Zvezdino dijete u Partizanu - Ožegović u Humskoj!

Dosadašnji napadač Čukaričkog Ognjen Ožegović novo je pojačanje Partizana, objavio je prvak Srbije.  Ožegović u Humskoj u 15:30! Nema više nikakve dileme, crno-beli imaju novog napadača.

Fudbal 31.08.2017 | 12:00
Zvezdino dijete u Partizanu - Ožegović u Humskoj!
Promocija 23-godišnjeg fudbalera, poniiklog u omladinskoj školi Crvene zvezde, zakazana je na stadionu u Humskoj od 15.30.

Ožegović među crno-bele dolazi kao zamena za najboljeg strelca iz prošle sezone Uroša Đurđevića koji je prešao u Olimpijakos.

Ožegović, koji je bio prvak Evrope sa omladinskom reprezentacijom Srbije pre četiri godine, posle samo godinu dana odlazi iz Čukaričkog. 

Bivši mladi reprezentativac Srbije tokom karijere igrao je za Crvenu zvezdu za koju je upisao četiri nastupa u sezoni 2012/2013, Banat, Voždovac, Rad, Jagodinu, Borac iz Čačka, Vojvodinu i kineski Čangčun Jataji. 

Biće zanimljivo kako će momka rođenog u Bosni i Hercegovini prihvatiti navijači Partizana, jer osim što je ponikao i kao fudbaler stasao u najvećem rivalu, često je ulazio u sukob sa 'grobarima'. 

Takođe, kada su se pojavile prve informacije da bi mogao da pojača napad 'crno-belih', sa društvenih mreža skinuo je nekoliko "kompromitujućih" fotografija, među kojima je i jedna gde, noseći kapu za Zvezdinim grbom, seče badnjak pred Božić.

Uprkos protivljenju mnogih navijača Partizana, koji nisu želeli da vide bivšeg napadača Crvene zvezde i Vojvodine u crno-belom dresu zbog toga što je u više navrata iskazivao svoje navijačko opredeljenje usmereno protiv Partizana, uprava srpskog šampiona je procenila da je on rešenje za poziciju u navalnom redu, nakon odlaska Uroša Đurđevića u Olimpijakos.

Prva informacija o Ožegoviću je bila da je obeštećenje za njega 300.000 evra, da bi sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević za MONDO rekao da svako ko želi Ožegovića treba da plati 500.000 evra, ali i da klub sa Banovog brda očekuje i procente od naredne prodaje.

U svakom slučaju, 23-godišnji Ožegović je DEVETI novi igrač Partizana ovog leta. Ožegović je u karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Rad, Banat, Jagodinu, Voždovac, čačanski Borac, Vojvodinu, Čukarički, a jedno kratko vreme je bio u Kini. Igrao je i za mlađe selekcije Srbije, a bio je član mlade reprezentacije na minulom Evropskom prvenstvu. 

Zanimljivo, iako ima tek 23 godine već je promenio OSAM klubova u Srbiji, a Partizan će mu biti PETI klub iz Beograda.

Na taj način stavljena je tačka na brojne spekulacije izazvane odlaskom Uroša Đurđevića u Olimpijakos. Pričalo se o Nikoli Stojiljkoviću, spominjao se Gohua iz Kairata, ali se sportski sektor crno-belih odlučio za Đurđevićevog klasića.

Ožegović stiže iz Čukaričkog, a prema nezvaničnim informacijama crno-beli će na račun kluba sa Banovog brda uplatiti 300.000 evra.

Bivši đak Zvezdine škole fudbala ima iza sebe odličnu sezonu u Čukaričkom. Pod vođstvom Nenada Lalatovića postigao je 16 golova. U Humskoj očekuju da ponovi takav učinak i donekle kompenzuje odlazak Uroša Đurđevića u Olimpijakos.

Pre Čukaričkog Ognjen Ožegović je igrao za Crvenu zvezdu, Banat, Jagodinu, Borac i Vojvodinu. Imao je i odiseju u kineskom Čangčun Jatajiu.

Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija, uz napomenu da je sa omladincima 2013. na Prvenstvu Evrope u Litvaniji osvojio zlatnu medalju, pod selektorskom komandom Ljubinka Drulovića.

PRELAZNI ROK PARTIZANA (leto 2017.):

DOŠLI: vezista Danilo Pantić, štoper Nemanja R. Miletić, vezista Sejduba Suma, napadač Teofilus Solomon, golman Vladimir Stojković, vezista Zoran Tošić, štoper Milan Mitrović, bek Nemanja Antonov i napadač Ognjen Ožegović.

OTIŠLI: Nikola Milenković (5,1 milion evra - Fiorentina), Leonardo (4 miliona evra - Al Ahli), Nemanja Mihajlović (1,7 milion evra - Herenven), Uroš Đurđević (2,5 miliona evra + 15% od naredne prodaje).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoka

31.08.2017 10:13

Nikakav on Zvezdaš nije isti je ko i Stojković želim mu sve najgore u karijeri.

ODGOVORITE