Арсенал продао Чемберлена Ливерпулу за 40.000.000£!

То је то - Ливерпул победио па купио Окса! Следе још две бомбе. . . ! Челси извисио. . . Арсенал и Ливерпул постигли су договор о трансферу Алекса Окслејд Чемберлена на Енфилд, пренели су британски медији.

Фудбал 31.08.2017 | 17:15
Арсенал продао Чемберлена Ливерпулу за 40.000.000£!
Како је пренео ББЦ, посао је вредан 40 милиона фунти.

Енглески репрезентативац је дан раније одбио да пређе у Челси, упркос томе што су клубови постигли договор.

Чемберлен је ове сезоне почео све четири утакмице у Арсеналу, иако је рекао менаџеру Арсену Венгеру да неће продужити уговор.

Окслејд Чемберлен је у августу 2011. године из Саутемптона прешао у Арсенал и одиграо 198 утакмица.

Током летњег прелазног рока Ливерпул је довео Мохамеда Салаха из Роме, Ендруа Робертсона из Хал Ситија, Набија Кеиту из Салцбурга за 45 милиона фунти, као и Доминика Соланкеа, који је дошао на Енфилд као слободан играч из челсија, пошто му је истекао уговор са Челсијем.

Ипак, очекује се да Јирген Клоп доведе барем још једног играча до истека прелазног рока, у четвртак у поноћ.

Ливерпул је успео, Арсенал је попустио, Алекс Окслејд Чемберлен је изабрао, а Челси је извисио!

Енгелски репрезентативац из Арсенала наставља каријеру у Ливерпулу пошто су два клуба после вишенедељних преговора успели да постигну споразум. Ливерпул ће платити Арсеналу обештећење од 38.000.000 евра за Окслејд Чемберлена. 

Арсенал је могао да заради више од продаје играча у Челси, али је Енглез одбио понуду Плаваца и желео је искључиво у Ливерпул, код Јиргена Клопа. Челси је синоћ понудио 43.500.000 евра за популарног Окса, Арсенал је то прихватио, али играч није. Тако јеАнтонио Конте изгубио битку за још једно жељено појачање. Арсенал је морао да попусти јер је играч ушао у последњу годину уговора, није желео нови и следећег лета би га изгубили без обештећења.

Окслејд Чемберлен ће обавити лекарске прегледе у присуству Ливепрулових доктора, у тренинг кампу репрезентације Енглеске и потом лети са националним тимом на Малту. Потписаће уговор на пет година, мада се шушка да би сарадња могла да буде и на шест сезона. Занимљиво, Окс је последњу утакмицу у дресу Арсенала одиграо баш против Ливерпула и доживео тежак пораз. 

Његов долазак, није крај куповинама на Енфилду. Јуче је потписан трансфер Набија Кеитеза следеће лето, данас је заврпен Окс, а следе још две трансфер бомбе. Ливерпул се нада да ће успети да доведе Тому Лемара из Монака. Ливерпулови дитректори су тренутно у Кнежевини где преговарају са Монаком и нуде 80.000.000 евра плус позајмицу Оригијаза франсуког репрезентативца. А у самом финишу фудбалске пијаце, Јирген Клоп ће покушати да заврши и огроман трансфер Вирџила Ван Дајка из Саутемптона. За колико пара, то се још не зна... Може бити од 60.000.000 до 80.000.000 евра. Останите уз нас, пратимо шта се дешава...

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар