Potvrđen dogovor o pravosuđu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem da su otvoreni razgovori o dugoročnijim odnosima Srba i Albanaca. Tema je bila i nedavno hapšenje Srbina Bogdana Mitrovića.  Od konkretnih pitanja, koja su već bila deo dijaloga Beograda i Prištine, potvrđen je dogovor o pravosuđu, najavljeno otvaranje Mosta na Ibru do kraja godine i konstatovano da po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština Priština nije načinila nikakav napredak, rekao je predsednik Srbije

Srbija 31.08.2017 | 14:14
Potvrđen dogovor o pravosuđu
Predsednik Srbije takođe je tokom sastanka otvorio pitanje hapšenja Bogdana Mitrovića u Suvoj Reci. 

Hapšenje Mitrovića je vrhunac licemerja, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je na današnjem sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem otvorio i pitanje hapšenja Mitrovića.

Vučić je u Briselu naglasio da to hapšenje nije smelo da se dogodi.

"U pitanju je čovek koji ima tri ćerke i dva sina, koji je tamo išao mnogo puta i prijavio se na listu. Interesantno je da ga je prijavio komšija koji mu je uzurpirao i oduzeo imovinu. Prijavio ga je posle 18 godina, valjda plašeći se da će mu je tražiti nazad. To je vrhunac licemerja", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je naglasio da će Srbija pratiti slučaj Mitrović i da se nada brzom rešenju.

Od konkretnih pitanja, koja su već bila deo dijaloga Beograda i Prištine, potvrđen je dogovor o pravosuđu, najavljeno otvaranje Mosta na Ibru do kraja godine i konstatovano da po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština Priština nije načinila nikakav napredak, rekao je predsednik Srbije novinarima u Briselu.

Vučić je istakao da bi rešenje istorijskih odnosa Srba i Albanaca mnogo značilo i za Beograd i za Prištinu, te da će se ti razgovori nastaviti, mada, istakao je, niko nije preveliki optimista.

Ipak, rekao je Vučić, "vidimo malu šansu rešavanje istorijskog pitanja između Srba i Albanaca i moramo da je iskoristimo".

"Vredi probati zbog budućnosti", rekao je Vučić.

Razmotrena su, kako je rekao, i sveukupna regionalna pitanja.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DOXA

31.08.2017 15:31

To je najbolja pravda tamam se cojek ufuro nece mu niko nista kad ono klap prdekana brale moj...

ODGOVORITE
Name

ATR

31.08.2017 16:16

SAD CE VUCKO U PRISTINU I RJESIT CE PROBLEM

ODGOVORITE