljati! Juče, kad je čuo da ga Partizan hoće, on je odbio duplo bolji ugovor. Ja znam da će on da izgine za ovaj sveti dres. On je znao šta ga čeka, ali je rizikovao! Ja stojim iza njega, ja!".

Nastavio je Iliev sa istim, prilično povišenim tonom:

"Je l' znate da je počeo da igra u Partizanu?! Reci im gde si počeo, reci (Ožegović je odgovorio: U Partizanu). Neću više da čujem ta pitanja! Imali smo Stojkovića, Đurđevića, obojica su sada legende Partizana. Neću više da čujem te priče dok sam ja direktor u Partizanu! Mi igramo fudbal, mi smo sportisti, mi ovde pravimo Partizan koji će da prođe grupnu fazu Lige Evrope. Otkad postoje Partizan i Zvezda mnogo je igrača koji su igrali za jedan ili drugi klub i zato to više neću da slušam".

Iliev je dodao da je za Partizan prelazni rok završen:

"Imamo i zimski prelazni rok, i naredne. Podigli smo lestvicu. Nećemo se zaustaviti, naša želja je nešto što se nadam se ostvariti i da ćemo se svi radovati. Dolaskom Ognjena zatvorili smo prelazni rok što se tiče dolazaka".

Prva informacija o Ožegoviću je bila da je obeštećenje za njega 300.000 evra, da bi sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević za MONDO rekao da svako ko želi Ožegovića treba da plati 500.000 evra, ali i da klub sa Banovog brda očekuje i procente od naredne prodaje.

Danas je saopšteno da ga je Partizan platio 300.000 evra i daće procenat od naredne prodaje.

Ožegović (23) je DEVETI novi igrač Partizana ovog leta. Ožegović je u karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Rad, Banat, Jagodinu, Voždovac, čačanski Borac, Vojvodinu, Čukarički, a jedno kratko vreme je bio u Kini. Igrao je i za mlađe selekcije Srbije, a bio je član mlade reprezentacije na minulom Evropskom prvenstvu.

Zanimljivo, iako ima tek 23 godine već je promenio OSAM klubova u Srbiji, a Partizan će mu biti PETI klub iz Beograda.

PRELAZNI ROK PARTIZANA (leto 2017.):

DOŠLI: vezista Danilo Pantić, štoper Nemanja R. Miletić, vezista Sejduba Suma, napadač Teofilus Solomon, golman Vladimir Stojković, vezista Zoran Tošić, štoper Milan Mitrović, bek Nemanja Antonov i napadač Ognjen Ožegović.

OTIŠLI: Nikola Milenković (5,1 milion evra - Fiorentina), Leonardo (4 miliona evra - Al Ahli), Nemanja Mihajlović (1,7 milion evra - Herenven), Uroš Đurđević (2,5 miliona evra + 15% od naredne prodaje).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar