УС опен: Крај за уморног Јанка, сјајна Алекс Крунић!

Сјајна Крунићева постаје први рекет Србије! Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у треће коло УС опена, пошто је савладала пријатељицу Ајлу Томљановић са 6:3, 6:2. Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у треће коло Ус опена, пошто је поражен од Дијега Шварцмана у три сета.  

Тенис 31.08.2017 | 11:45
УС опен: Крај за уморног Јанка, сјајна Алекс Крунић!
Крунићева је наставила са одличним партијама у Њујорку јер је у првом колу направила велико изненађење елиминацијом седме на свету Џоане Конте.

Александра је поново показала да обожава да игра на последњем Гренд слему, где је 2014. године стигла до четвртог кола, избацивши између осталих и Петру Квитову.

У првих пет гемова видели смо три брејка, Александра је водила са 3:2, а онда је још једним брејком окончала сет после два рутински добијена гема на свој сервис – 6:3. 

У другом сету 24-годишња Крунићева била је још убедљивија – одузела је сервис ривалки на старту, дошла и до 3:1, да би потом рутински привела меч крају. 

Овим тријумфом девојка рођена у Москви наставила је успон на WТА листи, па ће после скока од 13 места у понедељак бити најмање 65. на свету и тако постати први рекет Србије! Прескочиће Јелену Јанковић која и даље посрће и која ће бити 71. 

Крунићева ће се у трећој рунди борити са Јулијом Гергес из Немачке, која је елиминисала Женг из Кине са 6:2, 6:1.

Српски тенисер Јанко Типсаревић није успео да се пласира у треће коло Ус опена, пошто је поражен од Дијега Шварцмана у три сета.

Типсаревић је остао без енергије након маратонског дуела са Танасијем Кокинакисом на старту турнира, па је поражен од Аргентинца са 6:2, 6:4, 7:5.

Већ од самог старта било је јасно да Шварцман има предност – имао је контролу у разменама, упорношћу стизао до брејкова и, на велико изненађење, није дозвољавао Јанку да га угрози.

Све до финиша другог сета био је неокрзнут, када је наш представник успео да врати изгубљени брејк, али је онда посустао и Дијего је повео 2-0 у сетовима. 

Тек је у трећем делу игре виђена права борба – обојица су по двапут одузимала сервис овом другом, поново је момак из предграђа Буенос Ајреса био концентрисанији и завршио посао за више од 140 минута игре. 

Типсаревић је пропустио прилику да се састане са Марином Чилићем који ће бити следећи Шварцманов ривал. 

УС опен почео је у понедељак и игра се за наградни фонд од 50.400.000 долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар