О чему су причали Душко и Драшко?

Главни ревизор Републике Српске Душко Шњегота састао се у сриједу навече око 20. 00 часова са генералним директором Радио-телевизије РС Драшком Милиновићем у кафе бару "Гарден" у Бањалуци, сазнаје Истинито.

Република Српска 31.08.2017 | 08:18
О чему су причали Душко и Драшко?
О чему су све Милиновић и Шњегота разговарали није нам познато, али није тешко претпоставити да се једна од тема засигурно односила и на притиске које главни ревизор трпи од самог врха власти Републике Српске.

У информативниом емисијама РТРС редовно се објављују вијести о наводној сарадњи главног ревизора са појединим опозиционим странкама, како то тврде представници власти.

Сама чињеница да генерални директор РТРС станује недалеко од локала у којем су се састали, говори нам ко је коме дошао на ноге.

Шњегота се раније у сриједу огласио саопштењем у којем је навео да је ревизија буџета, као и све досад урађене, проведена у складу са законом и професионалним ревизорским стандардима.

- Посебно је значајно напоменути да приликом ревизије консолидованог финансијског извјештаја за кориснике буџета РС у претходним годинама, иако су ревизори у својим извјештајима указивали на исте или сличне проблеме као и у извјештају за 2016. годину, није било никаквих негативних коментара у погледу квалитета или суштине ревизорских налаза и препорука, како током расправе о тим извјештајима у Народној скупштини Републике Српске, тако ни у стручној и професионалној јавности, наводи се у саопштењу.

Због тога главни ревизор поставља питање шта је прави разлог за негативне коментаре који су се могли чути претходних дана.

- Сигурни смо да ти разлози не могу имати упориште у професионалним рачуноводственим или ревизорским стандардима, начелима и принципима, наводи се у саопштењу Главне службе за ревизију јавног сектора РС.

Шњегота је демантовао било какву сарадњу са политичким опцијама у Српској и нагласио да ће аргументована расправа у Парламенту показати квалитет ревизорског извјештаја, наводи се у саопштењу.

Главни ревизор каже да остаје при налазу ревизије која је установила да дефицит буџета није 45, него 175 милиона марака и ниједном није поменуо могућност оставке.

- Нема преиспитивања. Биће смијењен. Боље би било да поднесе оставку, или ћемо га смијенити, рекао је предсједник РС и лидер СНСД Милорад Додик након састанка са партнерима из владајуће коалиције.

Закон о ревизији јавног сектора РС јасно каже да је Главна служба независна и да не подлијеже управљању или контроли било којег лица или институције. Међутим, ово није први пут да се представници власти обруше на главног ревизора када установи неправилности у раду министарстава, јавних предузећа и институција Републике Српске.

(Истинито)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Мрцевци

31.08.2017 08:30

СВЕ ТО МИРИСЕ НА НЕСТО ТРЕЦЕ .КАДА ДОДИК ДИГНЕ ХАЈКУ ЗА НЕСТО ТО НЕВОДИ НИЦЕМУ ДОБРОМ .А ДА СЕ НЕСТО МУЉА ТО ЈЕ ЗАСИГУРНО .ДЕФИЦИТ КО ЗНА КОЛИКО ИЗНОСИ А ТО СТО ЈЕ ПРИКАЗАНО МОЗДА СЕ МНОЗИ И СА ТРИ КО ЗНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

31.08.2017 11:12

МОЖДА ОВАЈ "СПИКЕР" МИЛИНОВИЋ, А ПО ЗАВРШЕТКУ "ДИВЉЕГ"ФАКУЛТЕТА " УЗ САМОПРЕГОРАН ДИРЕКТОРСКИ РАД И ЗАЛАГАЊЕ, САДА ТРАЖИ ПОСАО У ГЛАВНОЈ СЛУЖБИ ЗА РЕВИЗИЈУ - КОЈА "РАЗВАЉЕНА" РЕПУБЛИКА - ОВДЕ СЕ СВИ ПРЉАВИ ПОСЛОВИ ЗАВРШАВАЈУ У ТКЗВ. "НАПУЦАНИМ" КАФАНАМА... ТАКО ТО МИЛЕ РАДИ И ТО ЈЕ "ИН"... ТАКО ИСТО И МЕРКЕЛОВА И ОНАЈ КУРЦ СЈЕДЕ У КАФАНАМА И ВОДЕ СЛУЖБЕНЕ РАЗГОВОРЕ - СРАМОТА ЗА ЈЕДНОГ ОЗБИЉНОГ РЕВИЗОРА, А ЗА ОВОГ КВАЗИМОДА ТО ЈЕ ОК....

Name

дг

31.08.2017 08:35

е јаде од дрзаве...кад један потрцко и слаб цовјеккао сто је Милиновиц има ''тезину'' у овој дрзави!! одвратно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.08.2017 08:52

Управо тако! Еееј, он се пита...

Name

уо

31.08.2017 11:13

Апсолутно.

Name

Комбинаторика и стратегија

31.08.2017 12:11

Правиш питу од г... да ти г... не дођу главе јер би требали бити то што јесу,безопасни и тупи, ко би око себе стављао способније од себе ?Тај , неби дуго трајао .

Name

Размјењују искуства о

31.08.2017 09:08

женама

ОДГОВОРИТЕ
Name

објектвина БЛ публика

31.08.2017 12:09

За ревизорна никако за тенисерског аса сигурно

Name

нн

31.08.2017 09:53

Милиновића брине ревизорски извјештај РТРС-а, који сад иде на Скупштину.Додо је јавно обећао да ће смјенити све који послују негативно а мали милиновић навелико са кумом завалио РТРС. Њему се ј.. за све остало само да себе спасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ НН

31.08.2017 11:55

АЛО БИСЕРИ ПА ИМА ЉЕПСИХ СТВАРИ У ЗИВОТУ ПА ЈА И ПОЛА БАНКАЛУКЕ ВИДЈА ЦАВИЦА ДОДИКА ДЈОКИЦА ИВАНИЦА МИЦИЦА ПО БАЊАЛУЦКИМ РЕСТОРАНИМА ЗАЈЕДНО А ВИ ЗАМАРАТЕ МОЗАК СА ЊИМА - БИЦЕ КАКО СЕ ДОГОВОРЕ И УЗИВАЈТЕ ДОК НИЈЕ ЗИМА.

Name

Радник РТРС

31.08.2017 12:36

Ма не брине Милиновица ревизорски извјестај јер то су по Зељкином налогу предсједнуца УО Дара Цвијетиц и сефица финансија Марија Нинковиц цијело љето стимале и на крају га устимале да буде позитиван. Цијели РТРС то зна и исмијава се са тим.

Name

Нада

31.08.2017 10:26

Јадан је Дуско Сњегота кад са оваквим ликом седи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

31.08.2017 11:08

А ста би ви да му бирате друство.Увукла се пакост у овај народ, само гледају у комснско дворосте а своје незнају оцистит.

Name

дг

31.08.2017 11:33

О насим парама је ријец према томе прикане одј! ова карикатура и потрцко је тросио моје паре као и твоје !!

Name

КАНАЛ СЊ КЛАСЕ

03.09.2017 02:16

ЗАТО НАМ СВАКИ ДАН НА ВРАТА КУЦАЈУ ПЕНЗИОНЕРИ ЗА НАПЛАТУ РТВ ТАКСЕ ЗА ОВОГ БАКСУЗА...И НЕМОЈТЕ КОМЕНТАРИСАТИ ТУДЈУ АВЛИЈУ..ОК КАД ЈЕ ТУДЈА НЕМА ПЛАЦАЊА ПА ДА ВИДИМО ЦИЈЕ ЦЕ ПАРЕ ТРОСИТИ А ИОНАКО ТАЈ СМРАД ОД КАНАЛА ГЛЕДАЈУ САМО ДУПЕЛИСЦИ,ПА ПЛАЦАЈТЕ ЦЕЈФ..А ТА САСТАНЦЕЊА ПО КАФАНАМА И ТО ЈЕ ТАЦНО ЕКИПА У КОЈОЈ ЈЕ И МИЦИЦ СТО ЈЕ ПОХВАЛНО ОБЗИРОМ ДА ЈЕ СТРАНАЦКИ КОНКУРЕНТ ПА НИ ТО НИЈЕ ЗА РАЗМАТРАЊЕ УОПСТЕ САМО ЈОС ЗЛАЈА ФАЛИ И ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА УЗ ТЕГЕЛТИЈУ НАРАВНО.АФЕРИМ ВАМ И У ИМЕ НАРОДА

ОДГОВОРИТЕ