Звездино дијете у Партизану - Ожеговић у Хумској!

Досадашњи нападач Чукаричког Огњен Ожеговић ново је појачање Партизана, објавио је првак Србије.  Ожеговић у Хумској у 15:30! Нема више никакве дилеме, црно-бели имају новог нападача.

Фудбал 31.08.2017 | 12:00
Звездино дијете у Партизану - Ожеговић у Хумској!
Промоција 23-годишњег фудбалера, понииклог у омладинској школи Црвене звезде, заказана је на стадиону у Хумској од 15.30.

Ожеговић међу црно-беле долази као замена за најбољег стрелца из прошле сезоне Уроша Ђурђевића који је прешао у Олимпијакос.

Ожеговић, који је био првак Европе са омладинском репрезентацијом Србије пре четири године, после само годину дана одлази из Чукаричког. 

Бивши млади репрезентативац Србије током каријере играо је за Црвену звезду за коју је уписао четири наступа у сезони 2012/2013, Банат, Вождовац, Рад, Јагодину, Борац из Чачка, Војводину и кинески Чангчун Јатаји. 

Биће занимљиво како ће момка рођеног у Босни и Херцеговини прихватити навијачи Партизана, јер осим што је поникао и као фудбалер стасао у највећем ривалу, често је улазио у сукоб са 'гробарима'. 

Такође, када су се појавиле прве информације да би могао да појача напад 'црно-белих', са друштвених мрежа скинуо је неколико "компромитујућих" фотографија, међу којима је и једна где, носећи капу за Звездиним грбом, сече бадњак пред Божић.

Упркос противљењу многих навијача Партизана, који нису желели да виде бившег нападача Црвене звезде и Војводине у црно-белом дресу због тога што је у више наврата исказивао своје навијачко опредељење усмерено против Партизана, управа српског шампиона је проценила да је он решење за позицију у навалном реду, након одласка Уроша Ђурђевића у Олимпијакос.

Прва информација о Ожеговићу је била да је обештећење за њега 300.000 евра, да би спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић за МОНДО рекао да свако ко жели Ожеговића треба да плати 500.000 евра, али и да клуб са Бановог брда очекује и проценте од наредне продаје.

У сваком случају, 23-годишњи Ожеговић је ДЕВЕТИ нови играч Партизана овог лета. Ожеговић је у каријери играо за Црвену звезду, Рад, Банат, Јагодину, Вождовац, чачански Борац, Војводину, Чукарички, а једно кратко време је био у Кини. Играо је и за млађе селекције Србије, а био је члан младе репрезентације на минулом Европском првенству. 

Занимљиво, иако има тек 23 године већ је променио ОСАМ клубова у Србији, а Партизан ће му бити ПЕТИ клуб из Београда.

На тај начин стављена је тачка на бројне спекулације изазване одласком Уроша Ђурђевића у Олимпијакос. Причало се о Николи Стојиљковићу, спомињао се Гохуа из Каирата, али се спортски сектор црно-белих одлучио за Ђурђевићевог класића.

Ожеговић стиже из Чукаричког, а према незваничним информацијама црно-бели ће на рачун клуба са Бановог брда уплатити 300.000 евра.

Бивши ђак Звездине школе фудбала има иза себе одличну сезону у Чукаричком. Под вођством Ненада Лалатовића постигао је 16 голова. У Хумској очекују да понови такав учинак и донекле компензује одлазак Уроша Ђурђевића у Олимпијакос.

Пре Чукаричког Огњен Ожеговић је играо за Црвену звезду, Банат, Јагодину, Борац и Војводину. Имао је и одисеју у кинеском Чангчун Јатајиу.

Био је члан млађих репрезентативних селекција, уз напомену да је са омладинцима 2013. на Првенству Европе у Литванији освојио златну медаљу, под селекторском командом Љубинка Друловића.

ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА (лето 2017.):

ДОШЛИ: везиста Данило Пантић, штопер Немања Р. Милетић, везиста Сејдуба Сума, нападач Теофилус Соломон, голман Владимир Стојковић, везиста Зоран Тошић, штопер Милан Митровић, бек Немања Антонов и нападач Огњен Ожеговић.

ОТИШЛИ: Никола Миленковић (5,1 милион евра - Фиорентина), Леонардо (4 милиона евра - Ал Ахли), Немања Михајловић (1,7 милион евра - Херенвен), Урош Ђурђевић (2,5 милиона евра + 15% од наредне продаје).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зока

31.08.2017 10:13

Никакав он Звездаш није исти је ко и Стојковић желим му све најгоре у каријери.

ОДГОВОРИТЕ