"Не видим шта може да нас омете да не одемо на СП"!

Репрезентативац Србије Јагош Вуковић верује у успешан наставак низа "орлова" и каже да сви у тиму дишу као један.

Фудбал 01.09.2017 | 15:00
"Не видим шта може да нас омете да не одемо на СП"!
Србија у суботу од 18 часова на стадиону Партизана дочекује Молдавију у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године, а Јагош Вуковић поручује да су сви у тиму орни и спремни да наставе победнички низ.

"Молдавија ме не плаши, а надам се ни моје саиграче. Србија је увек фаворит кад игра код куће. Надам се и сви очекујемо три бода, а после ћемо обратити пажњу на Ирску. Сви смо насмејани и једва чекамо ове две утакмице. Еуфорија полако расте, нација очекује да се пласирамо и то нама може да буде само мотив више", изјавио је Вуковић.

Репрезентација Србије четири кола пре краја квалификација заузима прво место у групи са 12 бодова, колико има и Ирска, следе Велс и Аустрија са по осам, Грузија са три и Молдавија са два освојена бода.

"Осећа се добра енергија у тиму, добро радимо, дишемо као један и не видим шта може да омете ову генерацију да не оде на Светско првенство. Наравно, квалитет морамо да покажемо у свакој утакмици", рекао је Вуковић.

Вуковић је овог лета, после три и по године, напустио турски Коњаспор и прешао у грчки Олимпијакос.

"Пресрећан сам што сам завршио у Олимпијакосу. Добро сам се снашао на почетку. Клуб је одличан, играћемо Лигу шампиона. Отишао сам лествицу више", рекао је српски штопер.

Он ће ове сезоне први пут играти Лигу шампиона, а ривали Олимпијакоса у групи биће Барселона, Јувентус и Спортинг.

"Није могло боље, али ни горе, како се узме. Није баш морало овако, али океј".

Како је казао, Лига шампиона ће бити велико искуство за њега и свакако корак напред у каријери.

"Имамо тешку групу, али је то добро искуство. Очекивали смо слабију групу, али шта је - ту је. У Лиги шампиона нема лаких утакмица".

Црвена звезда, клуб у којем је Вуковић поникао, као и "вечити" ривал Партизан пласирали су се у групну фазу Лиге Европа, због чега му је посебно драго.

"Искрено, баш ми је драго што су се Звезда и Партизан пласирали у Лигу Европа. Одлично је што Србија има два клуба у Европи", рекао је Вуковић.

Звезда је у тешкој групи, у којој ће јој противници бити Арсенал, Келн и БАТЕ Борисов, а Јагош Вуковић види црвено-беле у наредној фази.

"На Маракани је све могуће. 'Рупа' је чудо, велики клубови су ту падали. Велики сам звездаш и навијаћу да Звезда прође групну фазу", истакао је Вуковић.

Управо је његов садашњи клуб Олимпијакос елиминисао Партизан у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Партизан је, нажалост, играо против нас. Било ми је криво јер смо бољи и жао ми је што Партизан није добио шансу да игра Лигу шампиона. Треба да буду задовољни Лигом Европа", напоменуо је српски репрезентативац.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар