Ни Милан, ни Јуве, ни Ливерпул - Санчеш у Свонсију!

Везиста Бајерна из Минхена Ренато Санчеш играће до краја сезоне на позајмици у Свонси Ситију, пренео је Скај.  Оде Ренато Санчес за 5. 000. 000 евра! Суноврат или нови почетак код Анчелотијевог човека од поверења? Сензационалан посао, не и последњи за Свонси.

Фудбал 31.08.2017 | 16:15
Ни Милан, ни Јуве, ни Ливерпул - Санчеш у Свонсију!
'Лабудови' ће Баварци за позајмицу платити пет милиона евра, док ће наредног лета моћи да откупи Португалца за 30 милиона евра.

Менаџер Свонсија Пол Клемент је раније радио са Санчешом, док је био помоћник тренеру Карлу Анчелотију у Бајерну.

За португалског репрезентативца су наводно били заинтересовани Милан, Јувентус, Ливерпул и Интер, али је он прешао у Свонси пошто управа шампиона Немачке жели да он редовно игра.

Санчеш је прошлог лета из Бенфике дошао у Бајерн и одиграо 25 утакмица у свим такмичењима, али углавном улазећи са клупе или у оним мање важним мечевима.

Он је прошлог лета са репрезентацијом Португала освојио Европско првенство и проглашен је за најбољег младог играча турнира.

Кад је вест први пут пуштена у етар, мало ко је могао да верује, али - истина је. Ренато Санчес иде у Свонси.

Велшки клуб добио је битку са много познатијим и платежно моћнијим, какви су, на пример, Манчестер јунајтед, Арсенал, Ливерпул, Челси, Јувентус и Милан, осигуравши најзвучније појачање у летњем прелазном року. Португалски репрезентативац стиже на стадион Либерти као позајмљени фудбалер Бајерна из Минхена.

Договор је такав да задњи везни остане међу Лабудовима до краја сезоне. То задовољство коштаће Свонси 5.000.000 евра. А у папирима који ће бити размењени а немачким прваком стајаће опција на основу које ће премијерлигаш наредног лета моћи да откупи уговор Рената Санчеса са округло 30.000.000 евра.

Иза целог посла стоји Пол Клемент. Стручњак који је преузео Свонси у јануару, уместоБоба Бредлија, направио је чудо са скоро отписаном екипом изборивши опстанак, а сад је довео играча који је не тако давно (2016) проглашен за Златног дечка у анкети реномираног Тутоспорта. Све на без пријатељства и добрих пословних односа са Карлом Анчелотијем. Садашњи стратег Бавараца је инситирао да му Клемент буде помоћник док је тренирао Челси, Пари Сен Жермен и Реал Мадрид, као и полусезону у Бајерну, пре него што је прихватио понуду Велшана да се осамостали. Клемент је затражио од Италијана да му позајми Санчеса, а ако неком Карлето верује онда је то његов дугогодишњи сарадник.

Зато ће Ренато Санчес имати другу шансу да оживи каријеру, после не баш похвалне сезоне у Бајерну. Одиграо је 25 утакмица минуле сезоне, али је само на девет био стартер, а како су стигли Корентин Толисо и Себастијан Руди, јасно је било да за њега нема места у првом тиму. У Свонсију му је обећана већа минутажа и имаће прилику да у јаком такмичењу покаже како је оправдано проглашен за најбољег младог играча последњег Првенства Европе. Или да се тотално суноврати, што не би био први случај за младог играча који помисли да може да прескаче степенице...

Санчес ће постати шесто појачање Свонсија овог лета. Претходно су стигли Сем Клукас(Хал), Роке Меса (Лас Палмас), Ервин Мулдер (Херенвен), Тами Абрахам (Челси) и Мат Гримес (Нортемптон). Острвски медији јављају да се велшки клуб неће на томе зауставити, пошто за последњи дан прелазног рока спрема бомбу у виду Насера Шадлија. Белгијанац је уговором везан за Вест Бромвич Албион, Тони Пјулис тражи око 27.000.000 евра, али се у Свонсију надају да могу да да добију јефтиније.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар