Ni Milan, ni Juve, ni Liverpul - Sančeš u Svonsiju!

Vezista Bajerna iz Minhena Renato Sančeš igraće do kraja sezone na pozajmici u Svonsi Sitiju, preneo je Skaj.  Ode Renato Sančes za 5. 000. 000 evra! Sunovrat ili novi početak kod Ančelotijevog čoveka od poverenja? Senzacionalan posao, ne i poslednji za Svonsi.

Fudbal 31.08.2017 | 16:15
Ni Milan, ni Juve, ni Liverpul - Sančeš u Svonsiju!
'Labudovi' će Bavarci za pozajmicu platiti pet miliona evra, dok će narednog leta moći da otkupi Portugalca za 30 miliona evra.

Menadžer Svonsija Pol Klement je ranije radio sa Sančešom, dok je bio pomoćnik treneru Karlu Ančelotiju u Bajernu.

Za portugalskog reprezentativca su navodno bili zainteresovani Milan, Juventus, Liverpul i Inter, ali je on prešao u Svonsi pošto uprava šampiona Nemačke želi da on redovno igra.

Sančeš je prošlog leta iz Benfike došao u Bajern i odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima, ali uglavnom ulazeći sa klupe ili u onim manje važnim mečevima.

On je prošlog leta sa reprezentacijom Portugala osvojio Evropsko prvenstvo i proglašen je za najboljeg mladog igrača turnira.

Kad je vest prvi put puštena u etar, malo ko je mogao da veruje, ali - istina je. Renato Sančes ide u Svonsi.

Velški klub dobio je bitku sa mnogo poznatijim i platežno moćnijim, kakvi su, na primer, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Čelsi, Juventus i Milan, osiguravši najzvučnije pojačanje u letnjem prelaznom roku. Portugalski reprezentativac stiže na stadion Liberti kao pozajmljeni fudbaler Bajerna iz Minhena.

Dogovor je takav da zadnji vezni ostane među Labudovima do kraja sezone. To zadovoljstvo koštaće Svonsi 5.000.000 evra. A u papirima koji će biti razmenjeni a nemačkim prvakom stajaće opcija na osnovu koje će premijerligaš narednog leta moći da otkupi ugovor Renata Sančesa sa okruglo 30.000.000 evra.

Iza celog posla stoji Pol Klement. Stručnjak koji je preuzeo Svonsi u januaru, umestoBoba Bredlija, napravio je čudo sa skoro otpisanom ekipom izborivši opstanak, a sad je doveo igrača koji je ne tako davno (2016) proglašen za Zlatnog dečka u anketi renomiranog Tutosporta. Sve na bez prijateljstva i dobrih poslovnih odnosa sa Karlom Ančelotijem. Sadašnji strateg Bavaraca je insitirao da mu Klement bude pomoćnik dok je trenirao Čelsi, Pari Sen Žermen i Real Madrid, kao i polusezonu u Bajernu, pre nego što je prihvatio ponudu Velšana da se osamostali. Klement je zatražio od Italijana da mu pozajmi Sančesa, a ako nekom Karleto veruje onda je to njegov dugogodišnji saradnik.

Zato će Renato Sančes imati drugu šansu da oživi karijeru, posle ne baš pohvalne sezone u Bajernu. Odigrao je 25 utakmica minule sezone, ali je samo na devet bio starter, a kako su stigli Korentin Toliso i Sebastijan Rudi, jasno je bilo da za njega nema mesta u prvom timu. U Svonsiju mu je obećana veća minutaža i imaće priliku da u jakom takmičenju pokaže kako je opravdano proglašen za najboljeg mladog igrača poslednjeg Prvenstva Evrope. Ili da se totalno sunovrati, što ne bi bio prvi slučaj za mladog igrača koji pomisli da može da preskače stepenice...

Sančes će postati šesto pojačanje Svonsija ovog leta. Prethodno su stigli Sem Klukas(Hal), Roke Mesa (Las Palmas), Ervin Mulder (Herenven), Tami Abraham (Čelsi) i Mat Grimes (Nortempton). Ostrvski mediji javljaju da se velški klub neće na tome zaustaviti, pošto za poslednji dan prelaznog roka sprema bombu u vidu Nasera Šadlija. Belgijanac je ugovorom vezan za Vest Bromvič Albion, Toni Pjulis traži oko 27.000.000 evra, ali se u Svonsiju nadaju da mogu da da dobiju jeftinije.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar