Лов на вјештице и 'прислушкивање'

Тврдње Гордане Тадић, в. д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ на прекјучерашњој конференцији за медије да је била прислушкивана и праћена од стране Агенције за истрагу и заштиту заједно са Ружицом Јукић, замјеницом предсјдника ВСТС-а, већ јуче су се показале бесмислене, лажне и измишљене.

Босна и Херцеговина 31.08.2017 | 15:22
Лов на вјештице и 'прислушкивање'
Као што је фалисификат и измишљотина био њен крунски доказ, наводни документ којег је тужитељки Тадић доставио наводни новинар Јосип Шимић о наводном прислушкивању Тадићке и Јукићке.

И, шта ћемо сада, након што је в.д. главне тужитељке ухваћена у лажи? Шта да се ради након што је ноторни "новинар истраживач" Шимић изнова проказан као тешко убројиво чељаде у којег, као у поштанско сандуче, различите интересне групе адвокати, шпијуни, политичари, правосудни дјелатници убацују различите документе, шопају га "жељама и поздравима" без мрве страха да ће их он провјеравати прије него што их пусти у јавни оптицај.



У свакој озбиљној држави ситуација у којој државна тужтељка оптужи државну полицијску агенцију да је шпијунира, био би то прворазреднан скандал. Код нас није, или јесте краткорочно, једнодневно, јер за разлику од озбиљних држава гдје су државни тужиоци високопрофесионална, одговорна, компетентна чељад, у БиХ то није случај.

Увијек, када се оваква медијско-обавјештајно-политичка свињарија догоди, поставља се питање ко је имао користи од штете која је нанесена барем двјема државним инситуцијама, Тужилаштву и СИПА? (Недавно се то, по скоро идентичном обрасцу десило са ОБА-ом, након чега је смијењен Никола Шпирић са мјеста предсједника Комисије за надзор обвјештајне заједнице.)

Наравно, оваква аматерска, провидна муљажа иде на руку онима, бројним добро политички и интересно умреженим, којима никакво државно правосуђе, заједничка полицијска агенција, као ни државна Транспортна агенција, не одговара.

Према информацијама портала "СБ " идеја о компромитовању СИПА изворно је потекла из Високог судског и тужитељског савјета. Учињено је то на подстцај адвокатског круга око Фахрудина Радончића, који је, показало се то у бројним одлукама ове правосудне институције, клијентелизмом, медијским притиском и уцјенама, ставио под контролу кључне људе ВСТС-а.

Наравно да је у томе имао активну подршку Драгана Човића, који преко блиског сарадника из руководства ХДЗ-а Мије Крешића, који је близак рођак тужитељке Тадић, асистирао у овој "игранки".



Чињеницу да је "најисцрпније" и "најексклузивније" информације о скандалу са фалсификованим документом СИПА имао телевизијски сервис Милорада Додика РТРС (чији се новинар "случајно" нашао у једној провинцијској кафани у Источном Сарајеву, гдје је затекао "истраживача" Шимића са "партнерима" из Тужилаштва), не треба додатно појашњавати.

Јер је незамисливо да су у оваквим пословима, који поткопавају крхки ауторитет државног апарата, полиције, јавне и тајне, тужилаштва... Додик не појави барем у једној од епизода, овога пута медијској.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мектић је све у праву

31.08.2017 13:42

Сви се сјећамо када је Ружица Јукић рекла да Драган Мектић тражи предмете из Тужилаштва БиХ.А Мектић је одговорио да је он непожељна особа или персона нон грата у тужилаштву.Тужилаштво и ВСТС играју у истом колу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

31.08.2017 14:06

Ал ова тројица горе на слици су нај веци криминалци у БиХ! Двојицу нитко не мозе смјенит нит им отети власт а Радонциц ако додје и он це постати дозивотни представник Босњака!

Name

yугословен

31.08.2017 14:56

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ ДВИЦА ХИЊА СМЕЈУ ЦОВЕКУ ИЗА ЛЕДЈА ТО ЗА ВРИЈЕМЕ ТИТА НИКОМЕ НИЈЕ Б БИЛО ПОТРЕБНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

један

31.08.2017 14:59

Тузиластво и ВТСВ су у рукама та три дебила са слике + бакета и само сто раде је да стите њихове интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Швицарац

31.08.2017 19:30

Дрзава звана "циркус колорадо"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалност

01.09.2017 02:29

Они су спремни на све то је ваљда свим у БиХ јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамдо

01.09.2017 03:06

добра слика ЛОПОВ НАРКОС и КРИМИНАЛАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станимир

01.09.2017 06:24

Лопови до лопова само гледати следеце год па Смијенути на изборима ово је страсно.