Потврђен договор о правосуђу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је после састанка са косовским председником Хашимом Тачијем да су отворени разговори о дугорочнијим односима Срба и Албанаца. Тема је била и недавно хапшење Србина Богдана Митровића.  Од конкретних питања, која су већ била део дијалога Београда и Приштине, потврђен је договор о правосуђу, најављено отварање Моста на Ибру до краја године и констатовано да по питању формирања Заједнице српских општина Приштина није начинила никакав напредак, рекао је председник Србије

Србија 31.08.2017 | 14:14
Потврђен договор о правосуђу
Председник Србије такође је током састанка отворио питање хапшења Богдана Митровића у Сувој Реци. 

Хапшење Митровића је врхунац лицемерја, изјавио је председник Србије Александар Вучић и додао да је на данашњем састанку са председником Косова Хашимом Тачијем отворио и питање хапшења Митровића.

Вучић је у Бриселу нагласио да то хапшење није смело да се догоди.

"У питању је човек који има три ћерке и два сина, који је тамо ишао много пута и пријавио се на листу. Интересантно је да га је пријавио комшија који му је узурпирао и одузео имовину. Пријавио га је после 18 година, ваљда плашећи се да ће му је тражити назад. То је врхунац лицемерја", поручио је председник Србије Александар Вучић.

Он је нагласио да ће Србија пратити случај Митровић и да се нада брзом решењу.

Од конкретних питања, која су већ била део дијалога Београда и Приштине, потврђен је договор о правосуђу, најављено отварање Моста на Ибру до краја године и констатовано да по питању формирања Заједнице српских општина Приштина није начинила никакав напредак, рекао је председник Србије новинарима у Бриселу.

Вучић је истакао да би решење историјских односа Срба и Албанаца много значило и за Београд и за Приштину, те да ће се ти разговори наставити, мада, истакао је, нико није превелики оптимиста.

Ипак, рекао је Вучић, "видимо малу шансу решавање историјског питања између Срба и Албанаца и морамо да је искористимо".

"Вреди пробати због будућности", рекао је Вучић.

Размотрена су, како је рекао, и свеукупна регионална питања.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДОXА

31.08.2017 15:31

То је најбоља правда тамам се цојек уфуро неце му нико ниста кад оно клап прдекана брале мој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТР

31.08.2017 16:16

САД ЦЕ ВУЦКО У ПРИСТИНУ И РЈЕСИТ ЦЕ ПРОБЛЕМ

ОДГОВОРИТЕ