US open: Kraj za umornog Janka, sjajna Aleks Krunić!

Sjajna Krunićeva postaje prvi reket Srbije! Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u treće kolo US opena, pošto je savladala prijateljicu Ajlu Tomljanović sa 6:3, 6:2. Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo Us opena, pošto je poražen od Dijega Švarcmana u tri seta.  

Tenis 31.08.2017 | 11:45
US open: Kraj za umornog Janka, sjajna Aleks Krunić!
Krunićeva je nastavila sa odličnim partijama u Njujorku jer je u prvom kolu napravila veliko iznenađenje eliminacijom sedme na svetu Džoane Konte.

Aleksandra je ponovo pokazala da obožava da igra na poslednjem Grend slemu, gde je 2014. godine stigla do četvrtog kola, izbacivši između ostalih i Petru Kvitovu.

U prvih pet gemova videli smo tri brejka, Aleksandra je vodila sa 3:2, a onda je još jednim brejkom okončala set posle dva rutinski dobijena gema na svoj servis – 6:3. 

U drugom setu 24-godišnja Krunićeva bila je još ubedljivija – oduzela je servis rivalki na startu, došla i do 3:1, da bi potom rutinski privela meč kraju. 

Ovim trijumfom devojka rođena u Moskvi nastavila je uspon na WTA listi, pa će posle skoka od 13 mesta u ponedeljak biti najmanje 65. na svetu i tako postati prvi reket Srbije! Preskočiće Jelenu Janković koja i dalje posrće i koja će biti 71. 

Krunićeva će se u trećoj rundi boriti sa Julijom Gerges iz Nemačke, koja je eliminisala Ženg iz Kine sa 6:2, 6:1.

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo Us opena, pošto je poražen od Dijega Švarcmana u tri seta.

Tipsarević je ostao bez energije nakon maratonskog duela sa Tanasijem Kokinakisom na startu turnira, pa je poražen od Argentinca sa 6:2, 6:4, 7:5.

Već od samog starta bilo je jasno da Švarcman ima prednost – imao je kontrolu u razmenama, upornošću stizao do brejkova i, na veliko iznenađenje, nije dozvoljavao Janku da ga ugrozi.

Sve do finiša drugog seta bio je neokrznut, kada je naš predstavnik uspeo da vrati izgubljeni brejk, ali je onda posustao i Dijego je poveo 2-0 u setovima. 

Tek je u trećem delu igre viđena prava borba – obojica su po dvaput oduzimala servis ovom drugom, ponovo je momak iz predgrađa Buenos Ajresa bio koncentrisaniji i završio posao za više od 140 minuta igre. 

Tipsarević je propustio priliku da se sastane sa Marinom Čilićem koji će biti sledeći Švarcmanov rival. 

US open počeo je u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 50.400.000 dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar