O čemu su pričali Duško i Draško?

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota sastao se u srijedu naveče oko 20. 00 časova sa generalnim direktorom Radio-televizije RS Draškom Milinovićem u kafe baru "Garden" u Banjaluci, saznaje Istinito.

Republika Srpska 31.08.2017 | 08:18
O čemu su pričali Duško i Draško?
O čemu su sve Milinović i Šnjegota razgovarali nije nam poznato, ali nije teško pretpostaviti da se jedna od tema zasigurno odnosila i na pritiske koje glavni revizor trpi od samog vrha vlasti Republike Srpske.

U informativniom emisijama RTRS redovno se objavljuju vijesti o navodnoj saradnji glavnog revizora sa pojedinim opozicionim strankama, kako to tvrde predstavnici vlasti.

Sama činjenica da generalni direktor RTRS stanuje nedaleko od lokala u kojem su se sastali, govori nam ko je kome došao na noge.

Šnjegota se ranije u srijedu oglasio saopštenjem u kojem je naveo da je revizija budžeta, kao i sve dosad urađene, provedena u skladu sa zakonom i profesionalnim revizorskim standardima.

- Posebno je značajno napomenuti da prilikom revizije konsolidovanog finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u prethodnim godinama, iako su revizori u svojim izvještajima ukazivali na iste ili slične probleme kao i u izvještaju za 2016. godinu, nije bilo nikakvih negativnih komentara u pogledu kvaliteta ili suštine revizorskih nalaza i preporuka, kako tokom rasprave o tim izvještajima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, tako ni u stručnoj i profesionalnoj javnosti, navodi se u saopštenju.

Zbog toga glavni revizor postavlja pitanje šta je pravi razlog za negativne komentare koji su se mogli čuti prethodnih dana.

- Sigurni smo da ti razlozi ne mogu imati uporište u profesionalnim računovodstvenim ili revizorskim standardima, načelima i principima, navodi se u saopštenju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

Šnjegota je demantovao bilo kakvu saradnju sa političkim opcijama u Srpskoj i naglasio da će argumentovana rasprava u Parlamentu pokazati kvalitet revizorskog izvještaja, navodi se u saopštenju.

Glavni revizor kaže da ostaje pri nalazu revizije koja je ustanovila da deficit budžeta nije 45, nego 175 miliona maraka i nijednom nije pomenuo mogućnost ostavke.

- Nema preispitivanja. Biće smijenjen. Bolje bi bilo da podnese ostavku, ili ćemo ga smijeniti, rekao je predsjednik RS i lider SNSD Milorad Dodik nakon sastanka sa partnerima iz vladajuće koalicije.

Zakon o reviziji javnog sektora RS jasno kaže da je Glavna služba nezavisna i da ne podliježe upravljanju ili kontroli bilo kojeg lica ili institucije. Međutim, ovo nije prvi put da se predstavnici vlasti obruše na glavnog revizora kada ustanovi nepravilnosti u radu ministarstava, javnih preduzeća i institucija Republike Srpske.

(Istinito)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Mrcevci

31.08.2017 06:30

SVE TO MIRISE NA NESTO TRECE .KADA DODIK DIGNE HAJKU ZA NESTO TO NEVODI NICEMU DOBROM .A DA SE NESTO MULJA TO JE ZASIGURNO .DEFICIT KO ZNA KOLIKO IZNOSI A TO STO JE PRIKAZANO MOZDA SE MNOZI I SA TRI KO ZNA.

ODGOVORITE
Name

DEGOTHIA

31.08.2017 09:12

MOŽDA OVAJ "SPIKER" MILINOVIĆ, A PO ZAVRŠETKU "DIVLJEG"FAKULTETA " UZ SAMOPREGORAN DIREKTORSKI RAD I ZALAGANJE, SADA TRAŽI POSAO U GLAVNOJ SLUŽBI ZA REVIZIJU - KOJA "RAZVALJENA" REPUBLIKA - OVDE SE SVI PRLJAVI POSLOVI ZAVRŠAVAJU U TKZV. "NAPUCANIM" KAFANAMA... TAKO TO MILE RADI I TO JE "IN"... TAKO ISTO I MERKELOVA I ONAJ KURC SJEDE U KAFANAMA I VODE SLUŽBENE RAZGOVORE - SRAMOTA ZA JEDNOG OZBILJNOG REVIZORA, A ZA OVOG KVAZIMODA TO JE OK....

Name

dg

31.08.2017 06:35

e jade od drzave...kad jedan potrcko i slab covjekkao sto je Milinovic ima ''tezinu'' u ovoj drzavi!! odvratno!

ODGOVORITE
Name

Dragan

31.08.2017 06:52

Upravo tako! Eeej, on se pita...

Name

uo

31.08.2017 09:13

Apsolutno.

Name

Kombinatorika i strategija

31.08.2017 10:11

Praviš pitu od g... da ti g... ne dođu glave jer bi trebali biti to što jesu,bezopasni i tupi, ko bi oko sebe stavljao sposobnije od sebe ?Taj , nebi dugo trajao .

Name

Razmjenjuju iskustva o

31.08.2017 07:08

ženama

ODGOVORITE
Name

objektvina BL publika

31.08.2017 10:09

Za revizorna nikako za teniserskog asa sigurno

Name

nn

31.08.2017 07:53

Milinovića brine revizorski izvještaj RTRS-a, koji sad ide na Skupštinu.Dodo je javno obećao da će smjeniti sve koji posluju negativno a mali milinović naveliko sa kumom zavalio RTRS. Njemu se j.. za sve ostalo samo da sebe spase.

ODGOVORITE
Name

RE NN

31.08.2017 09:55

ALO BISERI PA IMA LJEPSIH STVARI U ZIVOTU PA JA I POLA BANKALUKE VIDJA CAVICA DODIKA DJOKICA IVANICA MICICA PO BANJALUCKIM RESTORANIMA ZAJEDNO A VI ZAMARATE MOZAK SA NJIMA - BICE KAKO SE DOGOVORE I UZIVAJTE DOK NIJE ZIMA.

Name

Radnik RTRS

31.08.2017 10:36

Ma ne brine Milinovica revizorski izvjestaj jer to su po Zeljkinom nalogu predsjednuca UO Dara Cvijetic i sefica finansija Marija Ninkovic cijelo ljeto stimale i na kraju ga ustimale da bude pozitivan. Cijeli RTRS to zna i ismijava se sa tim.

Name

Nada

31.08.2017 08:26

Jadan je Dusko Snjegota kad sa ovakvim likom sedi.

ODGOVORITE
Name

Brzi

31.08.2017 09:08

A sta bi vi da mu birate drustvo.Uvukla se pakost u ovaj narod, samo gledaju u komsnsko dvoroste a svoje neznaju ocistit.

Name

dg

31.08.2017 09:33

O nasim parama je rijec prema tome prikane odj! ova karikatura i potrcko je trosio moje pare kao i tvoje !!

Name

KANAL SNJ KLASE

03.09.2017 00:16

ZATO NAM SVAKI DAN NA VRATA KUCAJU PENZIONERI ZA NAPLATU RTV TAKSE ZA OVOG BAKSUZA...I NEMOJTE KOMENTARISATI TUDJU AVLIJU..OK KAD JE TUDJA NEMA PLACANJA PA DA VIDIMO CIJE CE PARE TROSITI A IONAKO TAJ SMRAD OD KANALA GLEDAJU SAMO DUPELISCI,PA PLACAJTE CEJF..A TA SASTANCENJA PO KAFANAMA I TO JE TACNO EKIPA U KOJOJ JE I MICIC STO JE POHVALNO OBZIROM DA JE STRANACKI KONKURENT PA NI TO NIJE ZA RAZMATRANJE UOPSTE SAMO JOS ZLAJA FALI I DOBITNA KOMBINACIJA UZ TEGELTIJU NARAVNO.AFERIM VAM I U IME NARODA

ODGOVORITE