Arsenal prodao Čemberlena Liverpulu za 40.000.000£!

To je to - Liverpul pobedio pa kupio Oksa! Slede još dve bombe. . . ! Čelsi izvisio. . . Arsenal i Liverpul postigli su dogovor o transferu Aleksa Okslejd Čemberlena na Enfild, preneli su britanski mediji.

Fudbal 31.08.2017 | 17:15
Arsenal prodao Čemberlena Liverpulu za 40.000.000£!
Kako je preneo BBC, posao je vredan 40 miliona funti.

Engleski reprezentativac je dan ranije odbio da pređe u Čelsi, uprkos tome što su klubovi postigli dogovor.

Čemberlen je ove sezone počeo sve četiri utakmice u Arsenalu, iako je rekao menadžeru Arsenu Vengeru da neće produžiti ugovor.

Okslejd Čemberlen je u avgustu 2011. godine iz Sautemptona prešao u Arsenal i odigrao 198 utakmica.

Tokom letnjeg prelaznog roka Liverpul je doveo Mohameda Salaha iz Rome, Endrua Robertsona iz Hal Sitija, Nabija Keitu iz Salcburga za 45 miliona funti, kao i Dominika Solankea, koji je došao na Enfild kao slobodan igrač iz čelsija, pošto mu je istekao ugovor sa Čelsijem.

Ipak, očekuje se da Jirgen Klop dovede barem još jednog igrača do isteka prelaznog roka, u četvrtak u ponoć.

Liverpul je uspeo, Arsenal je popustio, Aleks Okslejd Čemberlen je izabrao, a Čelsi je izvisio!

Engelski reprezentativac iz Arsenala nastavlja karijeru u Liverpulu pošto su dva kluba posle višenedeljnih pregovora uspeli da postignu sporazum. Liverpul će platiti Arsenalu obeštećenje od 38.000.000 evra za Okslejd Čemberlena. 

Arsenal je mogao da zaradi više od prodaje igrača u Čelsi, ali je Englez odbio ponudu Plavaca i želeo je isključivo u Liverpul, kod Jirgena Klopa. Čelsi je sinoć ponudio 43.500.000 evra za popularnog Oksa, Arsenal je to prihvatio, ali igrač nije. Tako jeAntonio Konte izgubio bitku za još jedno željeno pojačanje. Arsenal je morao da popusti jer je igrač ušao u poslednju godinu ugovora, nije želeo novi i sledećeg leta bi ga izgubili bez obeštećenja.

Okslejd Čemberlen će obaviti lekarske preglede u prisustvu Liveprulovih doktora, u trening kampu reprezentacije Engleske i potom leti sa nacionalnim timom na Maltu. Potpisaće ugovor na pet godina, mada se šuška da bi saradnja mogla da bude i na šest sezona. Zanimljivo, Oks je poslednju utakmicu u dresu Arsenala odigrao baš protiv Liverpula i doživeo težak poraz. 

Njegov dolazak, nije kraj kupovinama na Enfildu. Juče je potpisan transfer Nabija Keiteza sledeće leto, danas je zavrpen Oks, a slede još dve transfer bombe. Liverpul se nada da će uspeti da dovede Tomu Lemara iz Monaka. Liverpulovi ditrektori su trenutno u Kneževini gde pregovaraju sa Monakom i nude 80.000.000 evra plus pozajmicu Origijaza fransukog reprezentativca. A u samom finišu fudbalske pijace, Jirgen Klop će pokušati da završi i ogroman transfer Virdžila Van Dajka iz Sautemptona. Za koliko para, to se još ne zna... Može biti od 60.000.000 do 80.000.000 evra. Ostanite uz nas, pratimo šta se dešava...

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar