ОБА И СИПА: Политика казнила Шпирића због фалсификата, правосуђе штити фалсификате Шимића

Путем два случаја фалсификовања докумената посљедњих мјесеци, прво Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, а сада и СИПЕ, покушава се урушити полицијски и обавјештајни сектор на државном нивоу. Разлика је само у томе што је Никола Шпирић био свјестан онога што ради, док је Јосип Шимић могуће тек жртва политичких параобавјештајних служби.

Босна и Херцеговина 30.08.2017 | 22:41
ОБА И СИПА: Политика казнила Шпирића због фалсификата, правосуђе штити фалсификате Шимића
Министар безбједности БиХ Драган Мектић није у праву. Гордана Тадић је итекако способна. За само два сата главна државна тужитељка успјела је утврдити да је оно што је она причала заиста она причала.



Био је то сјајан повод за журни маил портпарола Тужилаштва БиХ Бориса Грубешића којим ће јавност бити обавијештена да се главна државна тужитељка Гордана Тадић увјерила у аутентичност властитих разговора.

И о Ружицу Јукић министар Драган Мектић се огријешио. Стално тврди да она ради против грађана, а потпредсједница ВСТВ-а данас замоли грађане да се не муче и да јој више не пишу маилове. Саопштењем, наравно.

Логично, након два саопштења, ред је био и да министар Мектић одржи све редовнију ванредну „конференцију за штампу“. Вјероватно најсмисленију до сада.



Углавном, министар безбједности БиХ саопштио је медијима да се кроз случај Јосип Шимић покушава срушити Државна агенција за истраге и заштиту. И у праву је. Сам по себи небитан, Јосип Шимић сјајан је канал за пласирање кривотворених докумената, на основу којих се касније проводи медијска кампања. Оно што је Никола Шпирић био за ОБА, то је Јосип Шимић за СИПА.

ШПИРИЋ НА УШЋУ

Осим стања на банковном рачуну, између Николе Шпирића и Јосипа Шимића скоро да и нема разлике. Играју исте улоге, сценариј уче у истим угоститељским објектима, примају упутства од истих режисера, звијезде су у истим медијима са истим методама, кривотворинама.

Исти је и циљ – рушење безбједносног система БиХ.



Прво је своју улогу заиграо Никола Шпирић. Његова мета била је ОБА. Повјерљиви документи Обавјештајно-безбједносне агенције преузети у једном ресторану у Источном Сарајеву, ексклузивно су приказани на РТРС-у. Обавјештајна агенција БиХ оптужена је да је „незаконито прислушкивала Александра Вучића и челнике Србије“.

Никола Шпирић је сазвао сједницу Комисије за надзор над радом ОБА и заједно с колегама закључио да прислушкивања није било. Но, онда се опет сјетио тзв. случаја Ушће. ХДЗ-ов кадар у ОБА Дамир Беванда је послао притужбу, а Никола Шпирић је измислио закључке Комисије којом је предсједавао, те је од пријавиоца Дамира Беванде затражио да поново истражи случај Ушће.

Када су на ''Журналу'' документовали његове фалсификате, Парламент је смијенио Николу Шпирића, упркос противљењу Додиковог СНСД-а, Човићевог ХДЗ-а и Радончичевог СББ-а. ОБА је преживјела и пријавила свог службеника који је Шпирићу доносио повјерљиве документе, на основу којих је касније конструисана медијска прича.

КАКО „ПРЕТРЕСТИ“ МАИЛ ?

Тридесетак дана након Шпирићевог фалсификата појавио се Шимићев фалсификат. На документу којег му је још 2015. године послала СИПА, Шимић је искружио садржај, одговор који му је достављен, те дописао оно што се односи на главну државну тужитељку Гордану Тадић.

Углавном, Шимић је утврдио, РТРС пренио, да је СИПА прислушкивала главну државну тужитељку и потпредсједницу ВСТВ-а Ружицу Јукић. Главна тужитељка је одмах сазвала конференцију за новинаре, оптужила СИПА да је прислушкује, те казала да им Шимић није доставио транскрипте.



Транскрипти су дошли тек дан послије. На маил Ружице Јукић. По Закону о кривичном поступку БиХ за претрес маила потребан је налог судије за претходни поступак.

Но, главна тужитељка је, и прије него упутила захтјев за изузимање транскрипата пристиглих на маил Ружице Јукић, утврдила да су транскрипти аутентични. И одмах је издала саопштење за јавност.

О кривотвореном документу Јосипа Шимића ни ријечи.

Извор: Зурнал.инфо

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Лала

30.08.2017 20:44

Малом ће се све ово обити о главу, биће колатерална штета. Осим ако се не буде извлачио на то своје наводно психичко стање о којем је говорио Мектић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

31.08.2017 04:31

Овај "припрдак" је као и Тадићка и као фризерка " мајоризиран " и проћи ће добро јер "хиње Латини" држе цијелу БиХ у финансијском смислу, што нису отишли вани сви раде и опет "угроза" је њих у БиХ! Бошњаци и Срби доведите се у памет јер "трећи" ће преко Ватикана опет "закухати" а "хиње" ће продавати логистику објема "странама"!!

Name

Ре 075

31.08.2017 06:59

За те ствари треба ићи у Салцбург, тамо се то смишља.

Name

Слуцај

30.08.2017 20:51

БиХ је јединствен слуцај у свијету гдје медији подрзавају обавјестајне слузбе у њиховој борби против новинара,парламентарне контроле и тузиластва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

локо

30.08.2017 21:06

Случај, кога треба подржати када исти ти новинари и парламентарци у "договору" са тужилаштвом фалсификују документе обавјештајних и безбједносних служби??

Name

Кики

30.08.2017 21:07

О цему ти прицас и гдје ти зивис.???? Који медији????Па сви су поткупљени од поритира,доктора,директора,тузилаца,полицајаца и судија. То ти је 100 % тако...нема ту никакве борбе.Ту је све јасно.

Name

Индијанац

30.08.2017 21:35

Јеси ли ти уопште свјестан количине глупости коју си написао?

Name

Ре Слуцај

31.08.2017 01:33

плићи коментар одавно нисам цитао.

Name

А

31.08.2017 05:13

Овде се не зна ко кога *ебе.

Name

.

30.08.2017 21:22

Има пуно тога за пронаћи ако се на гоогл тражилици испишу имена, пуно занимљивости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

30.08.2017 21:25

Је ли тај Јосип Шимић узбуњивач. Много занимљивих ствари има о узбуњивачима на интернету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

закон

30.08.2017 21:30

По закону ове зене требају бити смијењене због пустања у јавност лазних докумената као и непрофесоналног рада и милион таквих ситница и тацака које иду уз то... знаци у свакој нормалној земљи би дале оставку ал код нас и кад праве овакав хаос немају савјести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ментални АИДС

30.08.2017 21:52

Ово се зове право лудило и овдје нема срећне будућности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

30.08.2017 23:53

Због фалсификата Парламент је смијенио Николу Шпирића. Поставља се питање да ли је то примјерена казна имајући у виду колика је штета нанесена и колике су медијске кампање услиједиле. А која медијска кампања и за овај случај, предњачи РТРС и све смрди на фалсификате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

31.08.2017 03:41

Гордана је лопов и тајкун до зна свак мМектиц је у правун.Требаји позатваратинсвију паби била дрзава права Додикова и Зељкина пријатељица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

чава

31.08.2017 05:31

Главни режисер у овом случају је писац романа и излизани дугогодишњи политичар Никола Шпирић са јатацима Ружицом Јукић и госпођом Тадић. Мали је само колетерална штета. А циљ им је да сруше Мектића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

31.08.2017 05:32

Најбогатије су сад судије ни једна пресуда немозе без договора са адвокатима.Поједини до јуце нису имали ниста били сиротиња а видимо сби како се данас понасају и које богаство Ста све има бивси предсједник пр.суда а глуми постење.Када це се то једмом испитати и довести у те да прво постују они а онда да спроводе правду.Треба њих прво испотати и осудити а.не оне сто украсе дрво да спаси породицу.Ово ста се ради у судобима и какво понасање поједини судија је равно тезги на пијацама.А народ их плаца и увјек им мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИА

31.08.2017 06:00

Ствар је јасна као сунце.Додик и Цовиц владају правосудјем, али немају уплив на Сипа и Оба.Да би могли мирно наставити красти, покусавају преузети и Сипа и Оба.

ОДГОВОРИТЕ